DECORATION DESIGNS

5 pogostih napak (ki se jim lahko izognete) pri prenovah

Written by moblessing-

Foto: Nolan Issac/Unsplash / Casa.com

Prenova hiše zahteva maksimalno pozornost do vseh podrobnosti, ki so del dela. To sega od izbire materialov do najema strokovne delovne sile. Vendar pa je v nekaterih primerih želja po začetku postopka tolikšna, da se lahko zgodi nekaj neprevidnosti. Rezultat je skoraj vedno neprijeten: več skrbi, nepredvidenih dogodkov in višjih stroškov od pričakovanih.

S tem v mislih, PortoKoll ®blagovna znamka skupine Sika, podjetje, specializirano za kemične izdelke za gradbeništvo, je za ta članek zbral najpogostejše napake pri prenovah in kako se jim izogniti. Uživajte v nasvetih!

1. Zavrnite najemanje strokovnjakovFotografija prikazuje žensko in moškega, ki se držita za roke, le od pasu navzdol, v prizoru, ki nas napelje na misel, da slikata steno.  Na njihovih telesih so ostanki črnila in bosi stopajo po časopisih, ki ščitijo tla.

Fotografija prikazuje žensko in moškega, ki se držita za roke, le od pasu navzdol, v prizoru, ki nas napelje na misel, da slikata steno. Na njihovih telesih so ostanki črnila in bosi stopajo po časopisih, ki ščitijo tla.

Foto: Roselyn Tirado/Unsplash / Casa.com

Pogosto se ljudje na koncu raje lotijo ​​prenove v lastni režiji in razmišljajo o znižanju stroškov. Vendar pa je v praksi, ko kakšna storitev ni dobro opravljena, škoda na koncu veliko večja od plačila strokovnega vodenja in vožnje. Idealno je najeti usposobljene strokovnjake z dokazanimi izkušnjami, saj to zagotavlja pričakovani rezultat in se izogne ​​kršitvi pričakovanj.

2. Ne razvija urnikaFotografija prikazuje dve ženski pred računalnikom, ki gledata zaslon, ki prikazuje sedežne garniture in druge izdelke za dom.

Fotografija prikazuje dve ženski pred računalnikom, ki gledata zaslon, ki prikazuje sedežne garniture in druge izdelke za dom.

Foto: Agencija Kobu/Unsplash / Casa.com

Postavljanje rokov je eden najučinkovitejših načinov, kako se izogniti napakam pri prenovah. Ko so datumi določeni, je mogoče bolj jasno videti potek dela.

»Z arhitektom in vodjo gradnje je nujno uskladiti natančen terminski plan. Tako bomo bolj mirni za potek prenove. Poleg tega morajo biti roki realni in dosegljivi ter vsebovati precejšnja rezerva za morebitne nepredvidene dogodke,« navaja Jéssica Moura, koordinatorka razvoja trga zaključnih gradbenih del družbe Sika.

3. Pozabite na proračun

Če ne navedete vseh stroškov, je zelo pogosta napaka, ki lahko povzroči izgube. Tudi če delo ni tako zapleteno, je treba narediti preglednico z vsem, kar bo vloženo. Za to mora vsebovati material, plačilo ekipe, dekoracijo, pohištvo ter stroške z vodo in električno energijo. Priporočljivo je, da postavite vrednost malo nad programirano vrednostjo, saj se lahko na koncu pojavijo težave.

4. Nakup materialov nizke kakovosti-

Foto: Jimmy Nilsson/Unsplash/Casa.com

Na splošno je najemanje delovne sile brez ustrezne kvalifikacije neposredno povezano z nakupom materialov nizke kakovosti. “Pomanjkanje tehničnega znanja lahko privede do nakupa izdelkov, ki ogrožajo trajnost dela in varnost stanovalcev v hiši. Zaradi tega je pri nakupu potrebnih predmetov nujna podpora strokovnjakov,” priporoča.

5. Nepreverjanje električnih in hidravličnih inštalacij-

Foto: Karim Manjra/Unsplash / Casa.com

Ko niso vidne, so električne in vodovodne inštalacije pogosto postavljene v ozadje. Kljub temu, da so bili dobro načrtovani ob upoštevanju varnostnih standardov, je pomembno, da pred obnovo pregledate vse, da preprečite preobremenitev hišne napeljave in pomanjkanje vodnega tlaka v ceveh.

Z upoštevanjem teh petih preprostih nasvetov bo bolj verjetno, da bo vaša prenova potekala brez glavobola in ne bo presegla vaših investicijskih pričakovanj.

About the author

moblessing

Leave a Comment