DECORATION DESIGNS

12 rož, ki jih je nemogoče ubiti za začetnike

Written by moblessingPortulac: ali enajsturni je trdoživa enoletna rastlina, ki veselo raste na polnem soncu in srednjih, dobro odcednih tleh. Ta sočnica ima debele liste, zato lahko prenese nekaj suše. Uporabite vašo barvito cvetlično podlogo kot pokrivalo za tla.

Portulac: ali enajsturni je trdoživa enoletna rastlina, ki veselo raste na polnem soncu in srednjih, dobro odcednih tleh. Ta sočnica ima debele liste, zato lahko prenese nekaj suše. Uporabite vašo barvito cvetlično podlogo kot pokrivalo za tla.

Foto: Provenwinners.com/HGTV / Casa.com

To slišite tako pogosto, da je kliše: “Želim gojiti čudovite rože za svoj vrt, a vse, kar posadim, umre.” To se lahko zgodi iz več razlogov.

Včasih posadimo rože, ki potrebujejo več sonca ali sence, kot si lahko privoščimo, ali pa je suša, ali se pojavijo škodljivci in bolezni in naše uboge dalije, vrtnice, potonike in druge rože končajo na kompostu.

Zato se odločite za nekaj rož, ki jih je enostavno gojiti, kot je sončnice in jutranja slava. Najdete lahko cvetoče trajnice, za katere je enostavno skrbeti vso pomlad, in ko odcvetijo, jih napolnite z enoletnicami za barvo skozi celo leto.

Oglejte si naš seznam težko cvetočih rastlin v jeseni za začetnike:

“).”Sibirska perunika: posadite jih na polno sonce v delno senco in sibirske perunike bodo brez težav zacvetele zgodaj poleti. Ko so cvetovi končani, ne odstranjujte listov. Vpijali bodo sonce, da bi nahranili rože naslednje sezone, in naravno umrli. V tem času bodo dodali teksturo vrtu. Sibirsko peruniko lahko najdete v različnih barvah, vključno z vijolično, modro, zlato, roza, belo in bordo.

Sibirska perunika: posadite jih na polno sonce v delno senco in sibirske perunike bodo brez težav zacvetele zgodaj poleti. Ko so cvetovi končani, ne odstranjujte listov. Vpijali bodo sonce, da bi nahranili rože naslednje sezone, in naravno umrli. V tem času bodo dodali teksturo vrtu. Sibirsko peruniko lahko najdete v različnih barvah, vključno z vijolično, modro, zlato, roza, belo in bordo.

Fotografija: PerennialResource.com/HGTV / Casa.comPortulac: ali enajsturni je trdoživa enoletna rastlina, ki veselo raste na polnem soncu in srednjih, dobro odcednih tleh. Ta sočnica ima debele liste, zato lahko prenese nekaj suše. Uporabite vašo barvito cvetlično podlogo kot pokrivalo za tla.

Portulac: ali enajsturni je trdoživa enoletna rastlina, ki veselo raste na polnem soncu in srednjih, dobro odcednih tleh. Ta sočnica ima debele liste, zato lahko prenese nekaj suše. Uporabite vašo barvito cvetlično podlogo kot pokrivalo za tla.

Foto: Provenwinners.com/HGTV / Casa.comMačehice: dodajo barvo vašemu vrtu, ko je vreme hladno, spomladi in jeseni. V nekaterih regijah bodo celo prezimile, če bodo zaščitene. Tem nezahtevnim rastlinam zagotovite sonce in prst, ki zlahka odvaja vodo.

Mačehice: dodajo barvo vašemu vrtu, ko je vreme hladno, spomladi in jeseni. V nekaterih regijah bodo celo prezimile, če bodo zaščitene. Tem nezahtevnim rastlinam zagotovite sonce in prst, ki zlahka odvaja vodo.

Foto: Reprodukcija / HGTV / Casa.comBegonije: poleg tega, da so odporne, so odlične za vaze in obešanje v košare. Dajte jim sonce ali senco in nagradili vas bodo z veliko bujnimi barvami.

Begonije: poleg tega, da so odporne, so odlične za vaze in obešanje v košare. Dajte jim sonce ali senco in nagradili vas bodo z veliko bujnimi barvami.

