DECORATION DESIGNS

Kako preurediti svoj dekor in imeti nov videz!

Written by moblessing-

Foto: Alvin Wayne/smreka / Casa.com

Če menite, da je čas za nekaj sprememb v kateri od sob v vaši hiši, vendar niste prepričani, kje začeti, vam ni treba iti po nakupih novega pohištva in dodatkov.

Nasprotno, sobo je enostavno oživiti preprosto premikate svoje najljubše kose — in smo oboževalci 100 % brezplačnih oblikovalskih trikov.

Vendar pa obstaja nekaj pomembnih nasvetov, ki jih morate upoštevati pri reorganizaciji prostora, da zagotovite uspešno okrasitev. Preberite o vpogledih oblikovalcev o tem, katere korake narediti najprej in katere vrste kosov si zaslužijo pozornost.

OrganizacijaProjekt Vinicia Brandão Architecture

Projekt Vinicia Brandão Architecture

Foto: Carolina Mossin/Casa.com.br / Casa.com

Presenečeni bi bili, kako drastično drugačen je lahko prostor, ko bi pregledali svoje stvari in se odločili, česa tam ni več treba.

“Preverite, kaj imate in kaj deluje,” predlaga oblikovalec Ahmad AbouZanat iz PROJECT AZ. “Naredite prostor za stvari, ki vam prinašajo veselje.”

Ko boste to storili, boste imeli boljši občutek, katere vrste rešitev za shranjevanje bodo potrebne v določenem prostoru, dodaja AbouZanat.

Najprej največji kosi-

Foto: Cathie Hong Interiors/smreka/Casa.com

Bodite realni glede svojih možnosti pri postavljanju velikih predmetov, pravi oblikovalka Megan Hopp. “Postavitev kavča na tuje mesto samo zato, da se premaknete, nikoli ni dobra odločitev,” komentira.

Tudi načrtovanje vnaprej je ključnega pomena, ugotavlja oblikovalka Jessica Kain Barton. “Kako želite, da prostor deluje? Kaj vam ni všeč pri vaši trenutni postavitvi? Skicirajte to na kos papirja ali z modrim trakom na tleh, preden začnete potiskati pohištvo.”

Morda boste ugotovili, da obstaja samo eno primerno mesto za na primer TV stojalo. V tem primeru premislite še enkrat. “Držite se zamenjave manjših poudarkov, kot so stranske mizice, talne svetilke in dekor,” predlaga Hopp.

spremenite umetnost in dekor-

Foto: Desiree Burns Interiors/smreka/Casa.com

Zlasti dekor lahko resnično spremeni stanje sobe, zato boste morda želeli premakniti dele in jih pustiti na novem mestu.

»Umetnost in ogledala lahko močno vplivajo in/ali spremenijo občutek prostora, zato vedno svetujem posodobitev lokacije teh vrst kosov,« pravi Hopp.

Oblikovalka Nadia Watts se strinja. “Spreminjanje lokacije vaše umetnosti je čudovit način za preobrazbo vaše dnevne sobe ali jedilnice,” pravi.

“Pred kratkim sem preselil skupino umetniških del iz drugih prostorov v hiši, da bi ustvaril nov galerijski občutek v dnevni sobi.” To je Wattsu omogočilo, da sprejme novo barvno shemo, ne da bi moral predelati celoten prostor.

ustvarite kotiček-

Fotografija: @artesedecordapam/Instagram / Casa.com

Kotiček je odličen način, da dodate vizualno zanimivost sobi, pravi AbouZanat. “Začnite tako, da poiščete steno ali majhen kotiček, ki ga lahko preoblikujete in dodate udoben sedež, blazine, rastlino ali umetnost, ki jo imate radi,” predlaga.

“Razmislite, kako lahko slojite teksture, da ustvarite globino z uporabo nepričakovanih vzorcev ali barv.” To lahko storite tako, da prinesete blazine, odeje, tapete in podobno.

Ali čeArhitekturni projekt Feel

Arhitekturni projekt Feel

Foto: Gabriela Daltro/Casa.com.br / Casa.com

Vključitev prevelikega elementa v prostor je odličen način za ustvarjanje druge vrste osrednje točke, pravi AbouZanat. »Najbolje je, da to storite le z enim ali dvema elementoma, da ne prevladujeta v prostoru,« svetuje.

“Če ste na primer navdušen zbiralec umetnin, razmislite o ustvarjanju galerijske stene z vašimi najljubšimi deli, ki dopolnjujejo barvno paleto sobe.” Poslušajte svoj instinkt in ne boste se zmotili. Kot pravi AbouZanat: “Dobro urejen in personaliziran prostor je tisti, v katerem boste z veseljem preživljali čas.”

* Preko Smreke

About the author

moblessing

Leave a Comment