ANIMALS

Raj za ljubitelje narave in tiste, ki iščejo mir

Written by moblessing

Jezero Al-Daya, znano kotviseče jezero na višini 1170 m na zahodni strani Atlas Blida, med cestama Ain El-Romaniyeh in Tmzkida, enega najvišjih jezer na površju zemlje v Alžiriji in severni Afriki.Mesto uživa v svežem zraku in raznolikosti svoje flore in živalstvo.

Če želite obiskati jezero Al-Daya, ne boste samo očarani nad lepoto kraja, ampak boste tudi uživali v fazah potovanja, saj cesta, ki vodi do jezera, zagotavlja svojim obiskovalcem, kljub pomanjkanju priprav njegovih delov, da uživate v očarljivih razgledih in osupljivi naravi ter se približate podeželskemu življenju, ki ga nekateri prebivalci še vedno živijo. Način gradnje hiš ali vzreje živali in ko pridete do jezera, ki se nahaja na vrhu visokega vzpetini vas bo ustavil pogled, ki sega do robov, in pritegnila vas bo velika prisotnost družin, ki so se odločile preživeti dan na njegovih bregovih.

Pobeg na svež zrak

Večer Približal sem se nekaterim družinam, ki so bile ob jezeru, in jim izkazal odobravanje te ugledne turistične točke, nekatere pa ga radi obiščejo spomladi in poleti, da bi uživale v lepotah, miru in slikovitosti kraja, pravijo zvočnik. Razlog, zakaj se je tam odločil z družino, je pobeg od mestnega hrupa in iskanje svežega zraka, ki ga obiskovalec začuti takoj, ko ga doseže, glede na njegovo visoko višino na vrhu gore Tmzkida. Po drugi strani pa je isti govornik poudaril, da obstaja izvir, iz katerega izvira čista, sveža voda, iz katerega se polnijo bidoni, kar je eden od razlogov, da jezero obiskuje sproti.

Raziskujte, udomačite in ploskajte

Druga občanka pa je pojasnila, da je prvič obiskala jezero Al-Daya in je bila očarana nad lepoto kraja ter začutila čarobnost narave, pri čemer je opozorila, Je prebivalka zvezne države Medeja in je velikokrat slišala za jezero, zato se ga je odločila obiskati, da bi skupaj s svojimi otroki odkrila lepoto in sijaj turističnih atrakcij, ki jih je na pretek. Alžirijamedtem ko je druga ženska izrazila navdušenje nad krajem in svojim poznanstvom, saj ga je obiskovala, še posebej, ker ji daje občutek miru in spokojnosti stran od gneče, ki jo poznajo plaže, in ugotovila, da poletne počitnice ne pomeni le biti na morju, temveč je to priložnost, da odkrijete nekatere turistične znamenitosti, ki jih Alžirija odlikuje na primer jezero Dhia, ki ga je le malokdo imel priložnost obiskati.

Kaj je pritegnilo našo pozornost Večer Ko je v jezeru, je neodgovorno ravnanje nekaterih družin, ki za seboj pustijo nekaj odpadkov, predvsem tiste, ki so pritrjeni na vrečke. čips Ovojnice in škatle nekaterih vrst sladkarij in plastenk, in niti na misel ne pride, da bi jih ob izhodu iz jezera zbirali v vrečke, ki jih je enostavno prenašati, in tudi tisti, ki to počnejo, so jih prisiljeni odložiti na ločena mesta zaradi pomanjkanje zabojnikov, namenjenih za odlaganje tovrstnih odpadkov, kar je necivilizirano ravnanje, ki žali. Takšnih turističnih znamenitosti je in za boj proti njim si prizadevajo interesi Gozdarske gubernije, pa tudi nekatera društva, ki delujejo na področju varovanja gozdnega bogastva, kot npr. ribiško društvo.

Zavedanje pomena gozdnatosti

Kot je povedal Muhammad Moghadam, vodja oddelka za širjenje gozdnega pokrova in zaščito gozdnih poti, je v pogovoru z Večer jezero Al-DayahEden od odprtih gozdnatih območij, ki jih družine poleti obiščejo v velikem številu v spremstvu svojih otrok, da bi uživale v njegovi lepoti in miru. Po drugi strani pa je guvernerstvo gozdov pripravilo program za prisotnost na mestih, ki privabljajo veliko število družin, v sodelovanju z nacionalnimi ekipami žandarmerije za ozaveščanje Obiskovalci jezera In jih senzibilizirati za pomen ohranjanja čistih gozdov in naravnih prostorov.

Po drugi strani pa je vodja Oddelka za širjenje gozdnatosti in varstvo gozdnih poti pojasnil, da ni registriral Na ravni dežele Blida je od začetka poletne sezone morebitni požar na različnih gozdnih območjih, z izjemo nekaterih manjših intervencij, ki so jih nekateri občani prijavili preko zelene številke, predstavljal neselektivno odmetavanje odpadkov in vžig za odstranitev. Opomba, da je obvestilo na zeleni številki Odraža naraščajočo družbeno zavest, da je treba prispevati k zaščiti Jungle ocean iz različnih neodgovorna ravnanja, pri čemer je mimogrede izpostavil, da od začetka poletne sezone, 20 stik Za prijavo nekaterih manjših kršitev, Potekajo prizadevanja za ozaveščanje organizirati Dnevi senzibilizacije v mošejah.

About the author

moblessing

Leave a Comment