DECORATION DESIGNS

Nasveti za okrasitev doma v minimalističnem slogu

Written by moblessing

Quatis, 3. avgust 2022, Denise Bamonte – Pri dekoraciji šteje vse, saj je najpomembnejše, da se lastniki ali obiskovalci v prostoru počutijo udobno. S tem v mislih vam danes ponujamo nekaj nasvetov za okrasitev, ki sledijo minimalistični slog.

Vse višje, minimalistični slog ima določene značilnosti, s katerimi se lahko poistovetite. Zato nadaljujte z branjem članka in odkrijte vse podrobnosti in kako urediti prostor, poln osebnosti.

Nasveti za okrasitev doma v minimalističnem slogu - Foto: Pexels
Nasveti za okrasitev doma v minimalističnem slogu – Foto: Pexels

Minimalistični nasveti za okrasitev

Ko govorimo o minimalističnem slogu, velja omeniti, da gre za način bivanja, ki daleč presega dekoracijo. Minimalistično nastrojeni ljudje imajo za moto manj je več in menijo, da za dobro počutje ni potrebno veliko.

Ko gre za dekor v minimalističnem slogu, velja isto pravilo skupaj z drugimi posebnostmi. Zato si oglejte spodnje nasvete, da boste lahko postavili svoj minimalističen prostor.

Nevtralne barve

Barve so eden izmed odličnih elementov dekoracije in imajo moč, da popolnoma spremenijo videz okolja. Tako kot pri maksimalistični dekoraciji prevladuje kombinacija močnih barv, se pri minimalističnem videzu dogaja ravno obratno.

Prevladujejo nevtralne barve, ki dajejo občutek vizualne čistoče in udobja. V tem smislu je barvna paleta, ki je najbolj uspešna v minimalističnem slogu, v odtenkih nude, sive, bele in črne.

Pohištvo

Pohištva je običajno malo, zelo preprosto in funkcionalno. Brez pohištva, ki bi ga lahko okrasili in, da, vnesli praktičnost. Odločite se za kavč, komodo, mizo in stole v nevtralnih tonih, ki barvo razširijo od sten do pohištva.

Poleg tega stavite na bolj rustikalne ali naravne tkanine, kot je lan, ki bo vašemu okolju pustil še bolj minimalističen odtis. Nenazadnje je les eden najpogosteje uporabljenih materialov zaradi trajnosti, topline in nevtralnosti, ki jih daje prostoru.

Manj je več v minimalističnem slogu

Kot smo že omenili, pravilo manj je več igra pomembno vlogo pri tem slogu dekoracije. Na ta način imajo prostori običajno malo predmetov, ki spremljajo nevtralno barvno paleto sten.

Zato se odločite za malo pohištva, da ne boste pustili prenatrpanega in brez prostora. Prav tako se izogibajte uporabi preveč okrasnih predmetov, ki lahko preobremenijo okolje. To pomeni, da obdržite tisto, kar je resnično uporabno ali potrebno, s poudarkom na udobju in preprostosti.

Zdaj, ko veste, kako okrasiti svoje okolje po minimalistični slog, čas je, da nasvete uporabimo v praksi. Končno, če vam je bila vsebina všeč Agro in vrtne pozabite deliti tega članka z ljubljenimi, ki uživajo v svetu dekoracije.

About the author

moblessing

Leave a Comment