FASHION

Neonyt Lab: Evropski trajnostni sejem

Written by moblessing

V času 24., 25. in 26. junija letos je potekal Evropski modni sejem Neonyt Lab. V nemškem mestu je potekal še en dogodek, ki ga je organiziral Messe Frankfurt. Tokrat je v paviljonu Union več podjetij, povezanih s tekstilnim svetom, predstavilo svoje blagovne znamke, vzorce, sloge in nove trende glede skrbne izbire surovin za izdelavo moških in ženskih oblačil ter za različne letne čase. leto.

Na tem sejmu, posvečenem modi, portugalskih podjetij, kot običajno, ni bilo. Ne pozabite pa, da imajo tudi svoje prodajne in oglaševalske načrte, ne samo na Portugalskem in v Evropi, ampak po vsem svetu.

Tema, ki je bila izpostavljena na tem dogodku, je bila znana skrb za okolje, za njegovo uravnoteženost, stava na ekonomsko in socialno ravnovesje. Dandanes je iskanje in uporaba rastlinskih proizvodov namesto živali pravi izziv. Tu so bili na tem sejmu izpostavljeni cilji neuporabe plastike pri izdelavi določenih izdelkov.

V teh treh dneh polnih izmenjav informacij o tem, kako varčevati z vodo, prispevati k zmanjšanju CO2 in valorizaciji naravnih vlaken, imajo potrošniki in trgovci priložnost spoznati nova imena oblikovalcev oblek, hlač, šalov, torb, sandalov in veliko več.

Podjetja iz Berlina, Hamburga, Mannheima in drugod so izrazila navdušenje nad razvojem uporabnih izdelkov za domačo in osebno uporabo. Eno od podjetij, prisotnih na tem dogodku, ceni ohranjanje živil z uporabo tkanin, ki vsebujejo čebelji vosek. Druga podjetja so zelo stroga glede uporabe ostankov tkanine za izdelavo elegantnih dodatkov za ženske in moške, ki želijo videti dobro v posebnih situacijah, na zabavah, v službi, športu ali prostem času.

Varovanje okolja ni vedno poceni. Eno od podjetij, zastopanih na tem sejmu, je predstavilo svoje čudovite torbice različnih velikosti, za ženske. Cena teh se je gibala med 330 in 990 evri. Podjetja, zastopana v paviljonu Union v treh dragocenih dneh, so bila odlična priložnost za spoznavanje regenerativnih in vzdržljivih materialov.

Vodja proizvodnje in prodaje A. Deicke iz podjetja v Hamburgu je svoje izdelke razglasila skupaj z ustvarjalko podjetja, ki stavi na uporabo tkanin za shranjevanje hrane (kruh, sir in drugo) v naših domovih.

Tako kot proizvodna in prodajna predstavnica berlinskega podjetja, gospa Kelle, verjame v možnost spletne prodaje in ne le neposredne prodaje v malih in srednje velikih trgovinah, tako kot druga podjetja. Podjetje stavi na velike, srednje in majhne velikosti oblačil, pa tudi na uporabo perila, viskoze in vlaken, pridobljenih iz evkaliptusa. Ta zadnji material daje oblačilu posebnost, saj je oblačilo resnično lahko, mehko, svilnato in udobno.

Vse bolj priljubljeno je tudi izposoja oblačil prek spletnih strani in v trgovinah. Konec koncev lahko rečemo, da je ta storitev postala modna. Drugi dan tega evropskega modnega sejma je bila nagrada za trajnost podeljena Spitzbarthu, ustanovitelju in izvršnemu direktorju Bleeda. Tovrstna nagrada obstaja od leta 2018 z motivacijo vrednotenja uporabe okolju prijaznih materialov.

Tako radovedni, potrošniki, trgovci na drobno, modni strokovnjaki in strokovnjaki iz male oblačilne industrije so lahko s svojo energijo, predanostjo, barvami, oblikami, okusi in materiali oživili mesto v mestu Frankfurt.

Teresa Cavaco Howe

Za to publikacijo je odgovoren izključno njen avtor.

About the author

moblessing

Leave a Comment