FASHION

zakaj bomo videli vse več moških v krilih in žensk v oblekah

Written by moblessing
Modni adepti brez spolov so kliknili ta mesec v Parizu (Foto: Getty Images)

Modni adepti brez spolov so kliknili ta mesec v Parizu (Foto: Getty Images)

Medtem ko konzervativci še vedno razpravljajo o tem, ali lahko fantje nosijo roza, dekleta pa modro moda brez spola pridobiva vse več prostora na modnih pistah, na modnih revijah priznanih blagovnih znamk in na družbenih omrežjih zaradi pojava več domačih digitalnih blagovnih znamk.

Dolce &  Gabbana v Milanu (Foto: Getty Images)

Dolce & Gabbana na pisti jesen/zima 2022-2023 v Milanu (Foto: Getty Images)

Slavne osebnosti z velikim vplivom na milenijce in genZ krepijo to gibanje in pogosto izpodbijajo koncept moškosti in ženskosti – ne da David Bowie in Madonna na primer tega nista storila že desetletja. Toda danes, ko sta Harry Styles in Billie Eilish v porastu, estetika brez spola nam, »anonimcem«, še nikoli ni bil tako blizu.

Billie Eilish (Foto: Getty Images)

Billie Eilish (Foto: Getty Images)

Na ulicah, na festivalih in na Instagramu je to gibanje očitno v kompletih (natisnjenih ali ne) in prevelikih kosih, kot je uspeh pri Approve and Baw Clothing – slednji so lani prodali hčerinski družbi Grupo Arezzo za 105 milijonov R$$. — pa tudi v majicah, krilih in drugih izdelkih iz Another Place (ki je pravkar izdal kolekcijo s pevcem Jão), iz eXXeXX, Victorja Belchiorja, João Pimenta, med drugimi nacionalnimi in mednarodnimi založbami.

»To je nekaj, kar je pridobilo moč z razpravami o spolu na internetu in ravno zaradi tega se le še povečuje, vsaj v naslednjih desetih letih,« ocenjuje Robert Lucian, oblikovalec in modni producent, ki je leta 2016 ustvaril lastno motivirana zaradi težav pri iskanju oblačil, ki mu ustrezajo in so povezana s tem, kar mu je všeč in v kar verjame.

“Vedno sem bila zelo vitka in obožujem oblike in potiske, ki so bili do takrat le redko namenjeni moškim. Tako je javnost na zelo naraven način začela povezovati to, kar počnem, s to estetiko,” se spominja. “Izhajam iz načela, da so oblačila oblačila in da lahko nosimo, kar hočemo,” dodaja.

Lucijan, ki je v pripravljeno za nošenje (pripravljen za nošenje) deluje z velikostmi PP, S, M, L, XL in XL, prav tako poudarja izziv, da služi vsem v tem modelu, tudi s širšo mersko mizo – zato je treba ponuditi storitve prilagajanja in prilagojene za stranke. “Obstaja več tipov telesa in okusa. Z uporabo tkanin brez velike elastičnosti in ne tako ravnih krojev pri krojanju, na primer, je praktično nemogoče najti univerzalni model,” utemeljuje.

About the author

moblessing

Leave a Comment