DECORATION DESIGNS

Stanovanje v ikonični stavbi v SP ima izpostavljene betonske tramove in stebre – Casa e Jardim

Written by moblessing

V ospredju klubske mizice Aura, ki jih je izdelal Bravio Studios s Studiem Melina Romano. Preproga je Botteh. V ozadju sta poleg zaves Uniflex fotelj Paulistana Jorgeja Zalszupina iz Etel Designa in svetilka Artemide. Par stolov (Foto: Denilson Machado / MCA Estúdio / Publicity)

SOBA | V ospredju klubske mizice Aura, ki jih je izdelal Bravio Studios s Studiem Melina Romano. Preproga je Botteh. V ozadju sta poleg zaves Uniflex fotelj Paulistana Jorgeja Zalszupina iz Etel Designa in svetilka Artemide. Parne stolčke. Na TV plošči izstopa svetilka Arco, Estúdio Rain. Splošna razsvetljava v Luxionu (Foto: Denilson Machado / MCA Estúdio / Publicity)

“Kakšen življenjski slog želimo ponuditi svojemu otroku?” To je bilo ključno vprašanje arhitekta in oblikovalca Melina Romano (@mr.melinaromano) in poslovnim administratorjem Victorjem Parro se je zgodilo, ko je bila noseča z Gaelom, zdaj starim 2 leti in pol. Par je živel v stanovanju v Brooklynu v São Paulu in skoraj vse delal z avtomobilom.

Da bi prebili ta balon, se je pojavila ideja o selitvi v bolj osrednjo regijo. »S fantom sva želela začeti živeti v mestu, hoditi v park ali pekarno peš, se peljati s podzemno …« pravi Melina. Po raziskovanju stanovanj v različnih stavbah je izbira padla na enega v ikoničnem Saint Honoréju iz leta 1958, ki ga je zgradil gradbenik Artacho Jurado sredi avenije Paulista.

Družina uživa v dnevni sobi. Victor Parra sedi v naslanjaču Pacha, Pierre Paulin, Gubi, Casual Móveis, poleg malega Gaela. Melina Romano je na sedežni garnituri Basel, avtorica Micasa (Foto: Denílson Machado / MCA Estúdio / Publicity)

ŽIVLJENJE | Victor Parra sedi v naslanjaču Pacha, Pierre Paulin, Gubi, Casual Móveis, poleg malega Gaela. Melina Romano je na kavču Basel podjetja Micasa, istega dobavitelja bifeja Aero iz železnega lesa, ki ga je ustvaril Metro Arquitetos. Dela sta avtorja Abdiel Vicente in Tomie Ohtake. Na steni tekstura Marmorino, Ibratin. V ospredju, na levi, je fotografija Denilsona Machada; na desni, svetilka Taccia, Achille in Pier Giacomo Castiglioni, Flos (Foto: Denílson Machado / MCA Estúdio / Publicity)

Nepremičnina s 170 m² je imela originalne zaključke, kot so tla iz sekvoje v spalnicah, ki so bila ohranjena. Vendar je bilo treba posodobiti prostore, na primer združiti kuhinjo z dnevno sobo, ustvariti apartma za par in vzpostaviti dobro kopalnico, ki bi služila Gaelovi spalnici in tretji.

Deset mesecev se je stanovanje rušilo in ponovno rodilo z izpostavljenimi betonskimi tramovi in ​​stebri, bež ročno položenimi ploščicami v socialnem sektorju in stenami z rustikalno in sivo teksturo, na primer.

Predprostor je bil oblečen v orehov furnir podjetja Wood Design Marcenaria. Vrata imajo ekskluziven ročaj Estúdio Rain. Povežite vazo in klop. Tla so prejela ročno keramiko Lepri, preprost material, ki se ponavlja v dnevni sobi (Foto: Denílson Machado / MCA Estúdio / Publicity)

DVORANA | Vhod je bil oblečen v orehov furnir podjetja Wood Design Marcenaria. Vrata imajo ekskluziven ročaj Estúdio Rain. Povežite vazo in klop. Tla so prejela ročno keramiko Lepri, preprost material, ki se ponavlja v dnevni sobi (Foto: Denílson Machado / MCA Estúdio / Publicity)

Orehov furnir je bil izbran za prekrivanje lesenih elementov, tako kot pri kuhinjskih omaricah, kjer se pojavi miza organskega dizajna, eden od kosov pohištva, ki ga je ustvaril arhitekt in oblikovalec. “Ta format omogoča, da se lahko drugi stoli enostavno namestijo, ko imamo obiskovalce,” pravi Melina. Par sprejme le družino in zelo tesne prijatelje, glede na to, da je za stanovalca njihov dom »svetišče«.

