TOURISM

Sudan: Imenovanje ameriškega veleposlanika je prelomnica v odnosih

Written by moblessing

Asmaa Al-Hussaini (Khartoum)

Kandidat za sudanskega zunanjega ministra, veleposlanik Ali Al-Sadiq, je včeraj zatrdil, da je imenovanje ameriškega veleposlanika Johna Godfreyja v Kartumu velika prelomnica v odnosih med državama. Al-Sadiq je dejal, da lahko ameriško veleposlaništvo igra pomembno vlogo pri krepitvi odnosov in podpori demokratične tranzicije v Sudanu.
Novi veleposlanik ZDA v Sudanu, ki velja za prvega veleposlanika ZDA v Sudanu po skoraj 25 letih, pa je poudaril pomen oblikovanja vlade pod civilnim vodstvom za napredek pri prehodu Sudana v demokracijo.
Med včerajšnjim srečanjem s sudanskim ministrom za zunanje zadeve je John Godfrey dejal, da je bolj kot kdaj koli prej pomembno doseči napredek pri oblikovanju nove civilno vodene vlade in da je to velik korak k sprostitvi več ameriške in mednarodne razvojne pomoči Sudan, ki lahko pomaga izboljšati sudansko gospodarstvo.
To je posledica hudourniškega deževja in poplav, ki so se nadaljevale po Sudanu in povzročile veliko škode, saj je država Gezira objavila, da so hudourniki uničili več kot 160 vasi v najbolj prizadeti državi, cesta Madani Al-Manaqil pa je bila v isti državi odrezana in hudourniki so odnesli številne vasi zahodno in vzhodno od partnerske upravne enote v kraju Abu Hamad, severno od SUDANA.
Generalpodpolkovnik Othman Atta, direktor generalne uprave za civilno obrambo v Sudanu, je dejal, da so opazili pojav krokodilov v Nilu v kraju Jabal Al-Awliya, prebivalce pa pozval, naj upoštevajo previdnost in se nemudoma javijo v primeru pojava kakršnih koli plenilskih živali.
Izvršni direktor kraja Al-Maliha v zvezni državi Severni Darfur je medtem sporočil, da so močno deževje in vetrovi povzročili uničenje 85 kmetij na območju Wadi Akhdar, ki so bile edini dobavitelj kmetijskih proizvodov od žitaric in zelenjave v regijo.
Poleg tega je predsednik Sveta za prehodno suverenost, vrhovni poveljnik oboroženih sil, generalpodpolkovnik Abdel Fattah Al-Burhan, izdal sklepe, v skladu s katerimi je namestnik načelnika štaba za upravo, generalpodpolkovnik Munawar Othman Naqd, in namestnik načelnika štaba za usposabljanje generalpodpolkovnik Abdullah Al-Bashir Ahmed Al-Sadiq sta bila povišana v čin prvega generalpolkovnika in ju razrešila ter ju napotila v starostno pokojnino.
Sklepi so določali izvzetje poveljnika kopenske vojske generalpodpolkovnika Essama Muhammada Hassana Karrarja in njegovo upokojitev s pokojnino; Generalmajor Ahmed Omar Shanan je povišan v čin generalpodpolkovnika in napoten v upokojitev s pokojnino.
Odločitve so vključevale napredovanja v čin ekipe, kot sledi: generalmajor Rashad Abdel Hamid Ismail in njegovo imenovanje za poveljnika kopenskih sil, generalmajor Abdel Mahmoud Hammad Hussein Ajmi, generalmajor Nasr Al-Din Abdel Qayyum Ahmed Ali in major General Mubarak Koti Kajour Kamtor in njegovo imenovanje za generalnega inšpektorja oboroženih sil.
Al-Burhan je izdal tudi odločitev o prestrukturiranju generalštaba, ki ga vodita generalpodpolkovnik Muhammad Othman Al-Hussein Al-Hassan in generalpodpolkovnik Majdi Ibrahim Othman Khalil kot namestnik načelnika štaba za logistiko.

About the author

moblessing

Leave a Comment