ANIMALS

Največje mesto v Maleziji po številu prebivalcev

Written by moblessing

Znanje o Največja mesta v Maleziji Omogoča spoznavanje najbolj znanih turističnih znamenitosti in prebivalstva vsakega mesta posebej; Kar vam zelo pomaga pri vaših raziskavah in študijah o državi Malezija. In v naslednjih odstavkih so vsi podatki za ta mesta.

mesta prebivalstvo

Kuala Lumpur

7.200.000

George Town

2.412.616

Ipoh

657.892

Johor Bahru

497.067

Mesto Malacca

484.855

Kota Kinabalu

452.058

Kuantan

427.515

Allure Star

405.523

Tawau

397.673

Sandakan

396.290

Kuala Lumpur

Kuala Lumpur

Mesto Kuala Lumpur je med največjimi Malezijska mesta Po gostoti prebivalstva je njegova populacija dosegla sedem milijonov, površina mesta pa je približno 243 kvadratnih kilometrov.

velja za Mesto Kuala Lumpur Je gospodarsko, finančno in kulturno središče države. Ukvarja se s športnimi dejavnostmi in najvidnejšimi političnimi dogodki, zaradi prisotnosti prostora za ljudsko skupščino.

Treba je opozoriti, da je bilo leta 1850 ustanovljeno mesto Kuala Lumpur v času vladavine malajski poglavar Rajaa Abdullaha, mesto pa je bilo znano po rudarjenju kositra, zaradi česar so delavce pripeljali s Kitajske, da bi delali v rudnikih.

Za mesto Kuala Lumpur je značilno, da ima arheološka najdišča, nebotičnike in stanovanjske stolpnice.. Poleg prisotnosti rekreacijskih krajev, med katerimi so najpomembnejši Jame Batu In Petronas Towers, ki slovi po svoji genialni arhitekturni zasnovi.

Poleg prisotnosti kitajskega trga, ki je eden najpomembnejših priljubljenih trgov v državi .. Poleg Bird Garden in svetilnika Kuala Lumpur inStavba sultana Abdula Samada Ki je zasnovan na špansko temo in vrt metuljev.

Preberite tudi: Vaš vodnik in fotografije turizma v Maleziji

George Town

George Town

Drugo največje mesto v Maleziji se nahaja v severovzhodnem delu Otok Penang Povezano z državo Malezija.. Mesto ima približno 2 milijona prebivalcev, kar je znotraj.

je bilo mesto George Town Bilo je pod britansko oblastjo, med drugo svetovno vojno pa ga je za kratek čas zavzela japonska država, kmalu pa so ga spet prevzeli Britanci.

Malezija je eno najbolj znanih turističnih krajev na svetu, ki ga skozi vse leto obišče veliko različnih ras. Med najpomembnejšimi kraji so mošeja Kapitan Keeling, palača Cheong Fatt Tse, botanični vrtovi inQueens Bay Center.

Ipoh je eno največjih mest v Maleziji

Ipoh

velja za Mesto Ipoh Je tretje največje mesto v Maleziji, z ocenjeno populacijo približno 657.000 ljudi, mesto pa je približno 21 metrov nad morsko gladino. Kar se tiče njegove površine, doseže 643 kvadratnih kilometrov.

Mesto Ipoh je bilo ustanovljeno leta 1880 zaradi zanimanja za rudarstvo in sčasoma se je mesto hitro razvijalo, zlasti v 20. stoletju, pri čemer je treba omeniti, da se mesto nahaja sredi Dolina Kinta.

Malezijski mesto Ipoh vključuje številne turistične znamenitosti, vključno z: Jama Kok Lok Tong In muzej Ho Yan Hor, kavarna Thian Chun ter sprehajališče dediščine, ki poudarja običaje, tradicije in kulturo mesta od antičnih časov.

Johor Bahru

Johor Bahru

Johor Bahru se nahaja na skrajnem jugu Malajski polotok Povezano z državo Malezija in v mestu živi približno 497 tisoč ljudi, ime mesta pa je namenjeno novemu dragulju.

Treba je opozoriti, da je enostaven dostop Singapur Skozi most med njimi, ki je bil razlog za razcvet turizma in trgovine.. Poleg uživanja blage klime in posesti številnih turističnih krajev.

Eden najpomembnejših turističnih krajev v Johor Bahru je Mošeja sultana Abu Bakra Danga Park.. Besedni tematski park in stekleni suženj Arulmigo Sri.

