DECORATION DESIGNS

4 triki za prave premaze v majhnih stanovanjih

Written by moblessing-

Foto: Roca Brasil Cerámica/Razkritje / Casa.com

Kljub majhnim posnetkom lahko kompaktna stanovanja postanejo zelo udobna in svetla. Toda za to morate sprejeti odločne in dobro načrtovane odločitve. Integracija je običajno ena izmed najbolj iskanih rešitev in za njeno izboljšanje je bistvenega pomena, da so premazi pravilni.

»Dobro izbran premaz lahko pomaga majhnim stanovanjem, da se počutijo prostorno, pa tudi poudari poseben kotiček,« pravi Christie Schulka, vodja trženja pri Roca Brasil Cerámica. Po mnenju strokovnjaka lahko izbira premaza vpliva na celotno vzdušje v stanovanju. Nato razkrije 4 pomembni nasveti:

1. Prevleka za celotno nepremičnino-

Foto: Roca Brasil Cerámica/Razkritje / Casa.com

“Glavni nasvet je, da izberete isti premaz na celotnem nadstropju stanovanja, kar daje občutek vizualne enotnosti,” pojasnjuje. V teh primerih je pomembno, da se odločite za linije, ki imajo več kot en zaključek, na primer poliran ali nedrseč. v nekaterih primerih se je mogoče odločiti tudi za kontinuiteto med tlemi in steno, brez letev.

2. Veliki formati so dobra možnostArhitekturni projekt Marê

Arhitekturni projekt Marê

Foto: Julia Ribeiro/Casa.com.br / Casa.com

Premazi velikega formata so tudi odlična izbira, saj imajo manj spojev med kosi, kar ustvarja tekočo kontinuiteto v aplikaciji. Poleg tega zagotavljajo še enostavnejše čiščenje in vzdrževanje.

3. Pazite na barveNa fotografiji je dvoposteljna soba s svetlimi keramičnimi tlemi, leseno steno in pohištvom v belih in bež barvah.

Na fotografiji je dvoposteljna soba s svetlimi keramičnimi tlemi, leseno steno in pohištvom v belih in bež barvah.

Foto: Roca Brasil Cerámica/Razkritje / Casa.com

Pri opremljanju majhnih prostorov je treba poleg velikosti dobro izbrati tudi barve. “Majhna stanovanja zahtevajo svetle in nevtralne tone, saj odbijajo svetlobo in lahko osvetlijo celotno okolje. Te barve prispevajo tudi k občutku prostornosti,” pravi Christie.

Stave na porcelanske ploščice, ki spominjajo na beton ali žgan cement, so odlična možnost tudi za tiste, ki cenijo bolj industrijski dekor. “Woody porcelan pa prinaša toplino in se lahko kljub vsej tehnologiji izdelave brez skrbi uporablja v kuhinjah in kopalnicah,” poudarja Christie.

4. Paginacija je pomembna

Končno lahko uporaba premaza vpliva tudi na majhna stanovanja. “Ko nanašamo premaze navpično na steno, okrepimo občutek poudarjene višine stropa. Po drugi strani pa so na tleh nanosi porcelanastih ploščic, ki ustvarjajo diagonalne ali navpične črte, dobri triki,” pravi Christie.

About the author

moblessing

Leave a Comment