DECORATION DESIGNS

5 nasvetov za opremljanje majhnih stanovanj

Written by moblessingProjekt Pill Architecture

Projekt Pill Architecture

Foto: Luiza Schreier/Casa.com.br / Casa.com

V znamenju gibanja Tiny House so majhne oz studii pridobivajo pozornost tudi na domačem trgu.

Za tiste, ki živijo sami ali si jih delijo s kom drugim, so se te možnosti za prostore z zmanjšano dolžino izkazale kot dobra alternativa za dobro bivanje, še posebej, če je naslov blizu središča mest.

Na ta način je manjša zasebna površina kompenzirana z urbanimi objekti, ki so le nekaj minut stran od doma. Poleg tega je studii so običajno bolj praktični in ekonomični v primerjavi s tradicionalnimi stanovanji in hišami.

Razlika med studiem, mansardo in kuhinjoKuhinja s svetlo modrim stavbnim pohištvom, parketom, jedilno mizo in dnevno sobo.  V ozadju vidimo balkon.

Kuhinja s svetlo modrim stavbnim pohištvom, parketom, jedilno mizo in dnevno sobo. V ozadju vidimo balkon.

Foto: Carol Tomaselli/Reprodukcija / Casa.com

Toda ali poznate razliko med studio, loft in kitnet, na primer? Model studiopodobno kot majhno stanovanje, ima običajno nekaj glavnih skupnih značilnosti, kot je skupna površina med 25 m² in 40 m² in nekaj sob, ki so vse zelo dobro opredeljene s kakšno steno ali delitvijo.Projekt J1 Architecture and Engineering

Projekt J1 Architecture and Engineering

Foto: Vizualna produkcija: Estúdio Cabe/fotograf: Raiana Medina/Casa.com.br / Casa.com

Za primerjavo: podstrešja imajo odprt koncept in zajemajo vsa okolja v enem samem prostoru, brez zidov ali delitev. Že kompleti so najpreprostejši format na trgu in na splošno tudi najmanjši.

Če se vrnemo k studiem, okrasitev takšne nepremičnine zahteva posebno pozornost funkcionalnosti. S tem v mislih smo izbrali tukaj 5 nasvetov za vrednotenje najrazličnejših studiev, zbralo podjetje MadeiraMadeira. Uživajte!

1. Analiza prostoraModra klop z dvema taburejema v bronastih tonih, s stransko ploščo s policami, spredaj pa z dnevno sobo in televizijo.

Modra klop z dvema taburejema v bronastih tonih, s stransko ploščo s policami, spredaj pa z dnevno sobo in televizijo.

Foto: Kadu Lopes/Reprodukcija / Casa.com

Prvi korak pri dekoriranju a studio je analizirati ves razpoložljivi prostor, da bi določili funkcionalno dekoracijo. Na tej stopnji so mere vsake sobe pomembne za razumevanje glavnih potreb okolja, kot so osnovno pohištvo in njegove velikosti.

2. Organizacija je ključnaKopalnica z leseno klopjo za umivalnik in ogledalom, s kabino v ozadju v popolnoma leseni konstrukciji.

Kopalnica z leseno klopjo za umivalnik in ogledalom, s kabino v ozadju v popolnoma leseni konstrukciji.

Foto: Renan Senra/Reprodukcija / Casa.com

Za vsak prostor, še posebej za majhne, ​​je organizacija ključ do tega, da vse dobro deluje. Ti studii mora biti zasnovan na najbolj optimalen možni način, s predmeti, ki lahko olajšajo organizacijo in vizualno povečajo okolje.

Police, niše, regali, skrinje, organizacijske škatle, predalniki in pregrade so primeri, kako je mogoče izkoristiti ves razpoložljivi prostor, ne da bi pri tem škodovali gibanju stanovalcev.

3. Amplituda okoljaSpalnica z zakonsko posteljo v ospredju, omare z ogledalom na levi strani, slika z drevesom iz suhih vej na vzglavju in siva stena.

Spalnica z zakonsko posteljo v ospredju, omare z ogledalom na levi strani, slika z drevesom iz suhih vej na vzglavju in siva stena.

Foto: Carol Tomaselli/Casa.com.br / Casa.com

Za občutek prostornosti v a studiopoleg tega, da se izogibate odvečnim informacijam in imate vse dobro organizirano, je najboljša strategija sprejeti nevtralne barve in dobro osvetljenih okoljih. Poleg tega je uporaba ogledal lahko dober zaveznik pri dekoraciji.

4. Večnamensko pohištvo

S povečanjem iskanja manjših stanovanjskih prostorov je trendu sledila tudi pohištvena industrija in ustvarja vse več večnamensko pohištvos pametnim dizajnom.Kuhinjska klop s tremi tabureji v zlati strukturi in oblazinjenjem iz modrega žametnega blaga, obrnjena proti delovnemu kotu kuhinje, s temno zeleno steno.

Kuhinjska klop s tremi tabureji v zlati strukturi in oblazinjenjem iz modrega žametnega blaga, obrnjena proti delovnemu kotu kuhinje, s temno zeleno steno.

Foto: Ledbury Studio/Reprodukcija / Casa.com

Zato pri izbiri pohištva za a studio, je pomembno dati prednost tistim, ki ponujajo več kot eno funkcijo. Na primer pohištvo, ki je zložljivo, nagibno in po možnosti s predali in prostori za shranjevanje.

5. Dotik osebnostiProjekt Maré Studio

Projekt Maré Studio

Fotografija: Felco | Produkcija: Bendita Bossa/Casa.com.br / Casa.com

Obstaja več načinov za vključitev osebnostnih lastnosti lastnika a studio, tudi ne da bi zavzeli veliko prostora v stanovanju. To sega od izbire vaz in rastlin za sestavo okolja do potiskov in barv preprog, blazin in posteljnine.

Tukaj minimalistično, tropsko, boho, industrijsko, retro, skandinavsko ali celo namerno mešanico več njih. Navsezadnje je vse mogoče, da je ta prostor še bolj prijeten in z obrazom tistih, ki v njem živijo.

About the author

moblessing

Leave a Comment