FASHION

Digitalna moda prinaša nove posle in več trajnosti – 08.07.2022 – Folha Seminars

Written by moblessing

Digitalna moda, ki omogoča ustvarjanje in deljenje proizvodnje blagovnih znamk brez potrebe po izdelavi fizičnih predmetov, odpira nove poslovne priložnosti v sektorju – vključno z razvojem konceptualnih kosov in implementacijo trajnostnih procesov.

Podjetja z oblačili, dodatki in virtualnimi čevlji so zaradi napredka spleta 3.0 in poglobljenih okolij pridobila prostor. O možnostih tega novega trga so razpravljali na seminarju Web 3.0 in Metaverso, ki ga je promoviral List in Itaú Cultural 4. in 5. julija.

Henrique Assis, soustanovitelj Studia Acci in eden od udeležencev dogodka, pravi, da je do ideje o ustanovitvi digitalnega modnega podjetja prišlo, ko je prepoznal problem, ki ga je prinesla pandemija.

“Mnogi so morali ustaviti svoje kreativne razvojne procese zaradi socialne distanciranja in zaprtja – blagovna znamka oblačil na primer ni mogla fotografirati njihovih kreacij,” pravi.

On, ki je publicist, se je pridružil prijateljici iz otroštva Letícii Motta, ki je diplomirala iz mode in se specializirala za 3D razvoj. Za evropske znamke je delala že v Milanu, kjer je ustvarjanje za digitalno vesolje bolj sprejeto. Skupaj sta razmišljala, da bi tukaj ponudila tisto vrsto izdelka, s katerim je Motta že delal v tujini.

“Digitalno zunaj države, predvsem v Evropi in Združenih državah Amerike, so vedno preučevale in uporabljale velike blagovne znamke v svojih notranjih in komunikacijskih procesih,” pravi Assis.Digital, zunaj države, predvsem v Evropi in Združenih državah Amerike, so vedno preučevale in uporabljale velike blagovne znamke v svojih notranjih in komunikacijskih procesih.

Tudi v času pandemije so tuja podjetja še naprej delila svoje vsebine in nekatera so začela del svojega razvoja izvajati virtualno.

»Niso nehali producirati in komunicirati, prilagodili so se scenariju in izkoristili sredstva in možnosti, ki so bili takrat na voljo,« pravi publicist.

Na začetku sta prijatelja vlagala v modno in komunikacijsko avtorsko ustvarjanje. Leto kasneje so začeli objavljati svoje projekte in pritegniti nacionalne in mednarodne blagovne znamke.

Prve stranke studia so imele dva cilja: ne ustaviti proizvodnje v pandemiji in kopirati, kar se je že delalo zunaj države. Zanimanje je bilo tako veliko, da je podjetje raslo.

“Nekateri projekti so začeli presegati naše znanje, zato smo začutili potrebo po razširitvi, da bi bili popolnejši, njihove razvejanosti pa celovitejše,” pravi.

Studio danes med drugim razvija 3D oblačila, modne dodatke in obutev, virtualne modele in digitalno scenografijo, poleg tega pa nudi svetovalne storitve podjetjem, ki želijo vstopiti v digitalno vesolje. Ekipa podjetja vključuje od grafičnega oblikovalca do arhitekta, odgovornega za ustvarjanje poglobljenih okolij.


Seminar je obravnaval možnosti spleta 3.0; sledi:


3D-deli omogočajo predogled kreacij pred izdelavo, brez potrebe po fizičnih prototipih, kar prispeva k bolj trajnostni proizvodnji.

Kljub rasti Assis vidi tudi težave za tiste, ki delajo na tem območju. Prvi je najti kvalificirane strokovnjake za ta še vedno nastajajoči trg. Drugi, bolj specifičen za Brazilijo, je izobraževanje podjetij o vrstah poslovanja, ki jih je mogoče razviti, in občinstvu, ki ga je mogoče doseči z digitalnimi izdelki in okolji.

Po njegovem mnenju se je še preprosteje pogovarjati s tujimi znamkami, ki so že bolj navajene delati s tem modelom.

About the author

moblessing

Leave a Comment