ANIMALS

Nacionalni park Musandam Reserve. Bogata geografska raznolikost in privlačni elementi za turizem

Written by moblessing

Muscat – Oman: Kraljevi odlok št. (54/2022 AD) o ustanovitvi rezervata nacionalnega naravnega parka v provinci Musandam je utelešenje bogate geografske raznolikosti, naravnega okolja in elementov, ki privabljajo turiste iz različnih držav sveta. Agencija za okolje je omanski tiskovni agenciji potrdila, da si bo prizadevala nemudoma začeti veljati kraljevi odlok v sodelovanju z ministrstvi in ​​zadevnimi organi, da se zagotovi optimalno upravljanje tega rezervata in izdaja regulativnih pravil v skladu z dimenzijami in omejitvami. odobreno z odlokom. Z raziskavami, ki jih je izvedla Agencija za okolje v sodelovanju z uradom guvernerja Musandama, rezervat obsega površino 1.149,40 km2 in vključuje devet obalnih otokov, obale, morske pličine, potoke in zalive.
Otoki so eno najpomembnejših območij, ki jih človek ne prizadene, so državnega in regionalnega pomena ter so varna območja za gnezdenje več vrst morskih in divjih ptic Starodavne korale, kjer so vidne korale. in vključuje strme skalnate pečine, nekateri otoki pa mejijo s plitvimi in širokimi peščenimi pečinami in izstopajočim koralnim pasom, na območju pa so za gnezdenje in prehranjevanje zelene želve in žirafe ter mesta, ki so zelo pomembna za zaščito prostoživeče živali v smislu številčnosti rib in raznolikosti koralnih grebenov.
Z raziskavami Agencije za okolje so spremljali številne prostoživeče živali, kot so zajec, jež, ris, gorska lisica, rdeča lisica in divja mačka, ter številne plazilce, kot so kuščarji in kače, v regiji pa je tudi skupina glodalcev, med drugim mišice, gerbil in jerboa, medtem ko sta bila arabski leopard in arabski volk prisotna v majhnem številu v gorah Governorate Študije in terenske raziskave kažejo na njihovo izumrtje iz regije. Preliminarni terenski pregled prosto živečih rastlin v rezervatu je pokazal prisotnost več kot 200 vrst trajnih, enoletnih in sezonskih rastlin, od katerih nekatere veljajo za redke in jim grozi izumrtje.
Morski otoki v provinci Musandam so območja z različno vegetacijo, popis virov pa vsebuje vrste rastlin.Naravni morski habitati so podrobneje razloženi v primerjavi z divjimi naravnimi habitati in vključujejo nekatere značilnosti skupin koralnih grebenov, za morske rastline pa je značilna številčnost in raznolikost alg v njih.

About the author

moblessing

Leave a Comment