TOURISM

Vodo si naredi sam in vode ne pije vse življenje..Neverjeten podatek o miški kenguru?

Written by moblessing

Vodo si naredi sam in vode ne pije vse življenje..Neverjeten podatek o miški kenguru?

Kengurujeva miška lahko živi, ​​ne da bi spila kapljico vode, zato velja za eno najprimernejših živali za življenje v puščavah in med peščenimi sipinami.

Kje živijo kenguru miši:

Kengurujeva podgana naseljuje številne puščavske niše, kot so peščena tla in odprta travišča, kengurujske podgane pa običajno najdemo v sušnejših predelih zahodnih in jugozahodnih Združenih držav Amerike.

Trenutno je v naravi v dobrem stanju in ni ogrožen.

Kengurujeve miši običajno živijo v podzemnih rovih, ki so jih izkopale same, običajno ob vznožju grmovja, večino dneva prespijo pod zemljo in se nato ponoči, ko se ohladi, pridejo ven hranit.

Kengurujeva miška ima velike zadnje tačke in dolg rep, ki ji omogoča skok do višine devet metrov, da hitro pobegne pred plenilcem.

Spremljajte nas v Google News

Ima tudi močan sluh, da sliši celo zvok tihe sove, ki se približuje, ima pa tudi peščeno rjavo barvo in bel predel pod trebuhom.

Kengurujeve miši imajo tudi žepke, ki štrlijo iz lic, vendar jih ne uporabljajo za nošenje mladičev kot običajni kenguruji, ampak jih uporabljajo za prenašanje semen in njihovo prenašanje v svoje rove.

Kakšno hrano jedo te miši?

Kengurujeve miši poleg rastline mesquite jedo semena številnih puščavskih trav, včasih pa nekatere kengurujeve miši jedo zelene rastline in žuželke.

Ranljiva je za številne plenilce, kot so sove, kače, lisice, jazbeci, kojoti, kuščarji ter nekatere mačke in psi.

kako dolgo živiš

Življenjska doba divjega kenguruja ni dolga, le 2-5 let, kengurujeve podgane lahko tehtajo do 4,5 unče glede na klasifikacijo podvrst, imajo dolžino telesa 3,5-5,5 palcev in dolžino repa 5,5-6,5 palcev. .

Ali kenguruji jedo vodo?

Tako kot kaktus slovi med puščavskimi rastlinami, je čudovit junak med puščavskimi živalmi divja kengurujeva miška, ki je čisto zase, ko govorimo o problemu varčevanja z vodo.

To pa zato, ker ne potrebuje vode, niti malo.Kengurujeva miška se ves čas svojega življenja ne dotakne niti kapljice vode in se ne prehranjuje z žuželkami ali sočnicami, lahko pa živi na suhih semenih.

Medtem ko so rastline in druge živali prisiljene varčevati s porabo vode, hraniti vodo, vstopiti v obdobje neaktivnosti ali se zateči k kombinaciji vseh teh metod.

Ta žival pa ima drugačno rešitev kot vse, sama si naredi vodo.

Kako si puščavska kengurujeva miška naredi lastno pitno vodo?

Škrobna hrana, ki jo jedo kengurujeve miši, vsebuje vodik, kisik pa je prisoten v količini zraka, ki ga vdihavajo.

Kengurujeva miška ima v svojem telesu svoj laboratorij, v katerem dela vodo z mešanjem kisika in vodika, kar počne vsak dan samodejno.

Kengurujske podgane se ne potijo ​​ali urinirajo kot druge živali, da bi ohranile hidracijo, ker bo to povzročilo izgubo vode iz njihovega telesa.

About the author

moblessing

Leave a Comment