ANIMALS

Turistični kraji v Dominiki .. 5 zanimivosti “Nebesa na zemlji”

Written by moblessing

Dominika je mešanica britanske, francoske in indijske kulture in je dom največje karibske skupnosti, tukaj so najlepši kraji za obisk v Dominiki.

Dominika je znana kot naravni otok v Karibskem morju in je dom istoimenske države, največjega med otoki, ki jih zasedajo čudoviti tropski gozdovi.

V Republiki Dominika turisti uživajo v čudovitih sprehodih po slikovitih krajih in ogledih znamenitosti, veliko gorskih rek, slapov, edinstvenih geoloških formacij ter neverjetne raznolikosti rastlin in živali, kjer živi na stotine vrst rib in redkih vrst kitov. , zato je otok eno najpomembnejših območij Vsem najljubše svetovne znamenitosti.

V naslednjem poročilu vam bomo povedali o najlepših turističnih krajih v Dominiki, stroških turizma in najboljšem času za obisk.

Najboljši čas za obisk Dominike

Najboljši čas za turizem v Dominiki je v obdobju od oktobra do januarja, saj so cene hotelov v državi nizke, vreme je milo in vlažnost nižja, zaradi česar je pravi čas za obisk plaž in turističnih krajev v Dominiki. .

Najbolj obiskani turistični kraji v Dominiki

Dominika se nahaja v Severni Ameriki in najboljša mesta za obisk so:

1. Nacionalni park Morne Trois Pitons

Narodni park Morne Trois je eden od krajev za obisk v Dominiki

Narodni park Morne Trois se razteza na površini 6800 hektarjev in zavzema 9% površine otoka. Svoje ime park dolguje “Morne Trois Pitons”, enemu od petih aktivnih vulkanov v njem.

Slikovita lepota te regije je še bolj impresivna zaradi prisotnosti tropskih gozdov različnih vrst in naravnih jezer, vključno z vrelim jezerom in sladkovodnim jezerom.

2. Trafalgar Falls

Trafalgar Falls je eden najboljših krajev za obisk v Dominiki

Trafalgar Falls je 20 minut vožnje od glavnega mesta Roseau in je ena najlepših znamenitosti na otoku Dominika.

Vrt vključuje veliko kamnitih skal in čudovitih rastlin, ki ga krasijo, ter razstavne dvorane, ki ponujajo nekaj primerov lokalne flore in favne.

Tam lahko organizirate voden ogled, ki vas bo popeljal na pobočja slapov, da boste lahko še bolj uživali v lepotah kraja.

3. Punta Cana

Punta Cana je eno od krajev, ki jih je treba obiskati v Dominiki

Punta Cana je eno najlepših turističnih krajev v Dominiki, ki se nahaja na vzhodnem koncu države in je znana po svojih plažah, živalskem raju in zabavi.

To območje se začne na severu s plažo Playa Arena Gorda, ki ponosno nosi certifikat modre zastave, sledi ji plaža Bávaro, ki jo je UNESCO razglasil za eno najboljših plaž na svetu.

Na območju Playa Bavaro so najboljša letovišča in hoteli v Punta Cani, pa tudi širok izbor restavracij, ki strežejo tipično lokalno kuhinjo.

4. Nacionalni park Cabrits

 Nacionalni park Cabrettes je eno najboljših krajev za obisk v Dominiki

Park se nahaja v severnem Portsmouthu na majhnem polotoku na zgornjem koncu Dominike in je čudovito območje neokrnjene divjine, kjer prevladujeta flora in favna.

Park vključuje čudovit tropski gozd, koralne grebene in nekaj močvirnatih območij. Park je dobil ime po “Cabrits”, zdaj mirujočem vulkanu, ki je nekoč po izbruhih tvoril ločen otok kot podaljšek Dominike.

Turisti prihajajo v ta park na pohodništvo, da bi videli slikovito pokrajino in uživali v naravnem čistem vzdušju.

5. Smaragdni ribnik

 Emerald Pool Eno od krajev za obisk v Dominiki

Morate obiskati Emerald Pool, to je eno izmed zanimivih turističnih krajev Dominike, ki ga ne smete zamuditi, saj ima čisto vodo, ki prihaja z gore in prečka Zumour Pool.Čudovit rezervoar, obdan z velikimi okroglimi skalami, grmičevjem in bujnimi drevesi, ki se hranijo ob čudovitem slapu, ki izvira iz zelenih skal.

Stroški turizma v Dominiki

Stroški turizma v Dominiki

Če razmišljate o potovanju v Dominiko, morate pred potovanjem najprej dobro načrtovati svoj proračun in tukaj so povprečne cene za turizem v Dominiki: –

 • Povprečna cena turističnega potovanja na Dominiko za dve osebi za en teden je približno 2160 evrov.
 • Povprečni strošek tedenskega potovanja v Dominiko na osebo je približno 2900 evrov.
 • Povprečna cena namestitve v hotelih Dominika za dve odrasli osebi je približno 200 evrov.
 • Povprečni dnevni izdatki za vstop v turistične znamenitosti Dominike na osebo znašajo približno 160 evrov.
 • Povprečni stroški obrokov na dan v Dominiki na osebo znašajo približno 37 evrov.
 • Povprečni strošek prevoza in prevoza v Dominiki na osebo je približno 11 evrov.

5 najboljših hotelov v Dominiki

5 najboljših hotelov v Dominiki

V Dominiki, ki je naravni raj na zemlji, je veliko hotelov, ki vključujejo vse storitve, ki jih obiskovalec potrebuje med bivanjem in jih nudijo na najvišji ravni, ki se za obiskovalca spodobi, med top 5 hoteli v Dominiki pa so naslednji:-

 • Hotel “Yonu”.
 • HOTELI LUTIX
 • Hotel “Villas Los Corales”
 • Hyatt Zilara Cap Cana.
 • Hotel “Barceló Bávaro Palace”.

About the author

moblessing

Leave a Comment