TOURISM

Kaj veste o pridobivanju hitrih posojil ali akontacije plače med inflacijo in ali jih je treba zahtevati?

Written by moblessing

Inflacija v kraljevini je junija dosegla 40-letni vrh. Medtem ko se je inflacija julija nekoliko upočasnila, potrošniki čutijo pritisk višjih cen in ni zagotovila, da je trenutna težava z inflacijo dosegla vrhunec. Glede na trenutne gospodarske razmere mnogi Savdijci iščejo posojila, plenilsko posojanje pa je v porastu. Hitra posojila so kratkoročna posojila z visokimi obrestmi, ki naj bi bila odplačana naslednji dan plačila. Lahko jih je dobiti, vendar jih je težko plačati, pogosto pa vključujejo skrite provizije in zelo visoke obrestne mere. Znano je, da hitri posojilodajalci ustvarjajo izložbe na območjih z nizkimi dohodki in lahko ljudi potisnejo v krog dolgov.
Čeprav niso vsi hitri posojilodajalci plenilci, morate pred najemom hitrega posojila razmisliti o drugih možnostih. Tukaj je vse, kar morate vedeti o hitrem posojilu med inflacijo.
Cene življenjskih potrebščin so se julija zvišale za 8,5 odstotka, kar je 0,6 odstotka manj kot junija. Kljub tej rahli upočasnitvi je malo verjetno, da bo inflacija dosegla vrh. In ker cene osnovnih potrebščin, kot so plin, hrana in bivališče, še naprej naraščajo, potrošniki občutijo vpliv.

Saudijci in osebna posojila

Dve tretjini Savdijcev je junija živelo v sistemu plačila za plačo. Medtem je dolg osebnih posojil med savdskimi potrošniki višji kot kdaj koli prej. Glede na to, da je stopnja brezposelnosti trenutno na najnižji ravni od leta 1969, je jasno, da visoka inflacija povzroča znatne finančne pritiske na potrošnike.
To ni dobra napoved za tiste, ki iščejo hitra posojila, saj imajo ta posojila dejansko veliko višje stopnje kot druga osebna posojila.
Hitra posojila so lahko zelo mamljiva, če ste zaradi inflacije v denarni stiski in hitro potrebujete denar. Če najdete hitrega posojilodajalca, ki ponuja razumne obrestne mere, in ste prepričani, da ga boste lahko odplačali ob naslednji plači, je to morda izvedljiva možnost. Vendar obstaja veliko tveganj, s katerimi se lahko soočite, če želite dobiti hitro posojilo, in to storite le v skrajnem primeru.
Hitra posojila so opremljena s fiksnimi obrestnimi merami, kar pomeni, da se obrestna mera, ki jo plačujete, ne spremeni v času trajanja posojila. Zasnovani so kot kratka posojila. Ljudem pomaga pokriti potrebne stroške med plačili ali nujnimi stroški. Hitra posojila so običajno v majhnih zneskih, v povprečju 500 rialov ali manj. Vendar imajo zelo visoke obrestne mere. Povprečno dvotedensko posojilo do plače ima približno 400-odstotno obrestno mero. Za primerjavo, povprečna letna obrestna mera za običajno osebno posojilo je nekaj več kot 10 odstotkov.
Tveganja hitrega posojila

Hitra posojila lahko pritegnejo posojilojemalce s slabo kreditno sposobnostjo, ker večina hitrih posojilodajalcev ne izvaja preverjanja kreditne sposobnosti. Vendar pa lahko hitro prejemanje posojila dodatno poškoduje vašo kreditno sposobnost in vas pahne v krog dolgov, iz katerega je težko ubežati. Zelo pogosto je, da imajo posojilojemalci hitrega posojila težave pri odplačevanju posojila do konca obdobja od dveh do štirih tednov, zaradi česar prejmejo dodatno posojilo, da izpolnijo rok plačila.

About the author

moblessing

Leave a Comment