ANIMALS

Turistična pot »Jordan Trail« se začne po šestih tednih

Written by moblessing

Mohammed Abu Al-Ghanm

Amman – Generalni direktor agencije za promocijo turizma dr. Abdul Razzaq Arabiyat je po šestih tednih, 14. oktobra, objavil datum začetka dogodka »Jordan Trail 2022«.
Obvestilo je prišlo na včerajšnji tiskovni konferenci, ki sta se je udeležila generalni sekretar ministrstva za turizem in starine, dr. Imad Hijazin, in predsednik združenja Jordan Trail, M. Ayser Al-Bataineh.
Med konferenco je Arabiyat poudaril pomen tega dogodka in navedel, da bo začetek »Jordan Trail 2022« vključeval obdobje od 14. oktobra do 24. novembra letos, s ciljem privabiti tuje turiste, ki jih zanima ta vrsta turizma.
Dodal je: “Program Jordan Trail je integriran turistični program in ima svojo prisotnost, saj je v letu 2018 prejel nagrado za najboljše poti na svetu.”
Arabiyat je navedel, da bodo donosi v lokalne skupnosti v okviru tečaja pozitivni in da bodo pozitivni odzivi na tiste, ki bodo izvajali eksperiment, glede na prejšnje izkušnje udeležencev.
Arabiyat je dodal: »Z dogodkom želimo tudi, da bi ljudje pozitivno govorili o Jordanski poti,« kar kaže na zavezanost organa za promocijo turizma temu dogodku v smislu trženja, saj si organ prizadeva privabiti turiste in ljubitelje pustolovskega turizma iz Severno Ameriko in Evropo s promocijo tega prek vplivnežev, predvsem ljubiteljev pustolovskega turizma.Pustolovski turizem, poleg oglaševalske kampanje na digitalnih zaslonih in transparentih na visečih mostovih v mestih, da bi pritegnili zanimanje turistov na lokalni ravni.
In navedel je, da obstaja oglaševalska kampanja na spletnih mestih družbenih omrežij oblasti, da bi pritegnili mednarodne turiste in integrirali pot Jordan Trail z dejavnostmi programa “Naša Jordanija je raj”.
Vodja združenja Jordan Trail, M. Ayser Batayneh, pa je dejal: »Cilj Jordan Trail Walk je služiti in podpirati turistično dejavnost ter spodbujati pohodniški in pustolovski turizem, ki temelji na krajih, pokrajinah ter gospodarskem in družbenem razvoju. v lokalnih skupnostih.”
Batayneh je dodal: »Združenje Jordan Trail vsako leto organizira ta dogodek z namenom spodbujanja in doseganja finančnega donosa, ki prispeva k trajnosti in razvoju poti, da bi služila lokalnim skupnostim v 75 vaseh, skozi katere pot poteka, in da udeležencem možnost interakcije z ljudmi iz teh vasi in se učijo o njihovi kulturi in običajih, poleg tega pa uživajo v raznolikem terenu poti in na desetine najdišč, arheoloških, zgodovinskih in naravnih, skozi katere poteka.”
Bataineh je potrdil, da je bilo najetih 40 strokovnjakov zunaj Jordanije, da bi določili pravilno pot od severa do juga kraljestva.
Hijazin pa je dejal: “Pustolovski turizem, ne glede na to, ali gre za hojo, plezanje ali druge stvari, je nov turizem in produkt, po katerem je veliko povpraševanje na svetovni in lokalni ravni.”
Hijazin je potrdil sodelovanje ministrstva z združenjem zaradi izkušenj in znanja pri trženju tovrstnega turizma.
Poudaril je, da je treba pot destilirati in razmejiti njene programe, da bo jasna.
Poudaril je, da je cilj poti uradno sprejeti na njeni 675 km razdalji, poleg tega pa lokalnim skupnostim ob poti omogočiti trženje svojih izdelkov in ustvarjanje zaposlitvenih možnosti.
In med Hijazinom so se odprle prijave za Jordan Trail 2022, ki je pomembno orodje za promocijo domačega turizma v okviru tovrstnega turizma, ki vključuje hojo od skrajnega severa (Umm Qais) do skrajnega juga (Aqaba).
Hijazin je pozval k povečanju povpraševanja po tovrstnih dogodkih, še posebej, ker je v raznolikih regijah Kraljevine s primernim podnebjem in slikovito naravo veliko turistov in ljubiteljev pohodništva.

About the author

moblessing

Leave a Comment