TOURISM

Avstralski mornar se varno vrne domov, potem ko je preplaval 17 km med morskimi psi

Written by moblessing
Avstralski mornar je preživel 17 kilometrov v vodah, polnih morskih psov, potem ko je med ribolovom padel s čolna.
Po poročanju Daily Maila je John Deere obstal sam brez rešilnega jopiča ob obali Paname na območju, ki ga domačini poznajo kot Shark Point.

Začetek zgodbe

John Deere – slika prek Ladbible

Deere iz Victorie je leta 2019 prodal vse, kar je imel, da bi obkrožil svet za avanturo svojega življenja. Proti koncu 30-urne poti od Kolumbije do Paname je padel z zadnjega dela čolna. G. Deere je lovil manjšega tuna in ko ga je snel z vrvice in se pripravljal na vrnitev, je izgubil ravnotežje in zdrsnil s krme čolna, medtem ko je bil čoln v stanju samohoda.
Ko je izgubil čoln, ugotovi, da nima druge izbire, kot da plava za svoje življenje. G. Deere je začel plavati proti Zemlji s približno eno uro preostale sončne svetlobe. Da bi ostal pozitiven, si je na glas rekel: “Bližam se, zmorem. Bil sem pozitiven, da bi ohranil močan um.”
Začetek napada morskega psa
Ko pa se je znočilo, je g. Deere začutil, da ga je nekaj ugriznilo v stopalo, zaradi česar ga je zajela panika. Ker se je bal, da gre za morskega psa, je ponorel, kričal, brcal in udarjal v vse smeri, da bi ga prestrašil. Kljub temu, da mu je zmanjkalo moči in se je počutil zelo utrujen, je nadaljeval s plavanjem.
Riba ga ni pustila pri miru; Grizla ga je, oni pa so grizli njegovo telo in nogo do te mere, da so bile sledi ugrizov in prask po vsej nogi.
G. Deere je nadzoroval svoja čustva in poskušal dobiti predstavo o svojem napredku z uporabo drugega trika dvigovanja roke pred seboj, da bi ocenil videz tal. Rekel je: “Dvignil sem roko in sprva je zemlja pokrila mojo celotno dlan. Po približno eni uri sem znova preveril, kaj sem si mislil, in videl sem malo gore na obeh straneh svoje roke. Nato naslednjič Preveril sem, videl sem približno 30 odstotkov tal na obeh straneh moje roke. In začel sem razmišljati, da bi to zmogel, zmogel bi.”

Končno dosežejo kopno

John Deere se je še naprej boril z morskimi psi

Po dolgem plavanju je gospod Jelen končno dosegel nekaj skal. “Ko sem prišel do skal, mi je zelo odleglo,” je rekel, “in pomislil sem, da moram malo ležati tukaj. Predstavljajte si, da bi šel ven, potem ko sem uspel priti do obale.”
Ko je zagledal prvo luč čolna, je dal znak. Njemu, a ga nihče ni opazil, in je drugič pomahal, a je hodil naprej, tretjič pa je imel srečo in se je čoln ustavil. Peljali so ga in pripeljali nazaj na Zemljo.
Ko se je vrnil na obalo, je g. Deere povedal, da ga je policija zaslišala in našla podvodni čoln, pozneje pa mu je povedal, da je kraj, kjer je padel s čolna, lokalno znan kot Shark Point, saj so tam pogosto opazili plenilce.

Ponovno razmišljam o tveganju

Medtem ko je razočaran; Ker je izgubil vse svoje imetje in nima česa domov, saj je vse prodal, preden je odplul, je še vedno dobre volje in vesel, da je preživel.
Vendar je gospod Deere dejal, da ne bi izključil ponovnega jadranja, saj še vedno obstaja del njega, ki ima rad na vodi in raziskuje svet.

About the author

moblessing

Leave a Comment