Mesto Malacca

Mesto Malacca

Malacca se nahaja na južnem delu Malajskega polotoka in je eno največjih mest v Maleziji Malaška ožinaIn v tem mestu živi okoli 484.000 staroselcev, Indijcev in Kitajcev.

velja za Mesto Malacca, Malezija Je eno izmed zgodovinskih mest, katerega ime je bilo leta 2008 vključeno na Unescov seznam svetovne dediščine … zaradi skupine privlačnih turističnih znamenitosti.

Eden od pomembnih turističnih krajev v mestu Malacca je trdnjava Famosa, ki jo je ustanovila Portugalska .. kot tudi svetilnik Sari Insurance, skozi katerega je mogoče videti slikovito naravo in lepoto mesta, in tam je Nizozemska arena.”rdeči kvadrat.

Preberite tudi: Največja mesta v Severni Ameriki glede na število prebivalcev

Kota Kinabalu

Kota Kinabalu

zaseda mesto Kota Kinabalu Po številu prebivalcev je šesto največje mesto v Maleziji, saj ima 452 000 prebivalcev.Je tudi trgovsko in industrijsko središče za Sabah v Maleziji.

Mesto Kota Kinabalu gleda na Južnokitajsko morje Nahaja se na severozahodnem delu otoka Borneo, pri čemer velja omeniti, da so Britanci leta 1899 ustanovili mesto Kota Kinabalu, da bi postalo ena od britanskih kolonij.

Turisti gredo v mesto Kota Kinabalu, da bi uživali v opazovanju pokrajine, gozdov, stavb dediščine in sodobnih stavb z njihovo arhitekturno zasnovo ali plezali na znane gorske vrhove, ki so Gora Kinabalu.

Poleg tega ima mesto botanični vrt Mount Kinabalu, ki vključuje različne rastline, in tam je mestna mošeja, ki gleda na plažo. Da ne omenjam Muzej Sabah In nedeljska tržnica na ulici Gaya.

Kuantan

Kuantan

živi v Mesto Kuantan Približno 427 tisoč ljudi.. Mesto se nahaja na vzhodnem delu polotoka Malezije in mesto vključuje ogromno krajev, ki jih je vredno videti.

Ena najpomembnejših turističnih znamenitosti mesta Kuantan je Mošeja sultana Ahmeda Šaha Reka Fahag in stadion Dar Al Maamoura .. Poleg skupine slikovitih plaž, kot so Simpdak Beach, Cherating in Pantai Sebat.

Allure Star

Allure Star

V okviru govora o največjih mestih v Maleziji.. Treba je opozoriti, da je bilo razvrščeno Alor Star City Kot eno večjih mest v Maleziji glede na število prebivalcev.. Njegovo prebivalstvo je ocenjeno na približno 405.000 ljudi. Alor Star je približno sedem metrov nad morsko gladino in pokriva površino okoli 160 kvadratnih kilometrov.

Alor Setar je znan po svojih turističnih znamenitostih zvonik Ki se je v preteklosti uporabljal kot minaret in obstaja še danes. Tu je tudi stolp Nobt, ki se odlikuje po svoji arhitekturni zasnovi in ​​je sestavljen iz 3 plasti z rumeno kupolo.

Poleg imeti Zaher mošeja Ki je razvrščena kot ena najlepših mošej v Maleziji.. Mošeja se nahaja na območju Dataran v mestu Alor Star in je bila zgrajena leta 1912.

Tawau je eno največjih mest v Maleziji

Tawau

Po statističnih podatkih je bilo ugotovljeno, da Mesto Tawau V njem živi približno 397 milijonov ljudi, njegova površina pa dosega 55 kvadratnih kilometrov. Čeprav je bilo mesto v tem obdobju močno poškodovano. druga svetovna vojna.. Vendar pa je z leti cvetela in postala lastnica številnih turističnih letovišč, trgovskih središč in priljubljenih tržnic.

Preberite tudi: Največja mesta v Liechtensteinu glede na število prebivalcev

Sandakan

Sandakan

zasedejo Mesto Sandakan Po številu prebivalcev se uvršča na deseto mesto med največjimi mesti v Maleziji, omeniti velja, da je prebivalstvo mesta približno 396 tisoč ljudi, njegova površina pa je 2266 kvadratnih kilometrov.

Mesto Sandakan je glavno mesto province Sandakan v provinci Sabah, mesto pa je znano po zanimanju za izvoz lesa, tobaka, nafte in kave. Ima tudi turistične znamenitosti, in sicer jame Jumantung inTurtle Islands National.

Vaše poznavanje največjih mest v Maleziji vam omogoča, da izberete mesto, kamor želite iti.. in si ogledate turistične kraje v njem, ki so bili razlog za porast njegovega prebivalstva.

About the author

moblessing

Leave a Comment