DECORATION DESIGNS

Preverite ideje za sestavljanje omar in omar za čevlje v majhnih prostorih

Written by moblessing-

Foto: Douglas Friedman/Architectural Digest / Casa.com

S pojavom manjših nepremičnin si stanovalec velikokrat že predstavlja, da ne more imeti udobja omara in stojalo za čevlje da organizirate svoje predmete.

Vendar pa s kreativnimi rešitvami notranje arhitekture in vsestranskost mizarskih projektov, je mogoče, da, računati na praktične in zelo dobro zasnovane strukture glede na razpoložljiv prostor.-

Fotografija: reprodukcija / Pinterest / Casa.com

Med možnostmi lahko majhna omara predvideva lokacijo omare ali malo uporabnega prostora. Kar zadeva obliko, nabor police, stojala in predalniki so dovolj za začetek te zasnove.Arhitekturni projekt Doob

Arhitekturni projekt Doob

Foto: Julia Ribeiro/Casa.com.br / Casa.com

Arhitektka Marina Carvalho, zadolžena za biro, ki nosi njeno ime, deli svoje izkušnje z ustvarjanjem omar in omaric za čevlje v svojih projektih, ki so bili dodani okolju na diskreten in učinkovit način ter ustrezajo potrebam prebivalcev.Arhitekturni projekt Marê

Arhitekturni projekt Marê

Foto: Julia Ribeiro/Casa.com.br / Casa.com

“Vsaka hiša nima prostora, ki bi se lahko uporabljal samo za oblačila in obutev. V teh primerih je majhna omara lahko rešitev za shranjevanje kosov. Poleg tega je povsem mogoče ustvariti primeren prostor in znotraj dekorativnega predloga nepremičnine«, poudarja.

Za tiste, ki se trudite definirati prostor in oblikovati, upoštevajte nasvete na podlagi projektov Marine in arhitekta Cristiane Schiavoni:

Omara za vzglavjemArhitektka Marina Carvalho je dobro izkoristila vsak centimeter te enojne spalnice in ustvarila majhno omaro za vzglavjem.  Letvena in votla plošča skrije prostor za shranjevanje oblačil in stanovalcu zagotavlja več zasebnosti pri pomerjanju nekaterih kosov.

Arhitektka Marina Carvalho je dobro izkoristila vsak centimeter te enojne spalnice in ustvarila majhno omaro za vzglavjem. Letvena in votla plošča skrije prostor za shranjevanje oblačil in stanovalcu zagotavlja več zasebnosti pri pomerjanju nekaterih kosov.

Foto: Evelyn Müller/Casa.com.br / Casa.com

V spalnici tega stanovanja je profesionalna Marina Carvalho našla dober prostor za vstavitev omare. Namesto izvedbe skupnega vzglavja je arhitekt našel rešitev, ki deluje tako kot panel, kot tudi “loči” spalnico od majhne omare.

Za to je uporabila fendi MDF z 2 cm visokimi votlimi letvicami in 1 cm razmika, da bi zagotovila zasebnost iz omare.Projekt Marine Carvalho

Projekt Marine Carvalho

Foto: Evelyn Muller/Casa.com.br / Casa.com

Kar zadeva omare in predale, je vse zelo dobro razdeljeno, da je prostor organiziran. In da bi kar najbolje izkoristila vsak centimeter te omare, se je Marina dobro zamislila glede vrat.

»Tu okoli en del konstrukcije nima vrat, v drugem pa vstavimo drsna vrata z ogledalom da bi se stanovalec lahko videl v celoti in ocenil, kaj bo oblekel,« pojasnjuje.

diskretno stojalo za čevljeTako kot omare lahko tudi police za čevlje ustvarite v prostorih, ki a priori ne bi bili zasedeni.  V primeru dvoposteljne sobe je Marina Carvalho oblikovala stojalo za čevlje na vhodu in tako prispevala k higieni in ureditvi okolja.

Tako kot omare lahko tudi police za čevlje ustvarite v prostorih, ki a priori ne bi bili zasedeni. V primeru dvoposteljne sobe je Marina Carvalho oblikovala stojalo za čevlje na vhodu in tako prispevala k higieni in ureditvi okolja.

Foto: Evelyn Müller/Casa.com.br / Casa.com

V tem projektu je Marina Carvalho spodbujala dobro uporabo vhoda v spalnico za izvedbo a Čevljar ki je bila položena pred omaro stanovalcev.

Za optimizacijo prostora in njegovo kompaktnost ima pohištvo drsna vrata in razdelek za čevlje, ki je zaradi higiene ločen od omare za oblačila.

