ANIMALS

Black Rock pritegne 8 milijonov popotnikov

Written by moblessing

Število dopustnikov, ki prihajajo na plaže Boumerdesa, je od začetka trenutne poletne sezone do tega tedna doseglo več kot 8 milijonov dopustnikov, število, ki je bilo pričakovano po dveh belih sezonah zaradi izbruha pandemije Corone. Pričakuje se tudi, da se bo ta številka do konca sezone podvojila in presegla mejo 14 milijonov popotnikov, zlasti z uvedbo formule rezervacij v univerzitetnih rezidencah, ki dviguje kapacitete nastanitev v državi, a še vedno obstajajo številne pomanjkljivosti. onemogočajo optimalen izkoristek turistične sezone v državi, predvsem na področju storitev.

Direktorat za turizem in obrt Boumerdesa je razkril, da se je več kot 8 milijonov popotnikov od 17. junija do 2. avgusta zgrnilo na 44 plaž, kjer je dovoljeno kopanje. Tako visoko udeležbo počitnikarjev je pripisala številnim dejavnikom, med drugim izboljšanju sprejemnih in namestitvenih pogojev, razpoložljivosti varnostnega faktorja, poleg tega pa proaktivnosti pristojnih organov pri urejanju plaž, saj so priprave začeli od lanskega februarja. , poleg usklajevanja med različnimi interesi, vsak na svojem področju, da bi uspešnost poletne sezone 2022, kot je okrepitev dela čistilne enote »Madinat« in zagon »Madeblaja« za čiščenje plaž, tudi kot izdelava posebnega prometnega načrta z odprtjem več kot 170 začasnih prevoznih linij s 637 vozili, s kapaciteto več kot 16 tisoč sedežev.

Shema za prenos popotnikov

Ta načrt je bil usmerjen posebej v prevoz popotnikov iz oddaljenih občin Wilaya na različne plaže, da ne omenjamo okrepitve omenjenega prevoznega načrta z dodelitvijo številnih drugih avtobusov za prevoz velikega števila popotnikov iz zveznih držav Tizi Ouzou, Blida in Bouira proti plažam države. Odprtje železniške proge (Al-Masila-Alžirija) je bil še en dejavnik, ki je prebivalce notranjih držav, ki se nahajajo na vzhodu države, spodbudil, da so se z veliko lahkoto preselili na plaže Boumerdesa, zlasti tiste, ki se nahajajo na Corso- Zemmourijeva os. Vendar pa sta upad pandemije Corone in vrnitev življenja v svojo pot oblikovala razlog Glavni razlog za to jato.

V tem kontekstu je vstop namestitvene formule za univerzitetno rezidenco Zmouri v začetku avgusta predstavljal še en dejavnik, ki bo neizogibno prispeval k podvojitvi števila popotnikov, saj je rezidenca kot prvi korak dodelila dva apartmaja s 400 ležišči. , pod pogojem, da bodo ostali apartmaji odprti v skladu z naraščajočim povpraševanjem po njih, dodati to formulo več Od 20 hotelskih obratov s kapaciteto 3.000 ležišč ter približno 10 kampov, ki s svoje strani zagotavljajo približno 10.000 ležišč. , poleg tega je dodelil 20 šolam za sprejem poletnih taborov v korist otrok na jugu in v visokih hribih.

Projekt 20 sanitarij in sanitarij prestavljen

Kljub vsem tem podatkom, ki se zaenkrat zdijo pozitivni glede poletne sezone 2022 v zvezni državi Boumerdes, je pomembno pojasniti, da popotnik ne pomeni nujno, da je turist Število je veliko in koristi več sektorjem, zlasti po a dvoletna stagnacija zaradi virusa »Covid-19«. Po drugi strani pa je opozoril na številne pomanjkljivosti, ki jih morajo pristojni po njegovih besedah ​​odpraviti, da bi čim bolje izkoristili turistično sezono. Pomanjkanje javnih stranišč in sanitarij je črna točka, ki močno vpliva na ugled glavnega mesta zvezne države Boumerdes.

