FASHION

kaj pričakovati od mednarodnih tednov mode

Written by moblessing

In ko najmanj pričakuješ … Spet je prišel glavni mednarodni modni krog. pri tednih modeki bo med 9. septembrom in 4. oktobrom potekala v New Yorku, Londonu, Milanu in Parizu, bo sprejela novinarje, kupce in zvezdnike za razstave pomlad/poletje 2023. Poleg predstavitev lahko javnost pričakuje nekaj sprememb v modni koledar, od preoblikovanja formata do priljubljenih prvencev.

Pridi in poglej!

Giphy/Raf Simons/Reprodukcija

Teden mode v New Yorku

Modno sezono bo začel newyorški teden mode, ki bo potekal od 9. do 14. septembra. Po gostovanju digitalnih oddaj in vrnitvi osebnih dogodkov leta 2021 se je zasedba spet povečala. Zaradi pomanjkanja velikih imen, kot je Marc Jacobs, ki ima zdaj intimne predstavitve, je strategija stava na vznemirljive oblikovalce in neodvisne znamke. Za to izdajo sta dve znamki že napovedali vrnitev po nekajletnem premoru: Puma in Tommy Hilfiger.

Pumina vrnitev na dogodek bo v znamenju inovativnosti. To je zato, ker je blagovna znamka vnaprej izjavila, da bo 13. septembra naredila impresivno modno revijo za predstavitev kolekcije Futrograde. Razstava bo zajemala tri razsežnosti: dediščino znamke, fuzijo fizičnega in digitalnega, ki se je v zadnjih letih okrepila, in tudi poudarek na večjih sodelovanjih.

“Navdušeni smo, da smo spet na uradnem koledarju CFDA za newyorški teden mode,” je v sporočilu za javnost povedal Adam Petrick, direktor znamke Puma. »Vrnitev na dogodek prvič po letih je za nas pomembna, saj smo vedeli, da potrebujemo pravo kombinacijo dejavnikov, da smo tam. S poudarkom na digitalnem, dolgim ​​naborom ambasadorjev in neverjetnim ustvarjalnim partnerjem, kot je June Ambrose, so osnova in ustvarjalnost za odlično predstavo tam,« je razmišljal.

Po treh letih samostojnega nastopanja je Vrnitev k izvirnemu koledarju je napovedal tudi Tommy Hilfiger. Vrnitev založbe bo zaznamovana z interaktivno predstavitvijo v Skyline Drive-In, ki se nahaja v Brooklynu, 11. septembra.

Kupci bodo lahko kupili izdelke iz najnovejše kolekcije glej-zdaj-kupi-zdaj (glej zdaj, kupi zdaj, v brezplačnem prevodu) v fizični ali digitalni različici. Poleg tega bo oddaja predvajana v živo na platformi Roblox, s katero blagovna znamka sodeluje od decembra 2021.

Tedni mode Carolina Herrera - NYFW
Teden mode v New Yorku bo potekal od 9. do 14. septembra

Parada Marca Jacobsa
Zaradi pomanjkanja velikih imen, kot je Marc Jacobs, ki ima zdaj intimne predstavitve, je strategija dogodka stava na vznemirljive oblikovalce in neodvisne znamke.

Tommy Fashion Weeks – kampanja modelov NYFW
Po treh letih premora je Tommy Hilfiger napovedal vrnitev na newyorški koledar

Kampanja Dualipa Puma
Pumina vrnitev na dogodek bo v znamenju inovativnosti. Blagovna znamka je napovedala, da bo pripravila impresivno modno revijo
Londonski teden mode

British Fashion Council je objavil okvirni urnik londonskega tedna mode, ki bo potekal od 16. do 20. septembra. Med 110 ocenjenimi oblikovalci na seznamu velja omeniti Rafa Simonsa, ki bo doživel svoj veliki debi na londonskem sporedu.

»Že dolgo sem sanjal, da bi nastopil v Londonu, mestu, kjer sta moda in ustvarjalnost vseprisotni na ulicah. To je tudi kraj, kjer vidim izjemne ljudi z edinstvenim in močnim slogom,« je v sporočilu za javnost dejal Pradin sokreativni direktor.

