FASHION

Modne in dekorativne znamke si v Milanu izmenjujejo reference in krepijo sindikat | SEGS

Written by moblessing

Kolekcija Ceusa Morocco spominja na elemente, ki jih je izdelala blagovna znamka Hèrmes v Italiji

Milanski teden oblikovanja je v znamenju intimnega odnosa med modo in arhitekturo prinesel pomembna spoznanja, ki bodo trend v obeh vesoljih. Predmeti za gospodinjstvo so v segmentu, ki je v zadnjih dveh letih najbolj prispeval k rasti poslovanja luksuznih blagovnih znamk. Razlaga je zaprtost med pandemijo, ki je domovom prinesla še večji pomen. Dogodek je služil kot predstavitev za glavne blagovne znamke v svetu mode, da so predstavile svoje predstavitve okraskov in poudarile močan dialog med modo in dekorjem.

Na Fuorisaloneju, kjer so trgovine, restavracije, palače in mestne ulice polne najrazličnejših umetniških manifestacij, sta izstopala Dior in Louis Vuitton, ki ju tradicionalno praznujejo na modnih pistah in ki sta se izstrelila v svet luksuzne dekoracije. Med Italijani je Gucci izkoristil ‘ostani doma’ za lansiranje Gucci Décor.

Hermès, eden najbolj zaželenih na svetu, ko pomislimo na luksuz in ekskluzivnost, se je zapeljal tudi v notranjo opremo in pritegnil pozornost s svojo inštalacijo, polno geometrij. V velikem prostoru La Pelote, potopljenega v temo, so bile štiri vrste velikanskih svetilk, od katerih je vsaka oddajala drugačen odtenek svetlobe. Znana po različnih predmetih visoke mode, tokrat znamka stavi na dekoracijo, polno referenc.

Ideja leta je bila poudariti lahkotnost, ne da bi pustili žaromete ob strani. Ta prozoren in hlapljiv duh se prežema skozi celotno kolekcijo Hèrmes, od občutljivih bambusovih svetilk in tapet Tomasa Alonza do zračnih, ročno poslikanih usnjenih rjuh.

Isti koncept združevanja geometrijskega s pisanim in ročno izdelanim lahko vidimo v Ceusovi zbirki maroških ploščic iz porcelana. Blagovna znamka, ki ima modo vtisnjeno v svoj DNK, je v svojih izdelkih predvidevala trende za leto 2022. V tej liniji oblog so bili začetna referenca kompleksni mozaiki maroškega mesta. Tu je mozaik, namesto da bi bil zgrajen z majhnimi koščki, delno viden v vsakem kosu. Oblika pastile se izogne ​​običajnemu in omogoča popolno dekonstruiranje vzorca, ko se izvaja paginacija.

O Dexcu

V podjetju Dexco verjamemo, da so okolja tam, da bi jih živeli. V ta namen prek naših blagovnih znamk – Deca, Portinari, Hydra, Duratex, Ceusa, Durafloor in Castelatto – ponujamo rešitve, ki združujejo estetiko in funkcionalnost ter spodbujajo udobje in dobro počutje. Tukaj verjamemo, da imamo pomembno vlogo v družbi in že od začetka naše poti so okoljska, socialna in vodstvena vprašanja vodila naše razprave o prihodnosti podjetja. Smo brazilsko, zasebno in javno podjetje, pod nadzorom Itaúsa – Investimentos Itaú SA – in Bloco Seibel. Z upravnim sedežem v São Paulu imamo 22 industrijskih in gozdarskih enot, ki so strateško locirane (države Minas Gerais, Paraíba, Pernambuco, Rio Grande do Sul, Rio de Janeiro, Santa Catarina, Sergipe in São Paulo), poleg treh tovarn plošč v Kolumbiji – Dexco Colombia. Prav tako smo zadolženi za LD Celulose prek skupnega podjetja z Grupo Lenzing in Caetexom, skupnim podjetjem, ustvarjenim za zasaditev evkaliptusovih gozdov v Alagoasu. Naše delnice kotirajo na Novo Mercado (najvišji standard korporativnega upravljanja) in na različici 2019/2020 B3 – ISE.

About the author

moblessing

Leave a Comment