Foto: Provenwinners.com/HGTV / Casa.comCinije: poiščite cinije v skoraj vseh barvah razen modre; na voljo so tudi v različnih višinah. Posadite jih na sonce in jih razprostrite, kot je navedeno na zavojčku s semeni; Dobro kroženje zraka pomaga preprečevati bolezni.

Cinije: poiščite cinije v skoraj vseh barvah razen modre; na voljo so tudi v različnih višinah. Posadite jih na sonce in jih razprostrite, kot je navedeno na zavojčku s semeni; Dobro kroženje zraka pomaga preprečevati bolezni.

Foto: SelectSeeds.com/HGTV / Casa.comCosmos: Svečenikove kljune je enostavno gojiti na sončnih lokacijah, vaš vrt pa osvetljujejo z rumenimi, rdečimi in zlatimi odtenki, saj cvetijo vse poletje.

Cosmos: Svečenikove kljune je enostavno gojiti na sončnih lokacijah, vaš vrt pa osvetljujejo z rumenimi, rdečimi in zlatimi odtenki, saj cvetijo vse poletje.

Foto: Reprodukcija / HGTV / Casa.comDnevna lilija: Te sončne ljubeče trajnice bodo zanesljivo cvetele v skoraj vseh vrstah tal, če so le dobro odcedna. Najboljše od vsega pa je, da jih lahko čez nekaj časa razdelite in razširite svoj vrt.

Dnevna lilija: Te sončne ljubeče trajnice bodo zanesljivo cvetele v skoraj vseh vrstah tal, če so le dobro odcedna. Najboljše od vsega pa je, da jih lahko čez nekaj časa razdelite in razširite svoj vrt.

Foto: Oakes Daylilies/Ken Oakes/HGTV/Casa.comPelargonije: odlične v okenskih loncih, visečih košarah, loncih ali na vrtu, pelargonije so rastline, ki zahtevajo malo vzdrževanja. Gojite te veselo obarvane rože od pomladi do zime; raje imajo polno sonce, vendar morda potrebujejo nekaj popoldanske sence v toplih predelih.

Pelargonije: odlične v okenskih loncih, visečih košarah, loncih ali na vrtu, pelargonije so rastline, ki zahtevajo malo vzdrževanja. Gojite te veselo obarvane rože od pomladi do zime; raje imajo polno sonce, vendar morda potrebujejo nekaj popoldanske sence v toplih predelih.

Foto: Reprodukcija / HGTV / Casa.comMorning Glory: Če želite pospešiti kalitev semen gloryja, jih večer pred sajenjem namočite v toplo vodo ali pa pobrusite trdo semensko ovojnico, da jo zlomite. Ko se začnejo, lahko jutranja slava poskrbi sama zase.

Morning Glory: Če želite pospešiti kalitev semen gloryja, jih večer pred sajenjem namočite v toplo vodo ali pa pobrusite trdo semensko ovojnico, da jo zlomite. Ko se začnejo, lahko jutranja slava poskrbi sama zase.

Foto: Seed Savers/HGTV / Casa.comAster: Domače astre iz Nove Anglije dosežejo svoj vrhunec od poznega poletja do jeseni, ko cvetijo v odtenkih od temno vijolične do sivkine in rožnate. Te nezahtevne lepotice, ki so divje rože, delujejo na soncu do delne sence in lahko zrastejo do 6 čevljev visoko.

Aster: Domače astre iz Nove Anglije dosežejo svoj vrhunec od poznega poletja do jeseni, ko cvetijo v odtenkih od temno vijolične do sivkine in rožnate. Te nezahtevne lepotice, ki so divje rože, delujejo na soncu do delne sence in lahko zrastejo do 6 čevljev visoko.

Foto: ChicagoBotanic.org/HGTV / Casa.comNarcise: posadite čebulice narcis in jih pustite, da odcvetijo. Vsako pomlad bodo zacvetele in napolnile vaš vrt z barvo in vonjem. Namenimo jim sončno ali delno sončno mesto na vrtu ali v lončkih; Najbolje jih je saditi jeseni.

Narcise: posadite čebulice narcis in jih pustite, da odcvetijo. Vsako pomlad bodo zacvetele in napolnile vaš vrt z barvo in vonjem. Namenimo jim sončno ali delno sončno mesto na vrtu ali v lončkih; Najbolje jih je saditi jeseni.

Foto: Reprodukcija / HGTV / Casa.com

* Prek HGTV

About the author

moblessing

Leave a Comment