TOURISM

“Kačji otok in vrata pekla” … Spoznajte najnevarnejše kraje po svetu

Written by moblessing

11:00 zjutraj

Ponedeljek, 1. avgust 2022

Napisal sem – Nour Jamal:

Na svetu je veliko neznanih krajev, ki so razvrščeni kot zapuščeni in odmaknjeni od družbenega življenja, ki jih ljudje doslej ne morejo obiskati.

In če mislite, da ga boste nekega dne obiskali, to idejo umaknite, saj je dokazano najbolj nevaren kraj na svetu, in sicer:

Nacionalni park Dolina smrti

Dolina smrti je bila razvrščena kot ena najbolj znanih dolin na svetu, ki se nahaja med Nevado in Kalifornijo, je najnižja točka v Severni Ameriki, znana tudi kot dežela ekstremizma. Ki so izgubili življenje v žgoči vročini Doline smrti in ostaja skrivnost, da se v Dolini smrti kamni, težki do 100 kilogramov, premikajo sami.

– Ogledi vulkanov na Havajih

Je eno najnevarnejših turističnih krajev na svetu, kjer se nahaja eden najaktivnejših vulkanov, Mount Kilauea, ki nenehno bruha od leta 1983, in tudi največji vulkan na svetu Mauna Loa, ki se dviga do 13.680 metrov nad morjem. raven.

– Kačji otok

Kačji otok v Braziliji velja za enega najbolj smrtonosnih krajev, zagotovo pa je eden najnevarnejših krajev na svetu.Na meter naj bi bile kače na tem brazilskem otoku tako strupene, da lahko stopijo človeško meso.

– Gora Skellig Michael

Skalnat otok, ki se nahaja ob zahodni obali Irske, je ena najnevarnejših turističnih destinacij na svetu, kjer je pot do njegove lokacije težak izziv, saj se morajo turisti enourno voziti s čolnom po neuravnoteženih vodah in v mnogih primerih , čolni ne morejo niti pristati. Zaradi visokega plimovanja je vlada postala previdna glede skalnih podorov, ekstremnih vremenskih razmer in varnostnih težav na otoku, zato se vsako leto podelijo samo 4 dovoljenja za čolne in omejeno število turistov ima priložnost obisk.

– Jezero Natron

Nevarno slano jezero v severni Tanzaniji je eno najbolj jedkih območij na svetu, ki spremeni živali v kamen. , njihovo telo erodira v nekaj minutah.

Pred nekaj leti je bil pilot podvržen enaki zablodi in njegov helikopter je strmoglavil in ga hitro razjedala alkalna voda morilskega jezera.Osupljiv spektakel tega najstrašnejšega jezera privablja k sebi številne raziskovalce, fotografe in turiste, a eden mora biti previden pri obisku tega nevarnega mesta v Afriki.

– Sibirija

Oymyakon v vzhodni Sibiriji v Rusiji je strašljiv in nevaren kraj, kjer nihče ne more preživeti, leta 1924 pa je temperatura padla na minus 96 stopinj, kar je samo po sebi rekord, ki ni zabeležen nikjer drugje na zemlji. zemlje naj bo pogumen, saj mu bodo celo trepalnice zmrznile.

– Puščava Danakil

Puščava Danakil v Etiopiji je eno najbolj suhih in najnižjih krajev na planetu, ki je videti kot nenavadna dežela. Videti je mogoče vulkane, ki bruhajo lavo, več naklonov hidrotermalnih polj in ogromne soline, ki vas bodo osupnile. Pokrite so Ta smrtonosna puščava z več kot 10 tisoč kilogrami soli se nahaja na severnem koncu Velike razpočne doline, ki jo od Rdečega morja ločujejo živi vulkani.

– Skeleton Coast

Skeleton Island leži med 500 km dolgo obalo med starim nemškim kolonialnim mestom Swakopmund in mejo z Angolo.Prav vsepovsod se potepajo številni plenilci.

– Mount Washington

Mount Washington je eno najnevarnejših krajev v Ameriki in ima svetovni rekord za najhitrejši veter na Zemlji s hitrostjo do 203 milj na uro. Težje, kot si lahko predstavljate, znano tudi kot najnevarnejša majhna gora v svetu.

Peklenska vrata

To je bila ena najbolj krvavih odločitev, ki so jih sprejeli nekateri modreci, da bi ohranili kakovost zraka v puščavi Karakum v Turkmenistanu, so znanstveniki verjeli, da bi bilo sežiganje zemeljskega plina hitra rešitev, saj bi požar pogasili v nekaj tednih, nato pa bi kakovost zraka bi se nadaljevala kot običajno, a zgodilo se je ravno nasprotno. Požari še vedno gorijo, tudi po skoraj pol stoletja.

Otok Severni Sentinel

To je prepovedan otok, nevaren in poln skrivnosti, ki se nahaja v Boliviji, njegovi prebivalci pa so izolirani od zunanjega sveta in še vedno pri zavesti.

Shawn o naravnih virih, njihovo življenje pa je primitivno, razvoj pa blizu ničle in nikomur ne dovolijo, da bi ga obiskal.

Nacionalni park Madidi

Gre za enega najlepših otokov s čudovito in očarljivo pokrajino, ki se nahaja v Arizoni, vendar je kljub temu dom najbolj strupenih živali na svetu in je zagotovo eden izmed nevarnih krajev za turiste, saj je stik z katera koli rastlina, ki raste v tem parku, lahko povzroči hudo srbenje, izpuščaje in vrtoglavico, vsaka manjša ali celo manjša rana pa je okužena s tropskimi zajedavci, če nameravate obiskati, se na ogled odpravite v spremstvu strokovnjakov in dobro usposobljeni vodniki.

About the author

moblessing

Leave a Comment