ANIMALS

Fayza Muhammad piše: “Vrnitev preteklosti” .. Transcendenca skozi čas

Written by moblessing

Faiza Muhammed

Gubernija Dhofar vsako leto privabi popotnike zaradi svoje očarljive naravne atmosfere v sezoni Khareef, saj je priljubljena turistična destinacija za številne družine Omana in Zaliva, obiskovalec pa se ne naveliča njene slikovite pokrajine in osvežujočega vzdušja.

“Izjemna jesen je,” je stavek, ki ga ponavljamo vsako leto, saj je vzdušje Dhofarja vsako leto izjemno in prijetno, poleg aktivnosti in dogodkov, ki se odvijajo vsak dan in so primerni za vse starosti in skupine. , ki sta bili v zadnjih dveh letih zaradi korone pandemije prikrajšani za to potovanje.

Toda z mojega vidika je najvidnejši od teh dogodkov, ki so dodali lepoto lepoti padca Dhofarja, dogodek “Vrnitev preteklosti”, ki se vrača v prelepo preteklost s svojimi podrobnostmi, spomini, dnevih in krajih.Pozdravil je predlog in podprl njegovo hitro izvedbo.

Al Shanfari, ki nas je spremljal ob obisku tega dogodka, je dejal: »Dogodek Vrnitev preteklosti je organizirala in sprejela občina Dhofar, kjer so bila dela opravljena v rekordnem obdobju le dveh mesecev, z izgradnjo mesta in trgov. na površini deset tisoč kvadratnih metrov ob morju, ki obsega 100 trgovin za različne lokalne industrije ter 15 različnih restavracij in kotičkov, ki simulirajo šestdeseta in sedemdeseta leta prejšnjega stoletja, tržnica pa je zasnovana tako, da posnema staro tržnico Dhofar. na območju Hafa, kjer so bili modeli, zemljevidi in prostori postavljeni podobno tisti slavni tržnici.«

Ko smo prispeli na kraj dogodka na območju Hafe, sem našel območje s starimi hišami in po naravi tega območja je videti, da se na njem izvaja projekt. O tem območju sem vprašal Imada Al-Shanfarija in ali ima to kaj opraviti z dejavnostjo »Vrnitev preteklosti«, in je odgovoril, da je bila izbira kraja dogodka »Vrnitev preteklosti« v bližini dediščinskega mesta Hafa, v katerem je bilo delo zaupano National Hafa Company, kjer bo obnovljeno to starodavno mesto, ki vključuje več kot 310 starodavnih hiš, nekatere segajo več kot 300 let nazaj Zgodovina in sodobnost, tako da bo obiskovalec guvernerja našel raznolikost turizma med zgodovino in sodobnostjo čas, zato je uspeh dogodka »Vrnitev preteklosti« poleg mesta dediščine Hafa simulacija tega, kakšna bodo ta mesta v prihodnosti, če bo Bog dal.

Kdor koli obišče to prireditev, bo našel na desetine trgovin s starimi imeni, ki danes ne obstajajo in jih sedanje generacije ne poznajo, kot so »carina«, »zapisi«, »Dakhter« in druge, zato je ideja dogodka je prenesti sodobne generacije v obdobja prejšnjega stoletja v vsakodnevni simulaciji življenja nekoč, obiskovalec vasi pa bo našel tržnice, ki so odprle svoja vrata produktivnim družinam, otrokom, moškim in ženskam, ki se gibljejo sem ter tja oblečeni iz preteklosti.

Kdor obišče ta dogodek, se bo iz leta 2022 preselil v šestdeseta in sedemdeseta leta prejšnjega stoletja, nove generacije, rojene v dobi tablic in pametnih telefonov, pa lahko z obiskom dogodka zaživijo preteklost v njenih najrazličnejših podrobnostih in če angleški romanopisec H. G. Wells je v svojem romanu “Časovni stroj” govoril o svetu, ki je potoval skozi čas v daljno prihodnost, vas bo “Back in the Past” popeljal v preteklost.

About the author

moblessing

Leave a Comment