DECORATION DESIGNS

4 nasveti za prenovo najetega stanovanja brez stresa

Written by moblessing-

Foto: Reprodukcija / Oglaševanje / Casa.com

Tisti, ki živite v najemniškem stanovanju, ste se verjetno vprašali: ali se splača vlagati denar in čas v prenovo najete nepremičnine? Ali lahko preselim nepremičnino, ne da bi obvestil lastnika? Ali je mogoče narediti hišo bolj udobno, ne da bi porabili veliko in brez razbijanja?

Za vsa vprašanja je resnica, da ima najemnik pravico zahtevati izboljšave, tako da prostor zagotavlja udobje in udobje. In zahvaljujoč novostim na trgu gradbenih materialov je mogoče izboljšati hišo brez večjih prenov.

Nato si oglejte 4 nasvete za dragocene, praktične rešitve, ki ne spremenijo strukture nepremičnine, ki jih predlaga Cascola, blagovna znamka skupine Henkel, ki deluje na področju lepil, tesnil in površinske obdelave.

1 – Zamenjajte perforacije za pritrditev z nalepkamiKavč iz karamelnega usnja s hrbtno steno in okvirjem.

Kavč iz karamelnega usnja s hrbtno steno in okvirjem.

Foto: Spacejoy/Unsplash / Casa.com

Za luknjanje v stenah je potrebno poznati električno in hidravlično omrežje bivališča in se tako izogniti poškodbam cevi, napeljave in priključkov. Mikroluknje v ceveh lahko sprožijo infiltracijski proces v notranji strukturi, kar lahko povzroči veliko škodo na lastnini in žepu.

Pritrjevanje z lepili odpravlja to skrb in omogoča tudi uporabo sten z notranjimi cevmi za namestitev delov, kar razširi predloge dekoracije. Trg ponuja lepilne rešitve, ki spodbujajo pritrjevanje različnih vrst materialov na praktičen, čist in netvegan način.

»Učinkovitost lepljenja je vrhunska, ker je material prilepljen na vse strani in podlage predmeta, enakomerno porazdeli težo materiala, medtem ko metoda perforacije koncentrira silo v eni ali nekaj točkah,« pojasnjuje Vitor Cybis, vodja marketinga pri Cascala.

Obstajajo posebni izdelki, tudi za pritrjevanje notranjosti, ki odpravljajo potrebo po žebljih ali vijakih, s takojšnjim oprijemom pri pritrjevanju podstavkov, slik, okrasnih kosov, ploščic, med drugim.

2 – Investirajte v suhomontažne plošče za strope

So voljne in zelo odporne plošče. Za tiste, ki živijo od najemnine in razmišljajo o prenovi prostora z ohranitvijo prvotne strukture in brez prevelikih stroškov, je mavčnokartonska oz. suhomontažne ploščeje enostaven za namestitev in odstranitev ter zagotavlja zelo prefinjeno postavitev prostora, na primer ustvarjanje okrasnih letvic ali hodnikov z osvetlitvijo s svetlobnimi trakovi ali LED trakovi.

Montažna lepila omogočajo spajanje plošč brez umazanije ter z visoko zmogljivostjo in odpornostjo.

3 – Spremenite konfiguracijo lastnosti s particijami-

Foto: Renato Navarro/Casa.com.br / Casa.com

Podiranje ali postavitev zidu ni odvisna le od soglasja lastnika. Tovrstna sprememba mora upoštevati strukturo etažne lastnine. Konec koncev imajo lahko nekatere stene neposredno povezavo s podporo nepremičnine.

Trendi dekoracije prostorov, predelne stene redefinirajo prostor brez potrebe po lomljenju. Cobogó, kamnite ali kovinske predelne stene so na voljo v različnih velikostih in omejujejo prostore ter dajejo okolju razkošje in lahkotnost.

“Ti materiali imajo nižje stroške v primerjavi z izdelavo nove stene, jih je enostavno namestiti z lepilnimi raztopinami in jih je mogoče odstraniti ob koncu pogodbe, ne da bi poškodovali strukturo nepremičnine,” je dodal strokovnjak Cascola.

4 – Popravite puščanje brez spreminjanja strukture-

Foto: Max Vakhtbovych/Pexels / Casa.com

Pogosto se zgodi, da so po tuširanju tla zunaj prhe mokra. Praktična in ekonomična rešitev za zaustavitev tega puščanja je uporaba izdelkov z dobrim tesnilom na problematičnem mestu.

Pogosto pride do odtekanja vode zaradi obrabe ali pomanjkanja silikona, nanešenega med škatlo in podstavkom. Tesnila, izdelana iz akrilnega silikona, se pogosto uporabljajo, ker ima silikon visoko moč oblikovanja v uporabljenih prostorih. In po polnjenju se snov strdi in tvori hidroizolacijsko pregrado.

About the author

moblessing

Leave a Comment