Burberry, zdaj pod vodstvom novega izvršnega direktorja Jonathana Akeroyda, se bo zaradi pandemije vrnil na uradni koledar s fizičnim formatom razstav, potem ko je bil dve leti prikazan digitalno. Po nekaj sezonah nastopanja v Parizu in Milanu se vrača tudi JW Anderson.

Ženska na reviji na londonskem tednu mode
Londonski teden mode, ki bo potekal med 16. in 20. septembrom, je napovedal nekaj sprememb

Raf Simons
Prva novost je premaknila splet: Raf Simons začne nastopati na teden mode britanski

Model z deli Burberry
Medtem se bo Burberry, zdaj pod vodstvom novega izvršnega direktorja Jonathana Akeroyda, vrnil na koledar pod kreativnim vodstvom Riccarda Tiscija.

JW Anderson
Po nekaj sezonah razstav v Parizu in Milanu se JW Anderson vrača tudi na londonski teden mode
Milanski teden mode

Italijanski teden mode s sedežem v Milanu bo potekal od 20. do 26. septembra. Poleg predstavitve glavnih trendov tega trenutka, kot so nizek pas, perje in izrezi, sta februarsko edicijo jesen/zima 2023 zaznamovala vrnitev Guccija na koledar in prvenec Matthieuja Blazyja. kot novi režiser, kreativa Bottega Veneta.

Kar zadeva novost, je znamka Diesel, ki je na razstavi jesen/zima 2023 stavila na kodo, ki je predstavljala oznako v devetdesetih letih prejšnjega stoletja: logotip, vtisnjen na več delih portfelja. Po hvaljenem debiju Glenna Martensa kot kreativnega direktorja založbe bo naslednji nastop na ogled javnosti 21. septembra.

Modna revija Kendall Jenner Prada
Italijanski teden mode s sedežem v Milanu bo potekal od 20. do 26. septembra

Kampanja Gucci
Prvo letošnjo edicijo, ki je potekala februarja, je zaznamovala vrnitev Guccija na koledar

Model Bottega Veneta z modne piste
Eden od vrhuncev je bil tudi prvenec Matthieuja Blazyja kot novega kreativnega direktorja Bottega Veneta.

Dizelski orientalski model
Kar zadeva novost, je znamka Diesel, ki je na zimski razstavi 2023 stavila na kodo, ki je predstavljala oznako v devetdesetih letih prejšnjega stoletja: logotip, odtisnjen na kosih.
Pariški teden mode

Nenazadnje bo pariški teden mode potekal od 26. septembra do 4. oktobra. Dogodek, ki velja za najbolj ikoničen in glamurozen program, s prisotnostjo blagovnih znamk, kot so Chanel, Dior, Louis Vuitton, Fendi in Saint Laurent, običajno zaključi sezono s seznamom gostov, polnih zvezd.

O modnih revijah pomlad/poletje 2023 je zaenkrat še malo znanega, je pa splet v zadnjih tednih že razburkala novica: po poročanju portala WWD, Victoria Beckham se z istoimensko znamko začne predstavljati v pariškem koledarju – prej je bila oblikovalka članica londonskega tedna mode. Razen tega, drugi prihajajoči prvenci vključujejo Zimmermann, Awake Mode in novo blagovno znamko Weinsanto.

Chanelova revija z manekenko na modni pisti
Pariški teden mode bo potekal od 26. septembra do 4. oktobra

Street Style na pariškem tednu mode
Blagovne znamke, kot so Chanel, Dior, Louis Vuitton, Fendi in Saint Laurent, veljajo za najbolj ikonično linijo. O ulični stil je tudi trendovsko

anita poleg rite ora
Dogodek običajno zaključi sezono s seznamom gostov z največ zvezdicami

Victoria Beckham v predstavitvi Jacquemusa
V istem valu sprememb se je Victoria Beckham poslovila od koledarja londonskega tedna mode in potrdila načrte za stalni nastop v Parizu.

Kljub skoraj popolni vrnitvi znamk, ki so se postopoma vrnile k modelu iz oči v oči, bo večina oddaj predvajana sočasno na družbenih omrežjih založb. Predstavitve, ki so bile pred pandemijo omejene na goste dogodka, so na voljo sledilcem na različnih platformah, da bi zbližali javnost in blagovne znamke.

Sodelovala je Marcella Freitas

About the author

moblessing

Leave a Comment