TOURISM

Gojenje plenilcev v domovih..nevarnost za družbo

Written by moblessing

Preiskava: Soumia Saad

Imeti plenilske živali, kot so levi, tigri, leopardi, hijene, volkovi, opice, psi, kače, krokodili in druge, je nevaren hobi in njihova prisotnost predstavlja veliko nevarnost za tiste, ki jih imajo, njegovo družino in okolico. . Prestraši tudi sosede in mimoidoče, nekateri pa se ne ozirajo na čustva drugih, zato si to vrsto živali pridobijo iz ponosa ali v prepričanju, da če se poleg nje pojavi plenilec, se bo drugim zdel kot socialno prefinjena oseba. Zaradi grozljivega videza številni člani družbe pozivajo k strogemu nadzoru pri pridobivanju plenilcev. V zvezi s pravnim nadzorom, ki zagotavlja pravice drugih, kot tudi zdravstvenim nadzorom, ki se strogo uporablja za živali.

Zaliv se je srečal s tistimi, ki se ukvarjajo s pojavom z njegovih različnih vidikov, da bi prišli do možnih ali mogočih rešitev pojava, ki je nevaren lastniku in njegovi družini ter grozi sosede in mimoidoče, in pridobitev nevarnih živali je predmet pravnega, veterinarskega in okoljskega nadzora.

Hajar Al-Issa, poslovna ženska, najprej pravi: Ukvarjanje s plenilci brez izkušenj je zelo nevarno in zahteva, da jim zagotovimo primerno okolje in prostore ter visoka varnostna sredstva, ki zagotavljajo, da se ne infiltrirajo zunaj krajev, kjer so zaščiteni. ; Kjer zapustijo svoja mesta, je pustolovščina, ki lahko ogrozi življenja nekaterih ter povzroči okoljsko in zdravstveno škodo.

postaviti temelje

Uslužbenka Najla Qweidar poziva k določitvi regulativnih okvirov za posest nevarnih živali ter vzpostavitvi posebnih temeljev in nadzora njihove vzreje, kot so lev, leopard, hijena, volk, krokodil, kača, nekatere vrste šimpanzov, ris, itd. škorpijon, kanjagos, škrlatne papige, psi in drugi ter pravi: »Pristojni organi morajo preprečiti pridobivanje plenilskih živali ter poučiti posameznike in skupine o nevarnosti njihovega posedovanja v domovih ali na kmetijah, da bi se izognili poškodbam ali ustrahovanju drugi.

fenomen za razkazovanje

Nisreen bin Darwish je dejala, da gre za nov pojav, kjer nekateri mladi gojijo plenilce v domovih, da bi se bahali in opazovali, včasih pa se napadejo na svoje lastnike ali pobegnejo iz domov, s čimer ogrožajo življenja ljudi, pa tudi kršitve, ki se izvajajo. proti tem živalim, ki morajo biti v svojem naravnem okolju oziroma uživati ​​posebno nego.

medicinska stran

Veterinar Muhammad Saeed potrjuje, da vzreja plenilcev v domovih ogroža njihove lastnike in tiste, ki prebivajo v bližnjih domovih, zlasti otroke, in lahko povzroči zdravstvene škode, še posebej, ker v večini primerov niso deležni veterinarske oskrbe in nameščeni morajo biti na določenih mestih, kot so naravni rezervati in živalski vrtovi, pod nadzorom strokovnjakov.

prenos bolezni

Dr. Reham Zaki, zdravnik v bolnišnici Zulekha, je pozval k previdnosti pred živalmi in njihovo zdravstveno nevarnostjo, še posebej, ker nekatere prenašajo bolezni na ljudi zaradi pomanjkanja rednih pregledov živali, poleg tega pa je vzreja povzročajo invalidnost in človeške izgube, in obstaja skupina ljudi, ki to zadevo izkorišča.Komercialno se zateka k trgovini z plenilskimi živalmi in jih tihotapi na nezakonite načine, ne da bi se zavedala nevarnosti, ki jo lahko povzročijo, z zakoni, ki preprečujejo in to kriminalizirati, ohraniti pa jih je treba v okolju, ki je bližje njihovi naravi, kot so parki, rezervati in za to pripravljena in določena mesta.

