DECORATION DESIGNS

20 načinov za čiščenje hiše z limono

Written by moblessing-

Foto: Crema Joe/Unsplash / Casa.com

Z naravnim belilom, razmaščevanjem, antibakterijskimi lastnostmi in svežim vonjem limona je odlična sestavina za uspešno reševanje vseh vrst umazanije na ekološki način.

Izkoristite močne lastnosti sadja za odstranjevanje madežev, čiščenje in poliranje površin, posodabljanje naprav in celo zatiranje škodljivcev, spoznajte vse njegove uporabe:-

Foto: Elle Hughes/Pexels / Casa.com

“”

Nasvet: Če potrebujete le majhen del limone, preostalo narežite in zamrznite. Limone zamrznejo za daljša obdobja.

Povečajte količino soka, ki ga dobite, tako da sadje za 15 minut postavite v vročo vodo ali ga za minuto segrejete v mikrovalovni pečici (preden limono postavite v mikrovalovno pečico, preluknjajte vrh, da preprečite eksplozijo).

rešitve doma-

Foto: Lukas/Pexels / Casa.com

– Očistite zrak tako, da narezane limone približno eno uro kuhate v ponvi z vodo; hlapi, ki soparijo, bodo zatohle zimske vonjave nadomestili z vonji poletja.

Ali pa zmešajte limonin sok in vodo v majhni steklenički z razpršilom in uporabite razpršilo brez kemikalij za odstranjevanje vonjav po cvrtju in kopalnici.

– Limonin sok in lupine preprečujejo vstop v vašo hišo. Popršite območje z limoninim sokom in položite limonine lupine v luknje in razpoke. Ta izdelek je še vedno varen za hišne ljubljenčke.-

Foto: New York Times/Reprodukcija / Casa.com

– Ustvarite raztopino za ubijanje klic tako, da v steklenički z razpršilom zmešate 240 ml belega kisa, 120 ml limoninega soka, 100 ml vodke, osem kapljic eteričnega olja limonske trave in dve do tri kapljice mila.

Ali pa, če vam je ljubše, pustite sadne lupine nekaj tednov stati v belem destiliranem kisu; kis bo izločil citronsko kislino v sadju in ustvaril močno čistilo.

– V plastenko z razpršilom dajte klubsko sodo in dodajte čajno žličko limoninega soka. Brez gaziranih pijač? Uporabite destilirano vodo z malo limoninega soka, da ustvarite lastno čistilo za steklo.-

Foto: Ana Cadena/smreka / Casa.com

– Z vlažno krpo v mešanici limoninega soka in vode razkužite kljuke na vratih, avtomobile in hladilnike, telefone, krmilnike televizorjev in druge površine, ki se jih pogosto dotikate.

– Zmešajte dva dela soli z enim delom limoninega soka za abrazivni piling, ki ga lahko uporabite za odstranjevanje rje, izkoreninjenje madežev z oblačil in razkuževanje umazanih bakrenih posod, rezalnih desk in vrat prhe.

– Obnovite utrjene čopiče tako, da konice ščetin položite v ponev z vrelim limoninim sokom. Znižajte toploto, pustite čopiče počivati ​​15 minut, nato jih operite z milom in vodo. Snov lahko uporabite tudi za odstranjevanje suhe barve z okenskega stekla, in sicer z nekaj kapljicami z mehko krpo.

Izboljšajte delovanje kuhinje-

Foto: Simon Winnall / Taxi / Getty Images / Casa.com

– Odstranite vonjave po hrani tako, da vržete uporabljene limone v smeti ali koščke zamrznjenega sadja, da ustvarite arome citrusov.

– V mikrovalovno pečico postavite posodo z limoninim sokom in zavrite. Limonin sok bo kuhan na pari, da se ujeta smeti zmehča, tako da lahko notranjost razkužite s krpo.

– Na zgornjo polico postavite posodo z limoninim sokom in zaženite pomivalni stroj na običajen cikel. Sok se zmeša s ciklično vodo, da odstrani madeže trde vode in nakopičeno železo.-

Foto: Domačija in Chill/Reprodukcija / Casa.com

– Polovico sadeža nabodite na dolge vilice in z izpostavljeno stranjo podrgnite po vročem žaru, da očistite površino.

– Zamrznjene limonine lupine dajte v mešalnike in kavne mlinčke, da očistite rezila. Vklopite napajanje in pustite, da se rezila vrtijo.-

Foto: Quintin Gellar/Pexels/Casa.com

– Vodne madeže na porcelanu in jedilnem priboru razkužite s krpo iz mikrovlaken, navlaženo z malo zgoščenega limoninega soka. Na isti način odstranite madeže na plastičnih lončkih.

– Ribe očistite na zelo enostaven način, le limono prerežite na pol in nastrgajte mesnato stran na vse strani posode, nato pa na hitro sperite. Olje in sok iz sadja pomagata razbiti mlečno maščobo in razgraditi vse te beljakovine.

kopalniška higiena-

Foto: Speclean/Reprodukcija / Casa.com

– Z rezanim sadjem podrgnite tuš kabine in kopalniške pipe, da odstranite vodne in druge madeže.

– S sokom ene limone previdno nanesite fugirne linije, da odstranite plesen in madeže. Limonin sok je kislina, ki lahko preluknja in poškoduje ploščice, kamen in kompozitne površine, zato razlitje takoj očistite.

Zmešajte zgoščen limonin sok z boraksom ali sodo bikarbono, da ustvarite pasto. Uporabite trdo zobno ščetko, da izdelek nanesete na fugirne linije in pustite nekaj časa stati, da se pobeli.

Čiste jedilnice in dnevne sobe-

Foto: Better Homes & Gardens/Reprodukcija / Casa.com

– Zmešajte en del limoninega soka z dvema deloma olivnega ali rastlinskega olja, da ustvarite loščilo za pohištvo brez kemikalij, ki skrije praske in ustvari sijoč zaključek. Z mehko krpo vtrite lak na površine pohištva.

– Naredite pršilo v prahu z dvema čajnima vrečkama, limoninim sokom in 3 skodelicami vode. Zavrite vodo, dodajte čajne vrečke in pustite, da se mešanica ohladi. Raztopino vlijemo v posodo z žličko limoninega soka. Rahlo popršite na krpo iz mikrovlaken in odstranite prah.

Olajšajte dnevna opravila pranja perila-

Foto: Reprodukcija / The Kitchn / Casa.com

– Za odstranjevanje madežev črnila z belih tkanin uporabite limonin sok (pod umazano tkanino položite čisto vpojno krpo, da vpije madež in zaščiti delovno površino). Kose lahko posvetlite tudi tako, da v cikel izpiranja dodate malo te sestavine.

– Odstranite madeže na oblačilih in vonjave po pralnem stroju: majice z madeži pod pazduhami dobijo novo življenje, če na madež nanesete 50-50 raztopino vode in limoninega soka ter pustite, da se suši 30 minut, preden izdelek operete. Oprane brisače, a vonj po zatohlem? Dodajte 1/2 skodelice ustekleničenega limoninega soka v predelke stroja in 1/4 skodelice iste sestavine naravnost v dele.

*Prek Boljši domovi in ​​vrtovi

About the author

moblessing

Leave a Comment