FASHION

Izmišljeni liki, ki so modne ikone

Written by moblessingTukaj si oglejte, kateri so izmišljeni liki, ki so reference v svetu mode

Tukaj si oglejte, kateri so izmišljeni liki, ki so reference v svetu mode

Foto: Instagram / @emilyinparis in @clueless / Alto Astral

Ste že kdaj videli meme, povezan s spremembo osebnosti zaradi filma ali serije? Tako je! Ta občutek je še močnejši, ko je izmišljeni lik modna ikona, torej tako eleganten, da naredi, da želim kopirati vse videze.

In ne glede na žanr produkcije: bodisi o modnem svetu ali celo drugih z različnimi temami, vedno obstajajo liki, katerih vizualni videz je tako neverjeten, da na koncu ustvarjanje trendov.

Torej, tukaj je nekaj teh likov iz serij in filmov, ki so zelo elegantni in vam lahko celo pomagajo pri pridobivanju navdiha za vaš videz:

Carrie Bradshaw (Seks in mesto)

Nemogoče je govoriti o stilskih likih, ne da bi jih omenili Carrie Bradshaw, Ali ni? Lik, ki ga igra Sarah Jessica Parker, je z njo postal modna referenca damske obleke in njihove modne plašče.

In kar je najboljše, čeprav gre za serijo iz leta 1998, so epizode na voljo na HBO Max s plusom! Konec leta 2021 je bil izdan “In kar tako“, novo poglavje Seks in mesto. Z drugimi besedami, serija ima takšno ponovno srečanje!

Andy Sachs (Hudič nosi Prado)

Seveda v filmu, kot je “Hudič nosi Prado”, v katerem je poudarek ravno na svetu mode, videz ne more biti nič manj kot čudovit, kajne? In v tem smislu izstopa lik Anne Hathaway, sploh po njeni “transformaciji” skozi celotno zgodbo. Med deli, ki jih uporablja Andy, lahko izpostavimo trenčkoti in blazerji vedno eleganten in zelo priznanih blagovnih znamk.

Rachel Green (prijatelji)

Rachel Green, ki jo je igrala Jennifer Aniston, je bila tudi ogromna modna ikona, ki se je odločila za nekoliko preprostejši in celo lažji videz za kopiranje! In to od časa, ko so bili “Prijatelji” na sporedu (1994 – 2004), do danes. Kosi, kot so kariraste srajce, mamine kavbojke in kombinezoni z oprsnikom, so bili glavni znaki lika. Poleg seveda njegove frizure, ki so jo v preteklih letih posnemale številne ženske.

Holly Golightly (Zajtrk pri Tiffanyju)

Kljub temu, da je “Zajtrk pri Tiffanyju” film iz 60. let, je mala črna obleka, ki jo nosi lik Audrey Hepburn, še vedno zelo uspešna. To je torej še en lik, ki ne morem pozabiti ko gre za modo, kajne?Lik Audrey Hepburn v Zajtrku pri Tiffanyju je prava modna ikona

Lik Audrey Hepburn v Zajtrku pri Tiffanyju je prava modna ikona

Foto: Playback / Instagram / Alto Astral

Blair Waldorf (Gossip Girl)

Ko že govorimo o Audrey Hepburn, je eden od navdihov za videz še enega lika, znanega po svojem slogu – Blair Waldorf. Z vedno klasičnim videzom in polnim dodatkov lik Leighton Meester močno pretrese njen videz. In kako lahko pozabiš na Blairove ikonične tiare, kajne?

Emily (Emily v Parizu)

Serija “Emily v Parizu” z Lily Collins v glavni vlogi je še ena serija, ki prinaša neverjeten videz več svojih likov. Vendar pa je vrhunec za Emily samo, z njenimi številnimi mešanice potiskov, baretk in kosov vpadljivih barv.

Cher Horowitz (Matere z Beverly Hillsa)

Ikono seveda že poznate rumeno karirasto obleko uporablja Cher (Alicia Silverstone) v “The Little Girls of Beverly Hills”. Vendar to ni edini eleganten videz lika, ki se skozi film pojavlja tudi z več čudovitimi prekrivnimi elementi in neverjetnimi dodatki.

About the author

moblessing

Leave a Comment