Po besedah ​​arhitekta, imeti doma stojalo za čevlje zagotavlja praktičnost in organizacijapravilno namestitev čevljev.

“Namig je, da izberete različno visoke police, ki sprejmejo tako najvišje kot najmanjše modele. Ta razporeditev celo olajša odločitev in lokacijo obutve, ki se najbolj ujema z oblačili,” predlaga.

Prefinjena omaraMajhna omara ni sinonim za preprostost: projekt lahko dobi pridih elegance in prefinjenosti v svoji zasnovi: v tej spalnici je Marina Carvalho dodala elemente, ki izboljšajo projekt, kot so zrcalna steklena vrata.  Poleg tega je razporeditev niš in polic zagotovila večjo uporabnost v vsakdanjem življenju stanovalcev.

Majhna omara ni sinonim za preprostost: projekt lahko dobi pridih elegance in prefinjenosti v svoji zasnovi: v tej spalnici je Marina Carvalho dodala elemente, ki izboljšajo projekt, kot so zrcalna steklena vrata. Poleg tega je razporeditev niš in polic zagotovila večjo uporabnost v vsakdanjem življenju stanovalcev.

Foto: Evelyn Müller/Casa.com.br / Casa.com

Odličen primer izkoristka prostora je ta omara 6 m², ki ga je oblikovala arhitektka Marina Carvalho znotraj dvoposteljne sobe. Brez vrat v nišah in policah struktura z vsem na ogled poenostavlja vizualizacijo kosov.

Možno pa ga je zapreti zaradi vgradnje drsnih kril z prosojno stekloki ima vlogo izolacije okolja, ne da bi ga popolnoma odklopil od okolja.

Ker gre za zaprt prostor, osvetlitev, poleg tega, da je nujno, je ena od prednosti te omare. Še ena točka, ki jo je treba poudariti, je udobje: v notranjosti prijetna preproga za boso nogo in puf poskrbita, da je trenutek oblačenja še bolj prijeten.

Omara v kombinaciji z obdelavo lesa-

Foto: Evelyn Müller/Casa.com.br / Casa.com

Arhitektka Cristiane Schiavoni ima v svojih projektih tudi kompaktne in praktične omare. V primeru tega prostora je dala prednost organizaciji – predpostavki, ki v teh projektih ne more manjkati.

Da bi bilo vse dobro organizirano, je bila rešitev naložba v izvedbo stavbnega pohištva, ki bi odprlo popolne prostore za vse potrebe.

Z modulacijami različne višine obešal za plašče ki se ujemajo s slogom oblačil stanovalcev, so v omari tudi niše za dodatke, predali za manjše kose in celo toaletna mizica.

»Najem arhitekturnega strokovnjaka je v teh primerih zelo pomemben, saj je z našim dizajnom lažje preprečiti ‘običajni’ nered v omarah in garderobah,« opozarja Cristiane.

Stojalo za čevlje v predsobiStojalo za čevlje je lahko v katerem koli okolju doma.  V tem stanovanju je bila umeščena v predsobo, da stanovalci ne hodijo skozi sobe s čevlji, ki so pravkar prispeli z ulice.  Marina Carvalho je našla rešitev, da je pohištvo diskretno del družbenega prostora

Stojalo za čevlje je lahko v katerem koli okolju doma. V tem stanovanju je bila umeščena v predsobo, da stanovalci ne hodijo skozi sobe s čevlji, ki so pravkar prispeli z ulice. Marina Carvalho je našla rešitev, da je pohištvo diskretno del družbenega prostora

Foto: Evelyn Müller/Casa.com.br / Casa.com

Stojalo za čevlje v tem stanovanju je na strateški točki, tik ob Prepovedano. Da ne bi prišli z ulice in hodili s čevlji v hišo – ohranjanje higiene -, je Marina Carvalho imela idejo o namestitvi tega kosa pohištva v predsobo. Po besedah ​​arhitekta je bil največji izziv prav razmišljanje o tem, kako stojalo za čevlje vstaviti v majhen prostor v stanovanju.

V tem primeru je izdelala stojalo za čevlje, skrito v omari v dnevni sobi. Kompakten, bil je prevlečen z rezilom na tom guavaki meri 2,25 m v višino, 1,50 m v širino in 40 cm v globino.-

Foto: Evelyn Müller/Casa.com.br / Casa.com

“Sezuvanje čevljev pred vstopom v hišo je zelo pogosta zahteva naših strank, še preden se je ta tema okrepila s pandemijo.

V tem projektu smo našli idealno mesto za stanovalce, kjer lahko pospravijo svoje čevlje, preden vstopijo v družabni del stanovanja,« zaključuje.

About the author

moblessing

Leave a Comment