DECORATION DESIGNS

Slaščičarna v Juiz de Fora ima sproščeno in veselo vzdušje – Casa e Jardim

Written by moblessing

Ukrivljeni pult v Duetto doceria, ki se nahaja v Juiz de Fora, Minas Gerais, je usmerjal celoten razvoj projekta, ki ga je podpisala pisarna Nó Arquitetura (Foto: Bruno Meneghitti / Disclosure)

Ukrivljeni pult Duetto Doceria je vodil celoten razvoj projekta, ki ga je podpisal biro Nó Arquitetura. Obdelavo lesa je izvedel Studio Ambientar, umetnost na steni pa nosi podpis Mariane Macedo iz Caminho Estúdio (Foto: Bruno Meneghitti / Disclosure)

Odpiranje fizičnega prostora Sladica Duettoki se nahaja v Juiz de Fora, Minas Gerais, je bila uresničitev sanj za lastnika Yara in Marlon.

Blagovna znamka je že imela dobro definirano osebnost in želeli so, da trgovina poleg atraktivnosti sprejme zalogo in funkcionalno kuhinjo za racionalizacijo in boljšo organizacijo proizvodnje slaščičarne. Pri prenovi 45 m² velikega prostora so se zanesli na strokovno znanje podjetja Arhitekturno vozlišče (@__noarquitetura).

Trgovina je imela odprt prostor in samo eno kopalnico. Da bi ustvarili drugo stranišče za javnost, je bilo treba celotno kanalizacijsko instalacijo izvesti skozi garažo, ki se nahaja v spodnjem nadstropju.

»Poleg tega smo morali narediti vso hidravlično in električno infrastrukturo za napajanje proizvodne kuhinje in trgovine« pojasnjujeta arhitekta Thaynara Lameirinhas Faria in Achilles Barino Cortes. Prenova je trajala tri mesece.

Gonçalvesov granilit je bil izbran za tla zaradi natančnega odtenka roza, ki ga je pisarna želela za prostor.  Mize so narejene iz istega materiala (Foto: Bruno Meneghitti / Disclosure)

Gonçalves granilit je bil izbran za tla zaradi natančnega odtenka roza, ki ga je pisarna želela za prostor (Foto: Bruno Meneghitti / Disclosure)

Barvna paleta je bila izbrana iz obstoječe vizualne podobe znamke. “Bil je eden najbolj nenavadnih, kar smo jih kdaj delali,” komentirajo arhitekti. Stranke so želele pobegniti od tradicionalnih tonov, zato so strokovnjaki v oblogah, pohištvu in zaključkih kombinirali rdečo, rožnato, peščeno, temno zeleno, svetlo zeleno in vinsko.

Taktilna hidravlična ploščica Arte em Ladrilhos je v tem projektu dobila novo uporabo, saj je bila nanesena na steno v monokromatski kompoziciji (Foto: Bruno Meneghitti / Disclosure)

Taktilna hidravlična ploščica Arte em Ladrilhos je v tem projektu dobila novo uporabo, saj je bila nanesena na steno v monokromatski kompoziciji (Foto: Bruno Meneghitti / Disclosure)

Ker je trgovina ozka, je bilo bistveno ustvariti prostor, ki ne ovira pretoka. S tem je bila ideja ustvariti okolje za kratko bivanje z mizami, pritrjenimi na sedeže. Kavč, ki ga je oblikovala pisarna s kovinskim podstavkom, podpira okrogle mize z granitnimi ploščami.

Na steni je poudarek visokoreliefni premaz, ki se običajno uporablja na tleh za pomoč slabovidnim. “Trdno smo prepričani, da obrnjeni način gledanja na nekatere materiale povzroči, da pridemo do nekonvencionalnih rešitev in uporabe le-teh, kar vodi do bolj provokativnih in nenavadnih ureditev in rezultatov”, zaključujejo.

Organski dizajni se ponavljajo v celotnem prostoru od vhoda v pekarno do notranje zračne strukture (Foto: Bruno Meneghitti / Disclosure)

Organski dizajni se ponavljajo po vsem prostoru, od vhoda v pekarno do strukture notranjega prostora (Foto: Bruno Meneghitti / Disclosure)

Sproščen in vesel prostor ima stenske umetnine Mariana Macedood Studio Path, Letrolux vizualna podoba in številni organski elementi. “Kadarkoli delamo z organskimi dizajni, poskušamo ponoviti kot krivulj v različnih aplikacijah,” zaključujejo arhitekti.

V Duettu ograja na palubi pri vhodu, notranja zračna konstrukcija, loki in balkon sledijo istemu jeziku.

About the author

moblessing

Leave a Comment