ANIMALS

“The Peak District” … srce angleškega podeželja v območju zgodovine in narave

Written by moblessing

Pripravil: Hisham Mokhaneh

V osrčju angleškega podeželja, na kraju, kjer lokalne tradicije, trnasti gozdovi in ​​prostrana zemljišča ustvarjajo čarobno okolje za obiskovalce, je okrožje Peak District, kjer slikovita srednjeveška tržna mesta in dramatične geološke značilnosti slikajo pokrajino. Zato je enostavno razumeti, zakaj je njegov istoimenski nacionalni park prvi te vrste v Združenem kraljestvu.

Z kilometri sprehajalnih poti, vključno s slavnim odsekom Pennin Road, ki prečkajo to dih jemajočo pokrajino, in gotovostjo tople severne dobrodošlice britanskega podeželja, je na Peaku veliko za obisk.

Palača Chatsworth House

Okrožje Peak z več kot 2.900 zgradbami je najbolj znano po svojih čudovitih domovih, vendar je biser v njegovi kroni svetovno znana hiša Chatsworth, ki je stoletja dom vojvode in vojvodinje Devonshire. Zgodovinska stara stavba, ustanovljena leta 1552 , se nahaja na 25 kvadratnih kilometrih zemljišča.

Obdan je s čudovitimi vrtovi in ​​celoletnimi dogodivščinami, ki bodo otrokom všeč, vključno z letnim Regency Pool in Country Fair.

Sprostite se v zdravilišču Buxton

Kot počitniška destinacija že od viktorijanske dobe, Buxton zagotovo ni izgubil svojega šarma. Odpravite se v mestno zgodovinsko zdravilišče v hotel Buxton Crescent s petimi zvezdicami, ki se je ponovno odprl po 17-letni prenovi, kjer zdravilne vode že stoletja privabljajo obiskovalce, in rezervirajte pomirjujoč naturopatski obisk. Uživajte v najboljših sodobnih tretmajih v zgodovinskem in umetniškem okolju, ki ga ne smete zamuditi z obiskom lepo ohranjene operne hiše Buxton, ki organizira oglede in gosti impresivno paleto komedije, plesa, opere, glasbe in gledališča.

Povzpnite se na pobočja Rochesa

Seveda Cliffs of Roches niso najbolj privlačen kraj na tem območju, a kljub temu ne boste razočarani, ko boste doživeli te močne apnenčaste griče, ki se dvigajo nad rezervoarjem Tittsworth in zgodovinskim Lake Cityjem. Ti strmi skalnati vrhovi, ki ponujajo čudovit razgled na okoliško pokrajino, privabljajo pohodnike in plezalce, ki iščejo pustolovščino. Ko končate s hojo po stezah ali plezanjem čez skale, si privoščite počitek in srkajte popoldanski čaj v čajnih sobah Ruchess, pa tudi lokalne specialitete, kot so ovsene torte Staffordshire.

“Beckove” zgodbe in legende

Uživajte v sprehodu skozi cerkev “Lod”, ob kateri se počutite, kot da ste se preselili v drug svet, ki je 18 metrov globoka vrzel, polna zgodovine in legend ter poraščena z živahnim mahom. Vraževerje pravi, da je kraj nastal s Satanovim nohtom, v resnici pa ga je ustvaril ogromen plaz. Posnemite tudi nekaj fotografij v bližini skrivnostnega človeka, naravne kamnite formacije, ki se zdi, da utripa, ko se peljete mimo nje. In pripravite se, da boste presenečeni nad najbolj skrivnostnim in čarobnim krajem vseh časov, saj je regija prežeta z eksotičnimi lokalnimi tradicijami.

Okusite najbolj okusno lokalno hrano

Pojdite nazaj v narodni park Peak District, kjer boste našli čudovito mesto Bakewell, kjer boste našli okusno kosilo v čajnih sobah Lavender Tea Rooms, ki se ponašajo z dekorjem v retro navdihu in asimetrično tradicionalno posodo, v kateri je izbor sendvičev. in slastne torte. Uživati ​​je treba tudi sladico “Bakewell Pudding”, ki velja za najbolj okusno v regiji. To sladico prodajajo marsikje, vendar je The Old Bakewell Pudding Shop popoln kraj za jesti, kjer si lahko hkrati ogledate, kako je narejena.

Zgodovina železnice v Derbyshiru

V 19. stoletju je bilo skozi apnenčaste griče in gozdnate doline okrožja Peak izklesano obsežno železniško omrežje, ki je služilo podeželskim delavcem in povezovalo mesta in majhne skupnosti od Derbyja do Manchestra. Od šestdesetih let prejšnjega stoletja je bilo uničenih veliko nedonosnih prog, a še vedno je nostalgična zapuščina, ki teče po tem območju. Ljubitelji tega pristopa dediščine se lahko odpravijo na kratko popoldansko železniško omrežje, si ogledajo parne in dizelske vlake, pohodniki pa lahko krmarijo po ostankih železnice, mimo Z apnenicami, predori in mostovi priča izjemnim inženirskim podvigom.

Plavanje v Three Shires Head

Obiščite Three Shires Head, eno izmed najljubših divjih plavalnih točk v okrožju Peak District, in si privoščite nekaj duševnih in fizičnih koristi od kopanja v hladnih poletnih vodah s slapovi, naravnimi bazeni in številnimi kraji ob reki Aldan, danski reki.

Tudi v oblačnih zimskih dneh je kraj kot nalašč za družino in prijatelje za piknik in veslanje, sprehod po skalah in zmočenje prstov na nogah v ledeno mrzli vodi.

Oglejte si starodavne vasi in dramatične spomenike

Med vožnjo skozi Peak District boste imeli priložnost obiskati nešteto idiličnih mest in vasi. Eden od značilnih krajev je vas Castleton, ki se nahaja v senci Mam Tor ali “trepetajoče gore”. Ne glede na to, ali je deževno ali jasno, je treba kaj početi, obiščite naravni labirint jam “Modri ​​Janez”, bogate plasti dragocenega modrega Janeza, ali si privoščite nežno vožnjo skozi dramatični apnenčasti prelaz “Winats Pass”, ki je metafora za ” vetrna vrata.” »zaradi vetra, ki kroži skozi prelaz na tem območju ali se vzpenja do ruševin gradu Beveril.

About the author

moblessing

Leave a Comment