DECORATION DESIGNS

Odkrijte prednosti izpostavljenih cevi

Written by moblessingProjekt Studia Carlito in Renate Pascucci

Projekt Studia Carlito in Renate Pascucci

Foto: Monica Antunes/Casa.com.br / Casa.com

Ena najbolj presenetljivih značilnosti industrijskega sloga, ki je v porastu v stanovanjskem dekorju, je ravno izpostavljena cev.

Možnost, da se električne in hidravlične instalacije pustijo izpostavljene, prinaša projektom mladostno in urbano identiteto, ki se nanaša na mansarde v New Yorku. Poleg tega so v tej arhitekturni rešitvi prednosti, ki presegajo estetski rezultat.Projekt Studia Carlito in Renate Pascucci

Projekt Studia Carlito in Renate Pascucci

Foto: Monica Antunes/Casa.com.br / Casa.com

»Ker ne zahteva nobenih prelomov v zidu, lahko vidna cev pospeši prenovo in posledično zmanjša njene stroške,« pravita Ieda in Carina Korman, arhitekta pred birojem. Arhitekti Korman.

Po besedah ​​dvojice je načrtovanje bistveno za to vrsto namestitve. “Treba je razmisliti o lokaciji zaključkov, stikal, vtičnic, pip in drugih elementov. Tako je mogoče skozi projekt zaslediti najboljši dizajn cevi,” pravijo.Ta projekt Kormana Arquitetosa kaže, da so izpostavljeni cevovodi lahko del dekorja.

Ta projekt Kormana Arquitetosa kaže, da so izpostavljeni cevovodi lahko del dekorja.

Foto: JP Image/Disclosure / Casa.com

Upoštevati je treba še eno točko. Ker so cevi vidne in postanejo del dekoracije doma, je treba paziti na prileganje kosov in na pot, ki jo bodo cevi in ​​vodi vodili skozi stene in strope, tako da ustvarite dizajne, ki so usklajeni s celotnim dekorjem.

“Vse to vedno ob upoštevanju potreb hiše in družine”, dodajajo.Projekt pisarne Hoearquitetura

Projekt pisarne Hoearquitetura

Foto: Eli Hayasaka/Casa.com.br / Casa.com

Čeprav lahko vsak prostor dobi izpostavljene cevi, Ieda in Carina Korman opozarjata tudi na vrsto cevi, ki je primerna za posamezno situacijo.

“Za elektroinštalacije se največ uporabljajo pocinkane jeklene ali bakrene cevi. Pri hidravliki pa je najprimernejši PVC. Lahko ga barvamo, da je usklajen z okoljem. Pomembno je, da nikoli ne prečkamo cevi hladne vode s toplo voda,« pojasnjujejo strokovnjaki.

V nadaljevanju arhitekta naštejeta glavne prednosti odločitve za tovrstno rešitev.

Prilagodljivost

Nedvomno je glavna prednost vidnih cevovodov njihova fleksibilnost, ki omogoča enostavno dodajanje novih vtičnic in stikal npr.V tem podstrešju, ki ga je zasnoval Korman Arquitetos, se izpostavljeni cevovodi raztezajo do kuhinje.

V tem podstrešju, ki ga je zasnoval Korman Arquitetos, se izpostavljeni cevovodi raztezajo do kuhinje.

Foto: JP Image/Disclosure / Casa.com

Enostavnejše menjave in vzdrževanje

Enostavnejša je tudi sprememba postavitve, ko je cevovod izpostavljen, prav tako njegovo vzdrževanje.

Širina desne noge-

Fotografija: Dwell/Reproduction / Casa.com

Poleg tega, da projekt s vidnimi cevovodi ne zahteva posegov v zidove, lahko pridobi večjo višino stropa, saj s tovrstno vgradnjo ni potrebe po znižanju ometa. “Višji strop, več kot lep, lahko ustvari širše in bolj prezračeno okolje”, pravijo arhitekti.

različne uporabe

Kadar je vidno, se lahko cev uporablja tudi za druge namene, kot so med drugim ograje za stopnice, struktura polic in polic. “Tako zagotavlja, da je slog stanovanja v skladu s strukturami in krepi industrijsko estetiko,” pravijo.-

Foto: JP Image/Disclosure / Casa.com

vsestranskost uporabe

Navidezna cev se lahko uporablja v dnevnih sobah, spalnicah, kuhinjah in celo v poslovnih prostorih, pa tudi stanovanjskih. Restavracije in bari lahko raziskujejo to rešitev in ustvarijo elegantna okolja.

Gospodarstvo

Nazadnje, ker navidezna cev ne zahteva posegov v zid ali oblogo, prihrani čas pri delu. Posledično postane bolj ekonomičen. Pri tem sta vedno pomembna dobro načrtovanje in specializirana delovna sila.

About the author

moblessing

Leave a Comment