FASHION

“Uredba o tajnosti je v modi”

Written by moblessing

Predsedniški kandidat PT, Luiz Inácio Lula da Silva (PT)pripet v soboto v Jornal Nacional, na TV Globo, ta četrtek (25/8), odloki o tajnosti podatkov, ki jih je sprejel predsednik Jair Bolsonaro (PL).

Po navedbah PT je odlok o tajnosti “v modi”. Izjava je bila dana po zaslišanju o korupciji v vladah PT, ki jih preiskuje operacija Lava Jato.

»Lahko bi izdal 100-letni dekret. Ali poznate odlok o tajnosti? Kar je zdaj v modi. Ničesar nisem mogel izvedeti, 100 let skrivnosti. Ali pa ne bi mogel raziskati, postaviti preproge na vsako pritožbo, pa se nič ne bo preiskalo in ne bo korupcije,« je izjavil.

PT se je branil, da so bili primeri korupcije odkriti le zato, ker so bili predsedniki, ki so vladali “na republikanski način”.

»Lahko bi izbral promotorja izsiljevanja. Poznaš prijatelja, ki si ga izbereš in da noben proces ne gre naprej? Izbrala pa sem s trojnega seznama. Lahko bi izbral šefa zvezne policije, ki bi ga lahko nadzoroval. Nisem,« je rekel.

poglej:

Kot poroča v metropoleBolsonaro je že vsaj šestkrat od začetka svoje vlade odredil 100-letno tajnost osebnih podatkov, povezanih z njim ali njegovo družino, tako imenovani “omejen dostop”.

Predsednik, guverner in senator: poglejte, kdo so kandidati na volitvah 2022

Oglaševanje partnerja Metrópoles 1
Partnersko oglaševanje Metrópoles 2
Partnersko oglaševanje Metrópoles 3
Partnersko oglaševanje Metrópoles 4
Oglaševanje partnerja Metrópoles 5

0

Sobote v Narodnem listu

Lula je tretji sogovornik v seriji intervjujev TV Globo s kandidati za palačo Planalto na letošnjih volitvah. Šabati so se začeli v ponedeljek (22. 8.) s predsednikom Jairom Bolsonarom (PL). V torek (23.8.) Ciro Gomes (PDT) je bil sogovornik.

Seje trajajo 40 minut in potekajo v živo neposredno iz »Estúdios Globo«, prej imenovanega Projac, v zahodni coni Ria de Janeira.

Datume in vrstni red intervjujev so določili z žrebom 1. avgusta s predstavniki strank predsedniških kandidatov. poglej:

  1. Ponedeljek (22. 8.): Jair Bolsonaro (PL)
  2. Torek (23. 8.): Ciro Gomes (PDT)
  3. Sreda (24. 8.): brez intervjuja
  4. Četrtek (25. 8.): Lula (PT)
  5. Petek (26. 8.): Simone Tebet (MDB)

About the author

moblessing

Leave a Comment