TOURISM

5 arabskih živali, ki jim grozi izumrtje.. Spoznajte jih

Written by moblessing

Rodili sta se dve čudoviti dami iz arabski tigri V centru za vzrejo Kraljeve komisije AIUIa v Taifu v Savdski Arabiji, ki je kritično ogrožena žival z manj kot 200 tigri, je bilo rojstvo mladičev dogodek, ki je spodbudil praznično razpoloženje zaradi naraščajočih prizadevanj Savdske Arabije za ohranitev.

Kljub prijetnemu dogodku je žalostno reči arabski leopardi Ne le v nevarnosti izumrtje Toda za številne druge živali na Bližnjem vzhodu je Scoopova ekipa zbrala skupino ogroženih arabskih živali, ki bi morale biti deležne več pozornosti.
Spremljamo 5 arabskih živali, ki jim grozi izumrtje

1- Egiptovski orel:

Stanje ohranjenosti: ogroženo

Ta svetlo rumena ptica z razmršeno dlako in belim perjem, obdanim s črnim perjem, je v nevarnosti izumrtja. Glede na njeno ime bi morda mislili, da jo najdemo le na egipčanskem nebu, vendar ta ptica ne mara omejitev, saj jo lahko najdete na treh različnih celinah, v Aziji, Evropi in Afriki.Rada se druži v v gorah, nižinah, mokriščih, savanah in območjih v bližini prebivališča ljudi. Zato ga lahko najdete v ribiških pristaniščih ali klavnicah.

Njihova prehrana kot leglo vključuje mrhovino, želve in celo živalske iztrebke. Te ptice so pravzaprav čudovite za ekosistem, saj se znebijo mrhovine in tako ustavijo širjenje škodljivih bolezni. Na žalost lahko rečemo, da je glavna grožnja za potencialno izumrtje te ptice je človeška dejavnost, ki je največ prispevala nezakonita zastrupitev. Drugi vzroki vključujejo električni udar in trčenje z vetrnimi turbinami.

Ali si vedel? Velja za eno redkih živali, ki uporablja orodja za iskanje ali iskanje hrane, na primer, da razbije nojevo jajce, namesto da bi neprestano klikal nanj, bo pobral kamen, ki leži naokoli, in ga vrgel v jajce, da Odpri.

2- Arabska čistost
Stanje ohranjenosti: ogroženo

Veljajo za divje koze, najdete pa jih le v gorovju Hajar v Omanu in Združenih arabskih emiratih. Živele bodo na visoki nadmorski višini in se bodo morale odpraviti navzdol, da bi pile iz rekam podobnih tokov, znanih kot doline. Ker so rastlinojede živali in deskarji, radi jedo listje, travo, semena in sadeže dreves. Spet njihova grožnja izumrtja je posledica človekove dejavnosti, ki vključuje divji lov (nezakonit ribolov), čezmerno pašo in uničenje njihovega habitata zaradi gradnje cest in zgradb.

Ali si vedel? V nasprotju s kozami in ovcami so teres radi monogamni in imajo raje mirnejšo in manjšo družinsko enoto kot pa biti del velike črede. Tipično arabsko družino Tahr sestavljajo oče, mati in eden ali dva otroka.

3- črtasta hijena:

Status ohranjenosti: blizu ogroženosti (v nevarnosti ranljivosti v prihodnosti)

Pomembno je vedeti, da črtaste hijene niso tiste, ki so igrale v Disneyjevi klasiki “Levji kralj”, ampak so njihove bolj znane sestrične, znane kot pegaste hijene. Njihova premajhna priljubljenost ni le posledica njihovega vse manjšega števila, temveč tudi zato, ker so zelo sramežljivi in ​​nočni, zato jih je v divjini težko srečati. Najdemo jih na več lokacijah, vključno s Severno Afriko, Bližnjim vzhodom in Indijo.

Znani so kot mrhovinarji, kot je egiptovski jastreb, ki se prehranjujejo z mrhovino, pa tudi priljubljeni sesalci, kot so jeleni in zebre, občasno pa lovijo tudi majhne živali, kot so plazilci. Odlični so za okolje, ker čistijo trupla, znani pa so tudi kot zdravi tatovi, saj včasih ukradejo sadje, kot so breskve in datlji. Ogroža jih predvsem lov in izguba življenjskega prostora.

Ali si vedel? Znano je, da so njihove sprednje noge daljše od zadnjih nog, zato se zdi, da so med hojo šepave. Vendar pa je znano, da so hijene spodobne in lahko z lahkoto tečejo in se premikajo.

4- vitko rogati jelen
Stanje ohranjenosti: ogroženo

Ti jeleni, ki jih najdemo v Egiptu, Tuniziji, Alžiriji in Libiji, so znani po svojih dolgih, koničastih rogovih, visokih do 38 cm, in belih peščenih dlakah, ki se zlijejo z okoliškim puščavskim okoljem.

Tako kot arabski tahr rad jedo travo in zelišča. Prav tako večino vode pridobi iz vegetacije in se dolgo časa zaužije, ne da bi spil vodo, glavna grožnja pa je prekomerni ribolov in povečana človeška dejavnost na območjih, kjer prebiva.

Ali si vedel? Vitki rogati jelen ne in nihče se ne smeji, ko smrči, temveč njegova čreda pobegne in se skrije na varno, kjer smrčanje opozarja na prihajajočo nevarnost.

5- Nubijski kozorog:

shrani stanje: Ogrožen (ogrožen, razen če se razmere, ki ogrožajo njegovo preživetje, ne izboljšajo)

Te koze podobne živali lahko najdemo v severni in severovzhodni Afriki ter na Bližnjem vzhodu. Prednost imajo v suhih gorskih habitatih, ki vključujejo hribe in doline. Njihovi rogovi so zvezda predstave, saj dosežejo 1,2 metra višine, ko tavajo po Njihova značilna ukrivljena oblika. Teh rogov ne smete spreminjati, saj se nubijski kozorog zanaša nanje, ko mrgoli potencialnih plenilcev.

Za razliko od arabskega tahra so bolj družabni in se radi združujejo v jate. Kot rastlinojedci radi jedo travo in listje. Podobno kot njihovi kolegi se soočajo s številnimi grožnjami, vključno s tekmovanjem z drugimi živalmi, kot so kamele, ter izgubo in degradacijo habitata.

Ali si vedel? So super hitri in se lahko po gorah vzpenjajo in spuščajo, kot da ne bi bili nič, kar ni enostavno, saj je prečkanje gora lahko zelo nevarno.

Ker je človeško posredovanje najpogostejša značilnost ogroženosti teh živali, se moramo sami zavedati svoje vloge in sprememb, ki jih je morda treba uporabiti, da bi odpravili že storjeno škodo.

About the author

moblessing

Leave a Comment