FASHION

10 tisoč evrov ni dovolj za nakup denarnice s čakalno vrsto do 6 let – NiT

Written by moblessing

10 tisoč evrov ni dovolj za nakup denarnice s čakalno vrsto do 6 let

Malo modnih navdušencev ne pozna slavne Birkin. In še manj jih lahko kupi – dober bančni račun ni dovolj.

To je eden od predmetov, ki jih je najtežje dobiti.

Eno najbolj ikoničnih torb v modni industriji lahko kupite v trgovinah Hermès po vsem svetu. To pa ne pomeni, da je enostavno. Moral se bo soočiti z izzivi, večjimi od pretirane cene, zaradi katerih je slavna Birkin predmet poželenja – včasih obseden – mnogih žensk.

Nakup primerka modela, ki ga je leta 1984 ustvarila francoska insignia po navdihu pevke Jane Birkin, ni linearen proces in skoraj vedno (razen v izjemnih primerih) pomeni soočanje s čakalno listo. Minimalno obdobje med naročilom in nakupom se začne pri 18 mesecih in v večini primerov doseže šest let. Cene se v povprečju gibljejo med 10.000 in 12.000 evri za Birkin 25 oziroma 35.

nakupni proces

Nakup modela ni možen v mesto iz modne hiše. Obisk butika Hermès (po vsem svetu jih je več kot 300) je prvi korak za uvrstitev na seznam. Ni pa dovolj, da prideš, poveš ime, odideš in potrpežljivo počakaš na dan, ko se boš vrnil v trgovino, da odideš z denarnico.

Cilj blagovne znamke je prodajati model Birkin samo strankam, ki so v preteklosti kupovale druge denarnice, oblačila ali predmete za dekoracijo doma. Ker je vzpostavitev tovrstnega odnosa z blagovno znamko nekaj, kar zahteva čas in (veliko) denarja, boste šele po njegovi utrditvi imeli možnost dostopa do ozkega kroga kupcev, ki na luksuzni predmet čakajo – v nedogled.

Če se vam uspe pridružiti skupini izbrancev, ki se uvrščajo na famozno čakalno listo, ne boste imeli nobenega zagotovila, da boste lahko kupili model, o katerem ste vedno sanjali. V mnogih primerih je artikel, ki je trenutno na voljo za nakup, drugačne velikosti, barve ali surovine od tistega, ki ga navede kupec.

Alternativa, ki jo vedno bolj uporabljajo tisti, ki iščejo Birkin, je uporaba neodvisnih prodajalcev. Mnogi od teh trgovcev imajo veliko zalogo modelov, ki jih poznajo do potankosti. Denarnice kupujejo od lastnikov, ki so jih kupili neposredno od Hermèsa – kar jim omogoča, da pridobijo poglobljeno znanje o vsaki – in tako uspejo imeti Birkinke za takojšnjo prodajo zvezdnikom in vplivnežem.

Ta Birkin Sellier 25 je na voljo na spletnem mestu prodajalca.

Madison Avenue Couture je ena največjih ameriških platform za preprodajo denarnic francoske znamke. Pošiljajo v Evropsko unijo, vključno s Portugalsko, in so eden najdražjih modelov, ki so na voljo mesto presega 38 tisoč evrov.

Začetek obsedenosti

Ko se je igralka in pevka Jane Birkin pred približno 34 leti pripravljala na odhod v London, je v skromno slamnato košaro odvrgla vse, kar je nosila. Med njegovimi predmeti je bil Hermesov dnevnik. Zanimivo je, da je Britancu pomagal zbrati stvari, ki so bile na tleh, takratni direktor znamke Jean-Louis Dumas. Situacija, ki se zdi, kot da izhaja iz romantične komedije, je bila v izvoru nastanka kultnega predmeta, ki je poklon protagonistu trenutka, čigar vzdevek je dal modelu ime.

Od takrat je dejstvo, da so stavili na zelo omejeno ponudbo, naredilo Birkin eno najbolj zaželenih denarnic na svetu. Vsaka denarnica je izdelana iz visokokakovostnega usnja in je v celoti ročno izdelana. En sam mojster se mora pri modnem velikanu izobraževati vsaj pet let, da lahko ročno kroji, sešije in zlošči kos.

Birkin izvira iz rok specializiranih obrtnikov in ima veliko nižjo stopnjo proizvodnje kot izdelki, razviti z bolj standardiziranimi postopki.

Del avre, ki obdaja ta Hermèsov model, je tudi posledica širjenja govoric, ki temeljijo na odsotnosti uradnih informacij. Navsezadnje so podrobnosti, kot so natančno število letno proizvedenih modelov, vrsta in izvor usnja, uporabljenega kot surovine, način ustvarjanja pigmentov in obseg razpoložljivih odtenkov, skrivnost. Upravitelji butikov po vsem svetu prejmejo le podrobne informacije o pošiljki dodatka. Dodatek, na primer barvo ali dimenzije, odkrijejo šele, ko prispejo v zadevno trgovino.

Kliknite galerijo in si oglejte druge modele denarnic luksuznih znamk z dolgimi čakalnimi vrstami.

glej galerijo

“>

Denarnica Kelly, prav tako iz Hermèsa, ima čakalno listo, ki lahko traja do šest let.

About the author

moblessing

Leave a Comment