ANIMALS

Zambezi Sands River Resort & Safari Kmalu odprtje v Zimbabveju

Written by moblessing

V novicah, hoteli

27. avgust 2022


Zimbabve – Destinacije|


Patuka Hospitality Group se pripravlja na odprtje safarija in očarljivega letovišča Zambezi Sands River, ki obiskovalcem ponuja vrhunsko razkošje s petimi zvezdicami v osrčju slikovite pokrajine države. Nedavno prenovljen hotel, le uro stran od veličastnih Viktorijinih slapov na slikovitem zahodnem koncu narodnega parka Zambezi, ponuja gostom neprimerljivo razkošje v enem najprivlačnejših naravnih okolij na svetu. Patuka Hospitality Group, ki velja za prvi safari v lasti črne Afričanke, si nenehno prizadeva spremeniti pogled sveta na afriško gostoljubje.
Vimpai Masiyiwa, izvršni direktor Batoka Hospitality, je dejal: »Omogočamo afriške sanje o uspehu z ekoturizmom in gostoljubnostjo v Batoki in na prvo mesto postavljamo ljudi: naj bodo to naši zaposleni, gostje ali skupnost okoli nas. Prav tako želimo obogatiti življenja naših gostov s pristno afriško izkušnjo, hkrati pa želimo ustvariti samozadostne vasi, ki zagotavljajo gospodarsko rast skupnostim okoli nas. Otvoritev safarija bo sovpadala z ustanovitvijo sklada TESSI za podporo lokalnim projektom v Zimbabveju. Sklad bo financiran z 10% prihodkov, ustvarjenih z bivanjem vsakega gosta v letovišču.Namen ustanovitve sklada je bil, da zaposleni v družini Batoka pripravijo nove projekte, ki bi koristili njihovi lokalni skupnosti. Deset čudovitih šotorskih apartmajev letovišča v tej privlačni turistični destinaciji je preoblikovala slavna južnoafriška notranja oblikovalka Yvonne O’Brien z neprimerljivo ustvarjalnostjo.
Vsi apartmaji imajo zasebni bazen in osupljiv panoramski pogled na reko Zambezi. Za družine, ki potujejo iz GCC, bo na voljo apartma z dvema spalnicama z zasebnim bazenom, dnevnim prostorom, jedilnico in teraso za goste, ki si želijo več zasebnosti in luksuznega doma stran od domačih izkušenj. Harmonično oblikovanje in dekor, ki sta ga O’Brien in njena ekipa prinesla v Batuka Zambezi Sands River Lodge Resort & Safari, se neopazno zlije s pokrajino Viktorijinih slapov, pri čemer se vsi apartmaji v letovišču ponašajo s čudovitim razgledom na pokrajino. Spalnice v letovišču so oblikovane v obliki velikih afriških šotorov, ki ponujajo izjemen razgled z velike verande in se zlivajo z zvočnim posnetkom očarljivega divjega sveta regije. Poti, ki povezujejo vsak šotor z glavno jedilnico in stojnico s pijačo, prav tako zagotavljajo zaščito pred potepuškimi povodnimi konji, ki pogosto preživijo del noči v iskanju hrane v kampu in okolici. Eleganten barski pult, bivalni prostor in jedilnica letovišča se nahajajo nad reko, nagnjena struktura pa obdaja bujno pokrajino divjine območja. Okrašena je z elegantnim pohištvom iz tikovine, parketom, naslanjači iz kositrnega usnja in zofe v bistvenem afriškem slogu, ki se združuje z razkošjem. Zunaj ima prostorna paluba jedilne mize in ognjišče z dnevnimi pijačami pred večerjo. Zambezi Sands River Lodge je več kot le destinacija za safari, ki gostom ponuja različne aktivnosti, ki jih ne želijo zapustiti. Poleg zdravilišča in fitnesa v letovišču lahko gostje uživajo v številnih različnih dejavnostih, ki vključujejo safari po reki, sprehode v igriščih z izkušenim strokovnim vodnikom ter enodnevne izlete z ladjo po reki ali ob sončnem zahodu. Predvsem leta 2020 je Patuka Hospitality pridobil 100-odstotno lastništvo nekdanjega kampa Zambezi Sands Camp in njegove sestre mentorice Georges Lodge. Letovišče upošteva trajnostne standarde in zaposluje lokalno osebje kot jedro svojega poslovanja, kar gostom omogoča, da izkusijo pravo afriško kulturo in preprosto življenje s čim manjšo škodo za okolje.


About the author

moblessing

Leave a Comment