FASHION

jaguar, kača, kavbojke in brezrokavnik. Od televizorja do vaše garderobe

Written by moblessing

objavljeno 7. 10. 2022 09:00 / posodobljeno 7. 11. 2022 17:04

 (zasluge: João Miguel Júnior/Globo)


(zasluge: João Miguel Júnior/Globo)

Morda še nikoli niste gledali izvirne različice ali spremljali predelave Pantanala, trenutnega mila ob 21. uri na Globu, vendar je skoraj nemogoče, da še niste slišali za jaguarja ali “rečnega starca”, lik, ki se spremeni v anakonda..

različica Bruno Luperivnuk prvotnega avtorja Pantanala, Benedita Ruya Barbose, prinaša nekaj novic, kot so razprave o homofobiji, feminizmu in celo požari v brazilskem biomu. Bodisi zaradi sprememb ali izjemnega uspeha prvotnega zapleta, je feljton osvojil srca gledalcev vseh starosti.

Medtem ko generacije, ki so spremljale nadaljevanko v 80. in 90. letih, uživajo v nostalgičnem vzdušju in primerjajo prizore, mlajši preživljajo noči povezani s televizijo in družbenimi omrežji ter komentirajo posamezno poglavje. Od prvenca je bila serija na Twitterju omenjena več kot milijonkrat. Podatki, ki jih je zbrala platforma, kažejo, da je bila ta vsebina ogledana že več kot 329-milijonkrat, z 8,7 milijona všečkov, poleg 618 tisoč ponovnih tvitov in 166 tisoč komentarjev.

V Googlu so se iskanja za “soap opera Pantanal” povečala za več kot 500 %. Na Spotifyju je pesem Chalana avtorice Roberte Mirande zabeležila več kot 800-odstotno povečanje reprodukcij. In vpliv feljtona ni omejen le na zabavo. V kozmetičnih salonih sta med najdražjimi Gutina frizura in Jumini divji valovi.

Revija je prav tako vstopila v mrzlico Pantanal in naše rubrike Moda in Dom so prevzele barve, potiski in teksture Pantanala.

 • Obleka, TIG (cena na povpraševanje)
  TIG/Razkritje

 • Urbane ravne denim kratke hlače LDnim (398 R$)
  LDnim/Razkritje

 • Ročne svilene boksarice (cena na povpraševanje)
  Handred/Razkritje

 • Kratek Vinco, iz surovega lanu, Handred (cena na zahtevo)
  Handred/Razkritje

 • Bluza iz viskoze z vezenjem jaguarja, Ashua Curve & Plus Size (99,90 R$)
  Ashua/Razkritje

 • Western ozek pas z dvema zaponkama, Ashua Curve & Plus Size (99,90 R$)
  Ashua/Razkritje

 • Tiskano krilo, YouCom (159,90 R$)
  Youcom/Razkritje

 • Dolga obleka v moss green barvi Dolps (cena na povpraševanje)
  Dolps/Razkritje

 • Oranžne hlače, Dona Santa (752 R$)
  Dona Santa/Razkritje

 • Komplet kratki top in hlače iz zbirke Expedition, proizvajalec Open (cena na povpraševanje)
  Odprto/razkritje

 • Leopardji pas YouCom (49,90 R$)
  Youcom/Razkritje

 • Kratka pižama Another Room (348 R$)
  Druga soba/Razkritje

 • Ellaware ATM Regatta (380 BRL)
  Ellaware/Razkritje

 • Majica z gobami, Havaianas (84,99 R$)
  Havaianas/Razkritje

 • Fantovska srajca klasične oblike, Havaianas (229,99 R$)
  Havaianas/Razkritje

 • Moroni Straight Shorts, John John (268 R$)
  John John/Razkritje

 • Pulover Jaguar, Dolce & Gabbana (4650 R$)
  Dolce & Gabbana/Razkritje

 • Vroče hlače iz odeje Dolce & Gabbana (4320 R$)
  Dolce & Gabbana/Razkritje

Oncinha, Juma in Maria

Juma in Maria Marruá v prizoru iz telenovele
Juma in Maria Marruá v prizoru iz telenovele
(foto: João Miguel Jr/Globo)

In kaj če začnemo z govorom o najbolj očitnem: leopardjem tisku? Eden najbolj ikoničnih simbolov Pantanala je jaguar. Lika Juma in Maria Marruá se spremenita v žival, ko imata “reivo”. Živalski potisk je brezčasen trend in je vedno prisoten v nekaterih modnih kolekcijah, a leopard je postal še bolj iskan.

Za najbolj drzne lahko obleke, kombinezoni in hlače v potisku spremenijo vsak videz, predlaga modna svetovalka Suelen Arrigo. Toda specialist ne pozabi na najbolj diskretne. “Majica s kratkimi rokavi, šal, šal ali torba so nekateri načini, kako narediti videz bolj zanimiv.”

In kljub temu, da je jaguar eden od velikih protagonistov, pa tudi njen odtis, Suelen opozarja na odtise kač, ki imajo vse opraviti s telenovelo in njenim mističnim likom, starcem z reke.

mestno mokrišče

Liki, ki so prišli iz mesta na kmetijo Zéja Leôncia, prinašajo svoje urbane vplive, pomešane z rustikalnim vzdušjem Pantanala. Jove, Guta in Irma prinašajo različne stile in izstopajo.

Sprva je bil Joventinov videz omejen na kavbojke in majico, značilno za bolj sproščenega mladeniča. Sčasoma je osnovna proizvodnja pridobila klobuke, škornje in pasove z zaponkami – detajle, ki jih lahko vključijo tisti, ki želijo poosebljati sodoben kavbojski pridih.

Majica brez rokavov in kavbojke so blagovne znamke lika
Majica brez rokavov in kavbojke so blagovne znamke lika
(foto: Fotografije: Globo/Reprodukcija)

Lik, ki ga na družbenih omrežjih imenujejo Guta regatinha, je skoraj vedno oblečen v srajce brez rokavov s širokimi stranskimi izrezi, ki kažejo bikinije in majice. Kratke hlače iz jeansa in gležnjarji dopolnjujejo videz.

Suelen opredeljuje Gutin slog kot čuten in sproščen. Videz sodobne, pristne ženske je preprosto posnemati s tistim, kar je v vaši garderobi. Izrez majic ima občutek naredi sam, s škarjami pa je mogoče preoblikovati majico očeta, brata ali fanta. Sončna očala, zapestnice, uhani in srebrne zapestnice so češnja na torti.

prefinjeno rustikalno

Lik Irme dokazuje, da ni nemogoče ohraniti eleganten videz tudi, ko smo na kmetiji v osrčju Pantanala. Široke srajce in hlače, ki se nosijo z definiranim in dobro nastavljenim pasom iz lahkih tkanin, so blagovna znamka lika.

Kratki in nizki škornji naredijo izdelavo bolj priložnostno in primerno. Tkanine, kot so surov lan, keper in viskoza, se mešajo z udobnim bombažem Filójevih oblek. Barve so nevtralne, tudi oranžne in zelene so v mehkejših, zbledelih tonih.

Irma Camile Morgado ohranja eleganco kmetije
Irma Camile Morgado ohranja eleganco kmetije
(foto: Globo/João Miguel Júnior)

About the author

moblessing

Leave a Comment