TOURISM

Po naključju znanstveniki odkrijejo izjemno odpor miši do banan

Written by moblessing

Zahvaljujemo se vam za vaše zanimanje za naključno branje novic .. Znanstveniki na naši spletni strani in zdaj s podrobnostmi odkrivajo hudo odpor do banan

Sana’a – Misra Ismail – Znanstveniki so pred kratkim odkrili, da značilen vonj po bananah draži mišje samce ter povzroča paniko in stres, kar je posledica nekaterih kemičnih spojin iz banan, ki vodijo v stresni odziv, ki jih stresa.

Raziskovalci z univerze McGill v Montrealu v Quebecu so izvedeli za to nenavadno odpor do sadja, medtem ko so analizirali stresne hormone pri miših samcih, ko so bili blizu nosečih ali doječih samic.

Ostale podrobnosti si lahko preberete spodaj ♦® Naši obiskovalci brskajo:

Turška skupina poje pred prestolonaslednikom Mohammedom bin Salmanom. Ta Savdska Arabija je zgoraj (poglejte video)

Astronomski pojav v Savdski Arabiji, ki mu kraljestvo ni bilo priča že 158 let (video)


V novi študiji, objavljeni 20. maja v reviji Science Advances, so znanstveniki poročali, da je moške hormonske premike povzročila prisotnost n-pentil acetata v ženskem urinu. To je ista spojina, ki daje bananam njihov značilen vonj.

Po nesreči
“Vse skupaj je bilo presenečenje, ker tega nismo posebej iskali in smo ga našli po naključju,” pravi Jeffrey Mogill, višji avtor študije in profesor na oddelku za psihologijo na univerzi McGill, v poročilu Live Science. .

“Noseče samice so bile v našem laboratoriju za še en poskus in eden od naših podiplomskih študentov je ugotovil, da so se samci začeli čudno obnašati,” pojasnjuje.

V prispevku raziskovalci pišejo, da “je dobro znano, da se samci podgan, zlasti device, ukvarjajo z detomorsko agresijo, da bi izboljšali svojo genetsko sposobnost.”

Da bi preprečili te potencialne plenilce stran, se nosečnice in doječe ženske zanašajo na kemične znake ali kemične odzive preko svojih teles, da pošiljajo sporočila samcem, naj se izogibajo svojim potomcem.

“Če se dotaknete mojih otrok, se pripravite na udarec.”
Glodalci in številni sesalci, razen ljudi, se zanašajo na svoj vonj, pravi Mogill, in znaki vonja urina so dobro znani v živalskem svetu, toda “tukaj najdemo novo sporočilo, ki še ni bilo opisano v sesalci.”

Glodalci in številni sesalci, razen ljudi, se zanašajo na svoj vonj (piksli)
Nadaljuje: “Videli smo veliko vohalnih sporočil, ki so jih moški pošiljali ženskam, vendar je manj primerov, ko bi jih ženske pošiljale moškim. Večina teh sporočil je povezana s spolnim vedenjem, vendar v tem primeru nimajo ničesar. sploh opraviti s seksom. Samice zahtevajo od samcev. Pojdi stran ali se pripravi na pretepe, neumno je od tebe, da se dotikaš mojih malčkov.”

Potem ko sta opazila, da se je raven stresa pri moških dvignila kot odziv na kemikalije v ženskem urinu, sta se Mogel in njegova ekipa spraševala, ali bi N-pentil acetat iz drugega vira sprožil podoben odziv.

Nato so v lokalnem supermarketu kupili bananino olje in dodali tekočino vate, nato pa jih dali v kletke samcev miši. Prisotnost vonja je znatno povečala raven stresa pri moških, tako kot je to storil urin v prejšnjih poskusih.

Raziskovalci sumijo, da je ta hormonski skok neposredno povezan s stresom, ki ga človek občuti, ko se sooča s potencialnim pretepom.

Deviški moški so bolj nevarni za otroke
Avtorji študije so poročali tudi, da je imela izpostavljenost urinu ali bananinemu olju sčasoma analgetični učinek, kar je zmanjšalo moško občutljivost za bolečino. Ko so jih merili skozi čas, so raziskovalci ugotovili, da se je odpornost miši na bolečino hitro razvila 5 minut po tem, ko so zavohali N-pentil acetat, in se po 60 minutah zmanjšala.

Ugotovljeno je bilo tudi, da so bile stopnje analgezije, ki jih povzroča stres, bistveno višje pri deviških miših samcih, kar kaže, da so nepovezani samci bolj ogrožali preživetje mladičev kot očetje.

Rezultati te študije ponujajo vpogled v nevidne komunikacijske kanale, ki jih živali uporabljajo, da se pogovarjajo med seboj. Sesalci drug drugemu pošiljajo več sporočil, kot smo sprva mislili, pravi Mogel. “Ugotovili smo, da je njihova komunikacija bogatejša, kot smo mislili. .”

Po naključju smo vam, naši cenjeni obiskovalci, pokazali najpomembnejše podrobnosti o novicah.. Znanstveniki v tem članku odkrivajo skrajno odpor miši do banan na Dot Alkhaleej. Upamo, da smo vam vse podrobnosti posredovali jasno in bolj verodostojno in Če želite spremljati več naših novic, se lahko brezplačno naročite na nas prek sistema Naša opozorila v vašem brskalniku ali tako, da se pridružite poštnemu seznamu in z veseljem vam bomo posredovali vse novosti.

Prav tako vas moramo spomniti, da je bila ta vsebina že objavljena na spletni strani Boymen News, uredništvo Dot Gulf pa jo je morda preverilo, spremenilo ali citiralo, ali pa je bila v celoti prenesena in si lahko preberete in spremljajte razvoj teh novic iz njenega glavnega vira.

About the author

moblessing

Leave a Comment