TOURISM

«Park Ras Al Khaimah» .. idealno okolje za redke živali

Written by moblessing

Ras Al Khaimah: Hessa Seif
Na letališki cesti v Ras Al Khaimahu, natančneje na območju Digdaga, kjer je veliko kmetij, se nahaja prvi živalski vrt v emiratu, imenovan Ras Al Khaimah Wildlife Park, ki ga uvrščajo med najboljše destinacije in kraje, ki jih imajo radi otroci in odrasli. enako.

Med živalmi, ki pritegnejo pozornost in strast obiskovalcev parka, so vrste tigrov, levov in redkih hijen, vključno z zlatimi, afriškimi, lisastimi, roparji in vrstami plazilcev, ter opice Halima med najvidnejšimi živalmi, znanimi v parku. Delavec jo hrani in skrbi zanjo, tako da postane ena od slavnih osebnosti vrta.

Obiskovalci parka želijo opazovati lastnika parka Jassima Alija, ko se neposredno igra z levi in ​​tigri in jih boža brez uporabe zaščitnih sredstev ter skrivnost njegove komunikacije s svojim poznavanjem govorice telesa živali in slepo zaupanje med njim in plenilci vseh vrst.

Božanje mladičev

Park omogoča obiskovalcem parka tudi fotografiranje in igro z mladimi tigri in levi v spremstvu specialistov in strokovnjakov za ravnanje s temi živalmi, da se zagotovi varnost obiskovalcev, zlasti otrok, storitev, ki je na voljo na omejenih mednarodnih destinacijah, namenjen posebej popotnikom, park pa omogoča ogled živali od blizu, vodniki pa razložijo Obiskovalci parka se naučijo sporazumevanja in razumevanja jezika živali ter pomena, da imajo okolje, ki zadovoljuje vse njihove potrebe po hrani, vodo in na prostem.

tipično okolje

V parku je več kot 250 živali iz različnih držav in okolij, od katerih jih je park večino posvojil, potem ko so jih lastniki zapustili in jim otežili skrb zanje.

umetno jezero

Iz izpušnih plinov rastlin za razsoljevanje je nastalo umetno jezero, ki je privabljalo ptice selivke, vrtu pa dodalo naravno vzdušje ob prisotnosti dreves in rastlin, ki so tolerantne na temperature in slanost vode. Večini živali so na voljo klimatizirani prostori in prostori za prehranjevanje, na voljo pa so tudi prostori, kjer lahko obiskovalec živali opazuje od blizu.

ujede in plenilci

Park privablja ljubitelje plenilskih živali, kot so zlati tiger, ki velja za eno najredkejših živali na svetu, beli, bengalski in sibirski, beli in afriški lev, ameriški gorski lev, pegasti tiger, lokalni in afriški ris, volkovi vseh vrst in ptice ujede, kot so orli, jastrebi in sove.

gorila hiša

Vodstvo parka se trenutno ukvarja s posodobitvijo hiše goril, na določen način, da se obiskovalec lahko sreča z gorilo brez ovir in hkrati ohrani varnostne standarde. Prizadeva si tudi za prenovo kletk, tako da bo sestavljena samo iz izolacijskega kaljenega stekla brez ograje, tako da lahko obiskovalci vidijo živali brez ovir, in dela za ustvarjanje največje hiše za plazilce v Zalivu, ki vključuje več kot 100 vrst plazilcev.

Kvantni preskok

Jassim Ali, lastnik divjega parka Ras Al Khaimah, je potrdil, da so park začeli graditi leta 2009 in je bil mini park v okviru festivala Awafi, v katerem so plenilci, ki štejejo med 40 in 45 živali, večina je levov, tigrov in hijene, povpraševanje po njih pa je bilo veliko, kar nas je spodbudilo k delu.Park so razvijali v letu 2014 do dokončanja in odprtja leta 2016, trenutno pa je v njem več kot 250 živali.

komunikacijski jezik

Jassim, ki vsakodnevno nadzoruje park in hrani in se igra plenilce, kot so levi, tigri in hijene, ter se z njimi neposredno ukvarja, je pojasnil, da je razumevanje govorice telesa in zaupanje, ki ga je ustvaril med njim in temi živalmi, skrivnost njegovega komunikacija s plenilci.

redka storitev

Jassim je dodal, da je bil začetek njegovega ukvarjanja s plenilci pred 17 leti, ko je poskušal opraviti parjenje med hijeno in psom, a je hijena na koncu požrla psa, nato pa se je ukvarjal z levi in ​​malimi tigri, ki so segali med dve in tri leta, dokler ni odprl živalskega vrta, ki je še vedno prvi in ​​edini v Ras Al Khaimahu, potem ko so ga razširili in spremenili v en kilometer dolg park.

Poudaril je, da večina živali živi v parku v klimatiziranih prostorih in potrebujejo proračun približno 200.000 dirhamov na mesec, da zagotovijo vse svoje potrebe.

hiša za plazilce

Obiskovalce parka najbolj pritegne interakcija njegovega lastnika Jassema Alija z levi, tigri, hijenami in vsemi plenilci, s katerimi se občasno igra, ne da bi uporabljal kakršno koli zaščito ali tepež, kar je obiskovalce parka spodbudilo, da so obiskali prav njega. da ga gledam, medtem ko se neposredno ukvarja z levi, tigri in hijenami ter se igra z njimi. Obiskovalci parka spremljajo tudi zlate tigre ter kanadske in ameriške gorske leve, hiša plazilcev v parku pa bo kmalu največja hiša plazilcev v arabskih zalivskih državah, ki bo vsebovala več kot sto vrst.

About the author

moblessing

Leave a Comment