DECORATION DESIGNS

Nasveti za čiščenje in organizacijo za tiste, ki imajo doma hišne ljubljenčke

Written by moblessing-

Foto: Tanya Gorelova/Pexels / Casa.com

Vemo, da imajo starši hišnih ljubljenčkov brezpogojno ljubezen do svojih štirinožnih prijateljev. Vemo pa tudi, da pri organizaciji in čiščenju hiše ne pomagajo kaj dosti. Ali zato, ker izgubijo veliko krzna, imajo veliko igrač ali potrebujejo higiensko podlogo na nekaterih strateških točkah.Mačka in pes drug ob drugem

Mačka in pes drug ob drugem

Foto: Marián Šicko/Pexels / Casa.com

Vstop v hišo in ogled vašega nereda in hišnega ljubljenčka lahko povzroči še večji stres in da bi se temu izognili, smo se pogovarjali z osebnim organizatorjem Ingrid Lizbona ki je dal na milijone nasvetov, da bo vaš prostor vedno urejen, tudi če hišni ljubljenček teče in se igra po vsaki sobi.

ne nabirajo umazanije-

Foto: cottonbro/Pexels / Casa.com

Priporočljivo, za tiste, ki imate doma hišnega ljubljenčka, je, da tla posesate vsaj dvakrat ali trikrat na teden, še posebej, če vaš ljubljenček veliko linja. Možna je tudi uporaba metle, vendar manj učinkovita in bolj delovno intenzivna za odstranjevanje te umazanije.

Glavo pokonci: Če ima vaš sesalnik šobo za hišne ljubljenčke, jo vedno uporabite za čiščenje. Dodatek olajša odstranjevanje dlak z visoko zmogljivim sesanjem.

Ne pozabite se osredotočiti na zofe in postelje-

Foto: Shutterstock/Reproduction/Casa.com

Če svojega ljubljenčka običajno pustite na kavču in v vaši postelji, uporabite valj za lase. Zlikate lahko tudi blazine in oblačila. Odločite se za velike, pralne modele.

Sanitirajte dodatke za hišne ljubljenčke-

Foto: Reprodukcija / Giphy / Casa.com

Vsak teden umijte vodo in posode za hrano, da se znebite bakterij in ostankov hrane. To naredite s toplo vodo in detergentom za razmaščevanje. Če je potrebno globinsko čiščenje, pustite 10 minut v raztopini 1 L vode na 250 ml belila.

Dnevno čistite tla okoli pasje straniščne podloge. In ko smo že pri igračah, plastične operite z detergentom, plišaste pa v pralnem stroju, v ciklu za občutljivo. Ne uporabljajte mehčalca perila, saj imajo živali lahko alergijske reakcije.

Pustite vse na svojem mestu-

Foto: Reprodukcija / Giphy / Casa.com

Po mojem mnenju človeški predmeti zahtevajo, da ima organizacija urejeno hišo, prav tako hišni ljubljenčki. Najboljši način za to je vlaganje v košaro, sorazmerno z velikostjo hišnega ljubljenčka, za namestitev igrač. Tako lahko vedno gre tja in izbere, s katerim želi igrati.

Območje luščanja in iztrebkov si zasluži vsakodnevno pozornost-

Foto: Pixabay/Pexels / Casa.com

Kjer se vaš ljubljenček razbremeni, je lahko velika nadloga. V majhnem stanovanju, na primer, se lahko na koncu umesti v socialno območje. Da vam to ne bo motilo vsakdanjega življenja, imejte vedno pri roki raztopino 500 ml vode in 150 ml alkoholnega kisa, da očistite predel in odstranite neželene vonjave.

Po čiščenju tal z vodo in detergentom prenesite raztopino, da odstranite močan vonj, in nato posušite s čisto krpo.

About the author

moblessing

Leave a Comment