DECORATION DESIGNS

Americanas SA širi uporabo pečata eureciclo na lastne znamke za dom in dekoracijo

Written by moblessing
Zasluge: Razkritje

Americanas SA širi uporabo pečata eureciclo na lastne blagovne znamke za dom in dekoracijo (kredit: Razkritje)

ameriški

V projektu, ki se je začel leta 2021, Americanas SA v partnerstvu z eureciclo – vodilnim na trgu bonitetnih potrdil za recikliranje – širi okoljski kompenzacijski pečat za embalažo izdelkov svojih ekskluzivnih blagovnih znamk za dom, kuhinjo in dekoracijo. S ciljem omilitve vplivov delovanja podjetja na okolje partnerstvo predvideva, da bo preko modela okoljskega nadomestila recikliranih več kot 10 ton trdnih odpadkov. Ta pobuda je v skladu z zavezanostjo podjetja zmanjšanju nastajanja odpadkov in spodbujanju verige recikliranja, poleg krepitve načrta za dekarbonizacijo in cilja podjetja, da do leta 2025 postane ogljično nevtralen.

Pobuda, ki je rezultat partnerstva med inovacijskim laboratorijem podjetja in področji zasebnih blagovnih znamk in trajnosti, predvideva, da bo več kot 500 novih izdelkov iz blagovnih znamk Home Basic, Classic Home in Casa & Conforto prejelo certifikat. Ekskluzivne blagovne znamke se pridružujejo Levenu, hrani in pijači – podjetje je prvo prejelo pečat eureciclo. Če upoštevamo samo Leven, je partnerstvo že omogočilo recikliranje več kot 26 ton odpadkov, vključno s plastiko in papirjem.

»Zelo smo veseli, da lahko še okrepimo naše vezi s tem pomembnim partnerjem, ki je že del Americanas + Clima, našega trga za izdelke z zanesljivimi certifikati, ki prispevajo k zmanjševanju vplivov podnebnih sprememb. Ta pobuda prispeva k integraciji naših lastnih blagovnih znamk v ESG strategijo podjetja,« pravi Bruna Sabóia, vodja trajnostnega razvoja pri Americanas SA.

Na podlagi tega partnerstva Americanas SA spodbuja dodeljevanje finančnih sredstev za razvoj verige recikliranja z okoljsko kompenzacijo embalaže izdelkov blagovnih znamk, ki nosijo ta pečat. Z drugimi besedami, pečat pomeni, da bo druga embalaža iz istega materiala – plastike, papirja, stekla ali kovine – reciklirana v isti regiji. “Gre za naložbo, ki krepi vlogo podjetja v boju proti podnebnim spremembam in njihovim vplivom na okolje, v skladu s ciljem trajnostnega razvoja (SDG) 13 Agende ZN 2030, ki je eden od 5 prednostnih ciljev v ameriški strategiji ESG. ” krepi Savoy.

»Združevanje moči z Americanas SA je način za povečanje ne le količine ponovno uporabljenih materialov – ki ne končajo v okolju –, ampak tudi za vrednotenje strokovnjakov v verigi, saj je plačilo certifikatov o recikliranju višje od tega. trga. Veseli nas, da vemo, da združujemo okoljske in družbene koristi, ki morajo iti skupaj, če želimo doseči trajnost,« pojasnjuje Camila Uggeri, vodja odnosov s strankami pri eureciclo.

About the author

moblessing

Leave a Comment