DECORATION DESIGNS

Rastline za okras in uživanje; spoznajte 4 vrste, ki jih lahko uporabite na oba načina

Written by moblessing

Curitiba, 13. avgust 2022, avtorica Caroline Fortunato – Ste si kdaj predstavljali, kako dobro bi bilo, če bi poleg uporabe rastline za dekoracijo, So služili za vašo porabo? Zdaj vam bomo predstavili štiri primere rastlin, ki služijo obema namenoma in vam lahko pomagajo, saj imajo nekatere od njih zdravilne lastnosti!

Na ta način preverite, kako ga lahko imate v svojem domu. rastline za dekoracijo in porabiti. In tako jih boste lahko uporabljali v obe smeri. Naredite svoje okolje lepše in prijetnejše ter jih izkoristite, kadar koli je to potrebno.

Rastline za okras (reprodukcija Canva)
Rastline za okras (reprodukcija Canva)

4 vrste rastlin za okrasitev in zaužitje

Spletno mesto Agro e Jardim vam bo pokazalo nekaj rastlinskih možnosti za okrasitev in uživanje, ki jih lahko preprosto imate doma. Poleg tega vam bomo prinesli nekatere ugodnosti, ki vam jih lahko ponudijo.

kamilica

Rastlina, ki je lepa na vašem vrtu in vam bo še kako pomagala, je kamilica. Dandanes se veliko razpravlja o sindromu anksioznosti in pospešenega razmišljanja. Če so vam ta stanja znana, je kamilica doma odlična možnost. Ker ima pomirjujoče lastnosti, je tudi odlična izbira za uporabo v strategijah, kot je eterično olje ali kot čaj. Poleg tega lahko zelišče uporabite kot začimbo za jedi. Končno se ta rastlina uporablja tudi v inhalacijah za lajšanje vnetja sinusov in prehladov. Tako je med rastlinami za okras, poleg tega da prevzame zdravilno funkcijo.

Kovnica

Druga rastlina, ki se lahko uporablja tako za dekoracijo kot za uživanje, je med prebivalstvom dobro poznana meta. Njegovo enostavno gojenje in razmnoževanje pomaga pri njegovem vzdrževanju, njegovi listi so zeleni in majhni, kar daje okolju čar. Poleg seveda čudovitega vonja, ki bo s svojo aromo očaral ves prostor. Postavite ga lahko v različne dele hiše, na najrazličnejša mesta, kot so lonci, vrtovi ali gredice, vendar ne smete pozabiti, da je vaša zemlja vlažna!

Liste mete uporabljamo za pripravo čajev in sokov, uporabljamo pa jih tudi kot začimbo jedem! Rastlina se lahko uporablja tudi v medicini, za pomoč pri simptomih gripe in prehlada.

limonovec

Za tiste, ki imate zunanjo površino in si omislite drevo, ki bi popestrilo okolje in imate še druge lastnosti, je to zagotovo limonovec. Limonino drevo ni tako veliko po strukturi, vendar njegove veje ustvarjajo čudovite razvejenosti in tako njegovi listi kot sadje imajo svojo uporabo. Oboje lahko uporabite za pripravo čajev in pomagate pri simptomih prehlada, saj sta bogata z vitaminom C. Poleg tega, da bo poskrbela za prijetno okolje, vas ne bodo več skrbeli prehladi, limonovec bo vaš odličen zaveznik!

poper poper

Za zaključek tega seznama imamo posebno rastlino za tiste, ki ste ljubitelji nečesa bolj pikantnega, a še vedno blagega. Že veste, za katero rastlino gre? Gre za poper biquinho, popularno znan kot čili poper.

Za uživanje služi kot odlična začimba za vašo hrano, doda okus in malo toplote, a kljub temu njena mehkoba izstopa v primerjavi z drugimi paprikami. Poleg tega ima protivnetne lastnosti in pomaga tudi pri lajšanju bolečin, čeprav trenutek zaužitja povzroči nekakšen pekoč občutek. Prav tako se veliko uporablja v kislih kumaricah, poleg tega pa ga vidimo v solatah.

Njihov videz zlahka zamenjamo s češnjami, saj so rdeče in zaobljene. Na ta način izgledajo lepo v okolju in dajejo potreben poudarek, da popestrijo prostor, ki se uporablja kot rastline za dekoracijo. So nestrupene kot druge paprike, zato jih ni treba obešati višje. Nasprotno, lahko so na klopeh, na gredicah ali celo na vašem vrtu.

About the author

moblessing

Leave a Comment