Kršitev

Pravni svetovalec Walid Askar je povedal, da je pohajkovanje z živalmi na javnih mestih in izven obratov, kjer so prijavljene, očitna kršitev zakona, za storilca pa je zagrožena kazen zapora, ki ni krajša od enega meseca, in ne več kot šest mesecev in globa najmanj 10 tisoč dirhamov In ne več kot pol milijona dirhamov ali enega od njih. Pridobivanje in vzreja plenilskih živali v domovih, furanih in farmah ter kasnejše tavanje le-teh na javnih mestih na način, ki povzroča paniko in paniko med občani, prebivalci in obiskovalci, predstavlja veliko nevarnost za življenja ljudi.

varnostna stran

Dubajska policija je ustanovila oddelek za okoljske zločine in določila subjekt za delo s to vrsto kaznivih dejanj na podlagi ustreznih zakonov in v sodelovanju s strateškimi partnerji v okviru prizadevanj generalnega poveljstva za izboljšanje javne varnosti v družbi, in za obravnavo kršitev, ki so posledica pridobitve plenilskih in nevarnih živali.Gre za kakovostno dopolnitev v Generalnem oddelku za kriminalistične in preiskovalne dejavnosti, da njeni lastniki ne bodo sodno odgovorni, po preteku obdobja za popravo pogojev okoljski sistem je potekel. Dodal je: Oddelek že od ustanovitve marca lani pripravlja načrte in mehanizme dela za svoje delovne naloge v boju proti kaznivim dejanjem zoper prostoživeče živali in rastline ter nevarne živali.

Razpoložljivost zavetišča

Dubajska policija je navedla, da so nekateri ljudje oddelku predali številne nevarne živali, ki so bile v njihovi lasti, da bi preprečili pravno odgovornost, živali pa so bile predane mestni občini Dubaj, ki zagotavlja zatočišče, hrano in zdravljenje živali, ki so rešili, preden so jih poslali na “dubajski safari”. Nekatere med njimi mika gojiti leve, kače, krokodile in druge nevarne in plenilske živali, ki ogrožajo človeško življenje. Skupna ekipa obeh strani (policije in občine) neprekinjeno deluje, da prijete kršitelje in živali odvzamete, nato pa jih pregledate, pregledate in razvrstite ter predate v posest enemu od za to usposobljenih in licenciranih centrov za zaščito živali.

Dodal je: primere nezakonite trgovine z eksotičnimi živalmi lahko prijavite s klicem 901. Pokličete 990, če želite prijaviti nujne primere, kot so prosto paseče divje živali.

Takojšnje poročanje

Dubajska policija je pozvala javnost, naj nemudoma prijavi kršitve nevarnih živali in jih čim prej preda oddelku za veterinarske službe zaradi varnosti skupnosti in preprečitve tveganj za javno zdravje in varnost.

Občane in prebivalce je pozvala, da v kolikor imajo informacije o razmnoževanju plenilcev v urbanem okolju, posredujejo ustrezna obvestila.

Verska stran

Dr. Ahmed bin Abdulaziz Al-Haddad, višji mufti, direktor oddelka Ifta na oddelku za islamske zadeve in dobrodelne dejavnosti v Dubaju pravi: Plenilske živali, kot so levi, tigri, volkovi, hijene in podobno, niso dovoljene. kupiti, prodati ali kupovati, ker ne koristijo in so za človeka zelo nevarni.Nekateri, tudi če se začasno ukrotijo, prevladuje nad njimi njihova agresivna narava in ni dovoljeno, da se človek izpostavlja ali druge v nevarnost, in izdana je bila redna zakonodaja za preprečevanje njihovega pridobivanja ali trgovanja, razen pri nekaterih kontrolah.

agresivna narava

Veterinar Ali Adel je pojasnil, da seznam teh nevarnih živali vključuje vrečarje: vse vrste vrečarjev, primate: vse vrste primatov in amarde: (molarji) vse vrste sršenov, mesojede živali: iz družine psov in vključuje vse vrste družine psov, razen nenevarnih psov in dovoljena Z licenciranjem v skladu z 12. členom tega zakona družina mačk, kot so levi, tigri, gepardi in leopardi, ter vse vrste družine mačk razen udomačena mačka in domači križanec. In da se plenilskih živali in podobno ne sme pridobivati, prodajati ali kupovati. Ker ne koristijo in so resno nevarni za človeka, nekateri med njimi, tudi če sprejmejo začasno ukrotitev, nad njimi prevladuje njihova agresivna, plenilska narava in ni dopustno, da bi se človek izpostavljal oz. drugi v nevarnost, in izdana je bila redna zakonodaja, ki preprečuje njegovo pridobitev ali trgovanje z njim, razen v nekaterih kontrolah.

About the author

moblessing

Leave a Comment