ANIMALS

Savdsko mesto Abha, znamenitosti in slike turizma v Abhi 2022

Written by moblessing

Savdsko mesto Abha, znamenitosti in slike turizma v Abhi 2022, kjer to mesto velja za eno najboljših in najpomembnejših turističnih mest v Savdski Arabiji, to mesto pa je znano kot nevesta čudovitih gora.

Savdsko mesto Abha, znamenitosti in slike turizma v Abhi 2022

Mesto Abha je uradni in upravni sedež regije Asir, ki se nahaja na jugozahodu Kraljevine Savdske Arabije, kjer se nahaja sedež emirata in večina izpostav ministrstev, zato je eno od njegovih več o Abhi in njeni lepoti:

strani

Lokacija

mesto Abha

Nahaja se v gorovju Hijaz

Vzhodni in severni

Guverner Khamis Mushait

severozahod

Guverner Al-Namas

Zahod in jugozahod

Guverner Mahail Asir

Mesto Abha, Savdska Arabija

Glej tudi: Vodnik po najpomembnejših turističnih krajih v Yanbuju in najboljših hotelih

Turizem v mestu Abha

Abha je turistično mesto par excellence, zaradi zmernega podnebja in razmeroma visoke nadmorske višine velja za eno najpomembnejših poletnih letovišč v Kraljevini Savdski Arabiji, zato so jo poimenovali Nevesta gora, pa tudi Gospa megle in čudovita Abha. Spodaj predstavljamo njene najpomembnejše turistične znamenitosti:

 • Za mesto Abha je značilno, da je na večini strani obdano s številnimi zelenimi gorami.

 • Kar zadeva regijo Khamis Mushait, s severa in severovzhoda tam ni gora.

 • Za gore je značilno prijetno sneženje pozimi in vesel dež spomladi, poleti pa je običajno milo, zato velja to mesto za destinacijo lokalnega turizma v Kraljevini Savdski Arabiji.

 • Mesto vključuje tudi številna zgodovinska in arheološka najdišča, kot so (grad Abu Khayal), pa tudi (arheološka palača Shada), (grad Shamsan) in (Qalat al-Daql).

 • V mestu je tudi veliko značilnih turističnih središč, kot je turistični park Al-Sawda, ki se nahaja na severozahodni strani Abhe.Ta park je značilen po tem, da objema veliko in ogromno goro, ki doseže višino več kot približno 3207 metrov nad morjem.

 • Mesto ima tudi vrsto značilnih zgodovinskih krajev, kot so muzej dediščine Almaa, vas Muftaha, poleg kulturnega centra kralja Fahda, kot tudi palača Malha.

 • Najpomembnejša značilnost mesta Abha, poleg tradicionalnega in priljubljenega vidika, so priljubljene tržnice, ki so še vedno zakoreninjene v večini koncev mesta.Najvidnejše od teh tržnic so torkova tržnica, tržnica Rubu` Al Yazid, trg Sabt Bani Razam in petkov trg.

Glej tudi: Slike turističnih znamenitosti v Franciji

Najboljši turistični kraji v Abhi

Za mesto Abha je značilno, da je polno značilnih turističnih znamenitosti, rekreacijskih in arheoloških krajev ter pokrajin, ki pritegnejo pozornost turistov tako od znotraj kot od zunaj.Tukaj so najpomembnejše turistične atrakcije:

Grad Shamsan

 • Ta grad odlikuje značilna in edinstvena kamnita oblika. Velja za eno najstarejših in najstarejših turističnih znamenitosti v Abhi, ki sega v tretje leto pr.

 • Ta grad se nahaja ob vznožju gore, od tam pa se odpre čudovit in čudovit razgled na celotno mesto, od tam pa poči ramazanski top.

Mesto Abha, Savdska Arabija

Palača Shada

 • Ta palača velja za eno najvidnejših turističnih znamenitosti tega starodavnega mesta, saj pripoveduje družbeno zgodovino mesta.

 • Palača vključuje številne dragocene predmete v palači, kot so rokopisi, kovanci, slike in kmetijska orodja, poleg starih gospodinjskih orodij, ki so se uporabljala v preteklih stoletjih.

 • Zgodovina palače sega v leto 1926, potem pa je bila spremenjena v značilen muzej z edinstveno zunanjostjo.

Mesto Abha, Savdska Arabija

Viseča vas

 • Ta vas je označena kot eno najbolj obiskanih turističnih območij v mestu Abha, saj je zanjo značilno, da visi na vrhu niza razgibanih gorskih pobočij, zaradi česar je priljubljeno območje za plezalce in ljubitelji spuščanja zmajev.

 • Obiskovalci lahko med izleti v to vas, ki je od središča mesta oddaljena približno 20 minut vožnje z avtomobilom, uživajo v vožnji z žičnico, poleg tega pa lahko doživijo avanturo okamenelosti z avtomobili.

Mesto Abha, Savdska Arabija

Okrožje Al Basta

 • Ta soseska velja za eno najstarejših sosesk v mestu, zato privablja številne turiste, tako domače kot tuje.

 • V tej soseski je veliko zgodovinskih gradov, pa tudi veliko otomanskih mostov in starih zgodovinskih zgradb, ki se nahajajo na bregovih doline.

Mesto Abha, Savdska Arabija

Glej tudi: Otok Pulau Ubin v Singapurju

Najbolj znane gore mesta Abha

Najpomembnejša značilnost mesta Abha so gore, kjer je z vseh strani na eno stran obkroženo z gorami, v nadaljevanju pa so predstavljene najpomembnejše gore v mestu Abha:

zelena gora

 • Ta čudovita gora je ena izmed privlačnih znamenitosti za turiste v mestu, zlasti v nočnih urah, zahvaljujoč zeleni gradientni osvetlitvi gora.

 • Gora je zaradi te osvetlitve kot košček raja, zato je ta gora idealna in odlična lokacija za pohodništvo, predvsem podnevi, ponoči pa lahko uživamo v panoramskih razgledih na mesto.

Savdsko mesto Abha

črna gora

 • Črna gora velja za eno najboljših turističnih znamenitosti v Abhi, zahvaljujoč svoji višini več kot tri kilometre.

 • Ta gora je uvrščena med najvišje gore v Kraljevini Savdski Arabiji sploh, poleg tega pa je polna dreves z razgledi, ki jo pokrivajo od zunaj.

Savdsko mesto Abha

Savdsko mesto Abha, znamenitosti in slike turizma v Abhi 2022. Velja za eno najboljših savdskih mest, zahvaljujoč svoji odličnosti z vsemi elementi za spodbujanje turizma, saj ima čudovito nedotaknjeno naravo in starodavna arheološka najdišča in značilne rekreacijske znamenitosti ter ima osupljive plaže.

About the author

moblessing

Leave a Comment