FASHION

Abel Moda premaga Napoli v odbojkarskem debiju Catarinense v Areni

Written by moblessing

Abel Moda Vôlei je v noči na ta četrtek, 11., v prvem krogu prvenstva Santa Catarine premagal Napoli iz Caçadorja s 3 nizi proti 0. Delni izidi so bili 25-20, 25-21 in 25-19.

Ekipa je debitirala z Emily, Gabrielo Poli, Audren, Juliano Nogueira, postavljalko Ano Paulo in Kalu. Okrepitve moštva so imele prve minute na igrišču. Poleg Jua Nogueire, ki je nekaj časa preživel pri Deportivo Jaamsi iz Peruja, preden se je vrnil v Brusque, so debitirali še Kaoane, Yasmin in Victória.

Najnovejša novost je bila Gabriela, posojena od Sul-Americana/Fucas iz Florianópolisa. Danes je prispela v Brusque in lahko debitirala.

Naslednji izziv Abela Mode je proti Pinhalenseju iz Pinhalzinha, občine na zahodu države. Tekma je na sporedu ob 19. uri to soboto, 13. ure, v telovadnici Sesi’s na avtocesti Antônio Heil.

Tih

Zagon, ki je bil za Abel Moda prvi po štirih mesecih, se je začel počasi. V prvem dvigu igre je Glaucia splezal točno na sredini, blokiral in dosegel sedmo točko Abela Mode: 7-2.

Napoli je orisal reakcijo z dvema asoma Mariáha, ki je serviral na zadnji del igrišča in izkoristil napačne izračune obrambe Brusquense. Vendar je pri tretjem servisu žogica zadela trak in šla ven: 9-5.

Sledil je prvi niz z varno prednostjo domačinov. V drugem nadigravanju je Kalu sprejel žogo na desni strani in izpustil bombo. Žoga je eksplodirala na bloku in pristala na zasledovalni strani igrišča: 20-14.

Med trenutki nepazljivosti in pomanjkanja ritma sta si ekipi izmenjevali zadnje točke niza, vse do servisne napake Gabriele iz Napolija: 25-20.

Ravnovesje

V drugem nizu se je zgodba začela drugače. Trener Maurício Thomas je izkoristil njegov prvenec, da je ekipa dvignila tempo igre in dala prve priložnosti novim okrepitvam, a se je Napoli vrnil boljši in že na začetku prišel do prednosti. Niz se je igral točko za točko.

Bližala se je polovica niza, Juliana Nogueira je izstrelila bombo z desne in zadela na sredini igrišča: 9-9. Napoli je celo povečal zaostanek, Kalu pa je z asom izenačil na 12:12.

Abel Moda je začel imeti udobnejši sprednji del na koncu niza. Po napaki pri servisu Camille za Napoli je Kalu dosegel še eno točko in pustil rezultat 19-15.

Ko je rezultat dosegel 20-17, ko je Napoli izkoristil napako Brusqueja, je Kalu začutil poškodbo, ki je bila videti kot zvin levega stopala, in je moral obremenjen zapustiti igrišče. Gostje so povišali novo in z asom Mariáh prišli do zadetka: 21-20.

Vendar so znova prevladali gostitelji, Napoli pa je zmotil v odločilnih trenutkih. Letícia je potegnila naravnost v mrežo in zaključila niz: 25-21.

zaprt račun

Sledil je tretji niz s prevlado Brusquenseja. Napoli se je na semaforju uspel približati, a ne toliko, da bi preobratil in dvoboj odpeljal v četrti niz. Victoria je v napadu po sredini dosegla 24. točko Brusquenseja. Gabriela je zgrešila napad z leve strani in dosegla 19. točko lovca.

Toda za zaključek je Mariáh poskusila z napadom z leve in Victoria je bila velikanska, da je priprla pot in naredila blok: 25-19 in zmaga s 3 nizi proti 0.


About the author

moblessing

Leave a Comment