Kustos pohištva meša kose mojstrov, kot je Jorge Zalszupin, ki je zasnoval fotelj Paulistana iz leta 1960, z drugimi, ki so jih oblikovali strokovnjaki nove generacije, kot je Metro Arquitetos, avtor bifeja Aero, izdelanega iz železnega lesa, ki izstopa v soba.

Gaelova soba je posebno poglavje. Zelo igriv prostor ima tapete s stiliziranimi podobami dinozavrov in posteljo v obliki kabine. Par, na drugi strani, uporablja mehke tone, kot je kamela. Zdaj ostane le še uživanje v stanovanju in raziskovanje vrveža Jardim Paulista. »Preselili smo se pred petimi meseci in zelo uživamo,« pravi Melina.

V sobi so omare z orehovim furnirjem, na steni je enaka talna obloga. Obesek Model 2065 Gina Sarfattija iz Artepa osvetljuje mizo, ki jo je zasnoval Studio Melina Romano, z vrhu iz tamarindovega kvarcita v stebru (Foto: Denilson Machado / MCA Estúdio / Publicity)

KUHINJA | V sobi so omare z orehovim furnirjem, na steni je enaka talna obloga. Obesek Model 2065 Gina Sarfattija iz Artepa osvetljuje mizo, ki jo je zasnoval Studio Melina Romano, z zgornjim delom iz tamarindovega kvarcita v stebru. Stoli Thonet pri Micasi (Foto: Denilson Machado / MCA Estúdio / Publicity)

“Organska oblika kuhinjske mize omogoča enostavno namestitev drugih stolov, ko imamo goste.”

Melina Romano

Melina Romano in Gael sta v kuhinji (Foto: Denilson Machado / MCA Estúdio / Publicity)

PREBIVALCI | Melina Romano in Gael sta v kuhinji (Foto: Denilson Machado / MCA Estúdio / Publicity)

“Gaelova soba je morala biti zelo igriva, tako kot on. Od dinozavrov do kabine.”

Melina Romano

Papirnata plošča Dinus, ki jo je ustvaril Mauricio Arruda za Bobinex Uau!, pokriva steno v Gaelovi sobi (Foto: Denilson Machado / MCA Estúdio / Publicity)

OTROŠKA SOBA | Papirnata plošča Dinus, ki jo je ustvaril Mauricio Arruda za Bobinex Uau!, pokriva steno v Gaelovi sobi (Foto: Denilson Machado / MCA Estúdio / Publicity)

Fant je za mizo in klopi v Casa Tema. Obrnjen proti oluščeni steni in izpostavljenemu tramu, prav tako spi v postelji v Casa Tema, zavit v kočo, ki jo je po meri izdelal Atelier Patchouli, isti dobavitelj zaves (Foto: Denilson Machado / MCA Estúdio / Publicity)

OTROŠKA SOBA | Fant je za mizo in klopi v Casa Tema. Obrnjen proti oluščenemu zidu in izpostavljenemu tramu tudi spi v postelji v Casa Tema, zavit v kočo, ki jo je po meri izdelal Atelier Patchouli, isti dobavitelj zaves. Na tleh zbirka preprog (Foto: Denilson Machado / MCA Estúdio / Publicity)

“V kopalnici, ki jo uporablja najin sin, je mini zidana kad, da se lahko igra v vodi.”

Melina Romano

V kopalnici, ki služi sinovi sobi, je mini kopalnica obložena s keramičnimi ploščicami Atlas. S teraco premazom Donata, ki se uporablja tudi na tleh, je pult izdelal Engenharia do Mármore. Kohler posoda in kovina (Foto: Denilson Machado / MCA Estúdio / Publicity)

KOPALNICA | Okolje, ki služi sinovi sobi, prostor mini kopalnice je obložen s keramičnimi ploščicami Atlas. S teraco premazom Donata, ki se uporablja tudi na tleh, je pult izdelal Engenharia do Mármore. Kohler posoda in kovine. Hauz Engenharia je prenovil stanovanje (Foto: Denilson Machado / MCA Estúdio / Publicity)

Tapeta iz kolekcije Patterns, ki jo je ustvaril Studio Melina Romano za Branco Casa, tvori ozadje za vzglavje istega avtorja in mizo. Stol iz ovčje volne znamke Oiamo Design. Posteljnina je Zara Home, vzglavniki pa Codex (Foto: Denilson Machado / MCA Estúdio / Publicity)

SPALNICA ZA PARA | Tapeta iz zbirke Patterns, ki jo je ustvaril Studio Melina Romano za Branco Casa, tvori ozadje za vzglavje istega avtorja in mizo. Stol iz ovčje volne znamke Oiamo Design. Posteljnina je Zara Home, vzglavniki pa Codex Home and Pair (Foto: Denilson Machado / MCA Estúdio / Publicity)

About the author

moblessing

Leave a Comment