Po drugi strani pa obstajajo samo 3 lokacije, ki zagotavljajo prevoz, kot so železniška postaja, avtobusna postaja in park zmage … kjer je vsaka točka oddaljena od druge, kar zahteva uporabo avtomobila ali javnega prevoz do teh prostorov, kar ni sprejemljivo za mesto turizma, kot je Boumerdes.

Za nameček, občinski interesi so nedavno objavili izbor 20 lokacij za gradnjo javnih sanitarij in sanitarij, a to ni bilo uresničeno niti na vrhuncu poletne sezone, kar povečuje pritisk na državne ceste, kot beleži zastoji na (TW/24) vsakodnevno, stanje pa se poslabša ob vikendih, saj pride do večurne popolne zapore na cestnih oseh.

Podstandardne hotelske storitve

Med točkami, ki jih je treba izpostaviti tudi pri tej temi, so hotelske strukture, ki so daleč od priznanih in neuvrščenih standardov, poleg slabih storitev, saj ti objekti nimajo zelenih površin, nimajo tesnega okvirja, s pomanjkanjem usposabljanje človeških virov za sektorske strokovnjake.

Tiskovni predstavnik je izpostavil tudi odsotnost hotelskih obratov med Boumerdesom in Dellysom ​​na razdalji 40 kilometrov, kar je velik primanjkljaj in zelo slaba porazdelitev sprejemnih struktur na državni ravni. Ker je poletna sezona v naši družbi neposredno povezana z morjem, je pomembno opozoriti na velike nevarnosti, ki zaradi dotoka odplak grozijo najbolj priljubljenim plažam v Boumerdesu, kot je to v primeru osrednje plaže z delfini v Boumerdesu. , kot tudi plaže Corso, kjer so pred kratkim zabeležili zaprtje plaže “zeleni grič”. Zaradi velikega pretoka umazane vode neposredno na plažo je enaka oblika zabeležena na plažah morja Bodawaou in “Cape Jannat” , kot tudi plaže Dellysa.

Po drugi strani pa je dejavnik nespodbujanja gorskega turizma še ena šibka točka v poletni sezoni.Kljub slikovitim razgledom, ki jih država nudi svojim obiskovalcem, pomanjkanje sprejemnih struktur v gorskih občinah, kot so Qadara, Tiglabin, Workers, Bani Omran, Timzrit in drugi.. brez popolnega izkoriščanja teh turističnih potencialov.

23 zasebnih turističnih agencij ne spodbuja domačega turizma

Naš sogovornik je v zvezi s tem pojasnil, da je bilo prek sektorskih strokovnjakov, tudi turističnih agencij, mogoče usmeriti pozornost velikega števila počitnikarjev v druge lokalne turistične storitve, saj država šteje 23 turističnih agencij, ki so vse zasebnega sektorja, in njihova dejavnost je na splošno omejena na Pri organizaciji Umre in promociji nekaterih destinacij zunaj države, zanemarjanje promocije lokalnega turizma, zlasti predlaganje destinacij za izseljence in tuje turiste, ki lahko pridejo z njimi.

Še ena točka, ki ji je treba posvetiti več pozornosti in je povezana z vidikom hrane, kjer odsotnost klasificiranih restavracij, ki nudijo vrhunske storitve, vključno s promocijo raznolike lokalne kuhinje … kljub velikemu zagonu, ki ga ima država, ker je križišče med vzhodom in alžirskim zahodom .. in ohranja le razstavo tradicionalne industrije, ki se odvija vsako leto. Na obalni obali in na drugih lokacijah v obalnih mestih je nekaj lokalne dediščine …. in med vsem ta in ta poletna sezona v provinci Boumerdes ostaja do nadaljnjega povezana le z morjem.

About the author

moblessing

Leave a Comment