TOURISM

Kako se ob obisku rezervatov izogniti napadom divjih živali?.. Pomembni nasveti

Written by moblessing

Izpostavljenost napadom divjih živali med obiskom odprtih narodnih parkov in gozdnih območij je možnost, čeprav redka. Kako se temu izogniti?

V številnih nacionalnih parkih v Afriki in ZDA se ponavljajo primeri napadov različnih divjih živali, ne nujno plenilcev, ki so tarča turistov.

To je dokazal Washington Post z incidentom, ki so ga prej opazili v nacionalnem parku Yellowstone, ko je žensko iz Ohia napadel eden od velikanskih bikov v parku, ki je stal 3 čevlje stran od njega, ko je kršila navodila parka, ne stojite dlje. Je manj kot 75 čevljev, kar je 25 jardov za divjo žival.

Da bi okrepili varnost in varnost turizma na podobnih krajih, zlasti ljubiteljev afriških divjin, ki vključujejo živali, ki so lahko bolj nevarne, Washington Post v tem poročilu ponuja nabor nasvetov in smernic za izogibanje napadom. divje živali, ki so jim obiskovalci divjih parkov lahko izpostavljeni zaradi živali, kot so divji biki in medvedi ali plenilci vseh vrst.

Ugotovite, kakšne živali živijo v okolju, ki ga obiskujete

Eden od osnovnih nasvetov časopisa je, da prepoznate živalske vrste, ki imajo območje, ki ga boste obiskali, za svoj dom.

Ta nasvet je časopis citiral od strokovnjakov za divje živali, vključno z “Bartom Meltonom, direktorjem programa za divje živali pri Združenju za zaščito nacionalnih parkov v Združenih državah.”

Spoznavanje živalskih vrst na območjih, ki jih boste obiskali, vam bo koristilo pri učenju ravnanja z divjimi živalmi, če se pojavijo pred vami, pomagalo pa vam bo tudi pri prepoznavanju običajnih ur, ko se te živali vseskozi pojavljajo v javnosti. leto.

Do teh informacij lahko dostopate tako, da preberete uradno spletno stran nacionalnega parka, ki ga nameravate obiskati, kjer so ustrezna navodila za ravnanje s potencialnimi divjimi živalmi, ki se srečajo na njegovem ozemlju.

Previdnost in nato previdnost v pomembnih sezonah

Obdobja parjenja so na primer čas, ko je potrebna dodatna previdnost pri obisku nacionalnega parka, v katerem živi vrsta divjih živali, za katere je znano, da so impulzivne.

V teh letnih časih so divje živali bolj nervozne kot kadarkoli v letu.

Primer za to je tudi spomladanska sezona, ko je največ pojavljanja divjih živali, za medvede pa je idealna sezona za nabiranje rib za pripravo na dolgo zimsko sezono zimskega spanja.

V istem letnem času levčki najdejo priložnost v pomladi in milem vremenu, da se prvič odpravijo ven, takrat pa jim družbo dela mati, levja samica, ki je motivirana, da jih zaščiti pred vsemi grožnja.

Poskrbite, da boste živalim dali svoj prostor

Ker uživate v opazovanju divjih živali v nacionalnih parkih po vsem svetu, poskrbite, da boste živalim dali svoj prostor in bodite na varni razdalji.

Kot je vnaprej omenil časnik, je najprimernejša razdalja za približevanje v prisotnosti divjih živali, ki so znane po svoji agresivnosti, najmanj 75 čevljev, glede na divje živali, ki ne sledijo plenilskim vrstam.

Medtem ko je Washington Post poudaril, da je treba stati na razdalji vsaj 300 čevljev, da ne bi bili v prisotnosti divjih plenilcev.

About the author

moblessing

Leave a Comment