DECORATION DESIGNS

10 kuhinj, ki kreativno uporabljajo rožnato

Written by moblessing-

Fotografija: Reprodukcija / Dezeen / Casa.com

Življenje morda ni vedno roza, lahko pa vaša kuhinja. Arhitekti in oblikovalci pogosto izberejo različne odtenke rožnate, ko želijo domu dodati zanimivost in osebnost. funkcionalni prostorkot je to v primeru kuhinje.

V obliki in slogu – romantičnem, vintage ali prefinjenem – lahko barva prinese več življenja in preoblikuje okolju.

Torej, od omar v barvi žvečilnega gumija v stanovanju v Tokiu do rožnatih mozaikov v modernistični grški vili, smo se zbrali tukaj 10 kuhinj ki uporabljajo roza barvo na zelo kreativen način, da vas navdihnejo. Preveri:

1. Apartma Nagatachō, Adam Nathaniel Furman (Japonska)-

Foto: Jan Vranovsky/Dezeen/Casa.com

Rožnata barva žvečilnega gumija je v središču tega stanovanja v Tokiu britanskega oblikovalca Adama Nathaniela Furmana in je v igrivem kontrastu s črtami na tleh “zelene lubenice”.

“Projekt, ko sem ga razvijal, sem večinoma opisal skozi okus in reference na kuhanje in hrano, tako da je barvna paleta postala stvar izbire sestavin za lepo umerjeno vizualno pojedino,” je Furman povedal za Dezeen.

2. Hiša svetega Minasa, Neiheiser Argyros (Grčija)-

Foto: Lorenzo Zandri/Dezeen/Casa.com

Neiheiser Argyros je z igrivimi barvami in materiali dopolnil obstoječe modernistične podrobnosti vile iz 1970-ih v bližini Aten, ki jo je arhitekturni biro prenovil lani.

Omejena paleta kuhinjskih materialov iz izpostavljene opeke in betona, ulitega iz desk, je bila dopolnjena z nepričakovanimi dodatki, kot so perforirane aluminijaste omare in vintage roza mozaik hrbtna plošča z ujemajočimi se pulti.

3. Minimal Fantasy Apartment, Patricia Bustos Studio (Španija)-

Foto: JC de Marcos/Dezeen/Casa.com

Vse sobe in večina površin tega počitniškega apartmaja v Madridu imajo zaključek v odtenku roza – v kuhinjsko korito.

Lokalni urad Patricia Bustos Studio je prekinil le z barvno paleto na frontah omaric, ki jih prekinjajo medeninasti poudarki in geometrijske oblike v denim in baby modri barvi.

4. Mixtape Apartment, Azab (Španija)-

Foto: Luis Díaz Díaz/Dezeen / Casa.com

Bledo rožnate stene in vrata omar pomagajo poživiti to kuhinjo v a Stanovanje iz leta 1960ki jo je španski arhitekturni studio Azab prenovil za upokojenca v Bilbau.

Neujemajoča se tla v obliki ribje kosti povezujejo barvno shemo in prinašajo majhne okuse mint zelene in češnjeve rdeče skupaj z zamolklo bež barvo, ki se ujema z lesenimi oblogami na kuhinjskem pultu.

5. Studio11 Office, Studio11 (Belorusija)-

Foto: Dmitry Tsyrencshikov/Dezeen/Casa.com

Pri oblikovanju lastnega delovnega mesta v Minsku je notranji studio Studio11 želel izogibajte se preprosti industrijski estetiki priljubljena pri številnih oblikovalskih in arhitekturnih podjetjih.

To je pomenilo sopostavljanje notranjih betonskih in mavčnih površin z živahnimi detajli, kot je abstraktni portret beloruskega slikarja Zakharja Kudina ali rdeč pult, ki stoji pred napol pobarvanimi modrimi stenami v skupni kuhinji.

6. Delavnica Lerma, Estudio Nu (Argentina)-

Foto: Javier Agustín Rojas/Dezeen/Casa.com

Argentinsko podjetje Estudio Nu je ustvarilo to skupno kuhinjo z delitvijo lastnega oblikovalskega studia, ki se nahaja v nekdanji zobotehnični delavnici v Buenos Airesu, da bi ustvarilo dostopne pisarniške prostore za druge lokalne ustvarjalce.

tukaj, rožnate ploščice so bili izbrani tako, da se ujemajo z notranjo paleto mehkih materialov, ki združuje valovita steklena vrata s svetlimi lesenimi stenami in betonskimi tlemi.

7. Showroom Designers Remix, Reform (Danska)-

Foto: Reform/Dezeen / Casa.com

Dansko blagovno znamko Reform, ki je specializirana za prilagajanje kuhinjskih kompletov IKEA, je navdihnila barve in prelivi palet ličil pri oblikovanju vrhunskega dela tega modnega salona v Kopenhagnu.

Tu so kuhinjski pulti kolekcije Reform’s Basis obdelani v postopno globljih pastelnih odtenkih, od breskve do rdečice in temno roza, postavljeni proti črnemu umivalniku in pipi.

8. House and the River, avtor After Party (Litva)-

Foto: Giedrius Mamavičius/Dezeen/Casa.com

Bele stene, tla in stropi ustvarjajo svetlo in sodobno okolje znotraj te hiše ob potoku v severni Litvi z dodanim značajem v obliki staro pohištvo iz sovjetske dobe in nepričakovani barvni poudarki.

Njena monokromatska kuhinja je skrita pod vmesno etažo in je prekinjena z otokom v barvi lososa z roza granitnim pultom baletnih copatov.

9. Stanovanje v Bornu, Colombo in Serboli Architecture (Španija)-

Foto: Roberto Ruiz/Dezeen / Casa.com

Koralno rožnato obokan blok se stisne v drugo kopalnico poleg kuhinje tega kompaktnega stanovanja, ki se nahaja v stanovanjski stavbi iz 13. stoletja v zgodovinskem okrožju El Born v Barceloni.

Isti vzorec se ponavlja v otok za zajtrk z ukrivljenim pultom iz rožnatega kremena in rožnato jedilno mizo.

10. Maison Pour Dodo, Studio Merlin (UK)-

Foto: Richard Chivers/Dezeen/Casa.com

Blede mavčne stene in smrekove talne plošče so v nasprotju z dimno modre omare v tem stanovanju v Stoke Newingtonu v Londonu, ki ga je lokalni studio Studio Merlin prenovil za ustanovitelja Josha Piddocka in njegovo dekle.

* Prek Dezeena

About the author

moblessing

Leave a Comment