FASHION

Virtualni in brezplačni dogodki prenašajo debate z brazilskimi modnimi strokovnjaki

Written by moblessing

Ta torek (21) se začenja prva izdaja projekta Universo Fashion, virtualnega dogodka, ki vključuje šest pogovorov in dve delavnici, ki bosta obravnavali teme, kot so modna potrošnja, počasna moda, moda velikih velikosti in trajnost. Vse bosta poučevala Aldo Clécius in Rodrigo Cezário, modna strokovnjaka in odgovorna tudi za kustos dogodka. Program, ki traja do 1. julija, bo na spletu in brezplačen. Pogovori potekajo vedno ob 19. uri, s prevodom v funte, na kanalu www.youtube.com/UniversoFashionBH.

»Prihajamo imena, ki so reprezentativna za nacionalno sceno, blagovne znamke to počnejo drugače in ne želijo le prodajati izdelkov, ampak posredovati sporočilo skozi oblačila, ki jih ustvarjajo. Ti ljudje verjamejo v modo 21. stoletja kot dejavnik sprememb, kulturne vsebine presegajo konvencionalne tržne vrednote,« je dejal profesor in svetovalec Aldo Clécius.

Stilist, producent in svetovalec Rodrigo Cezário meni, da se podjetniki v sektorju prebujajo v nova vedenja, vključno z družbeno-okoljskimi. Po njegovem mnenju so vse pomembnejše niše, kot sta moda plus size in moda agender.

Oglejte si urnik:

21.6.22 – Moda, žensko podjetništvo in opolnomočenje

Čeprav modno industrijo sestavljajo večinoma zaposlene ženske, so položaji moči, ustvarjanja in upravljanja v veliki meri v rokah moških. V tem pogovoru podjetnice delijo svoje izkušnje, izkušnje in izzive, ko so ženske v Braziliji.

Gostje: Ângela de Brito in Mônica Sampaio

Posredovanje: Aldo Clécius

22.6.22 – Moda brez spola: predstavitev identitete in raznolikosti v oblačilih

Vprašanja spola so v zadnjem času prišla v vsakdanje pogovore, v modnem svetu pa so del tega že dolgo. Ta industrija je bila vedno dovzetna za transgresivne ideje, ki premikajo meje samoizražanja. Zdaj je bolj kot kdaj koli prej mogoče zaznati, da se z vsako kolekcijo zmanjšujejo meje med ženskim in moškim, kar je odraz razprav o spolu, ki so vdrle v svet mode. Vključenost in raznolikost sta dve ključni besedi in v tem smislu je izražanje posameznikove identitete osrednja os mode, ki predlaga valorizacijo osebnega stila.

Gosta: Célio Dias in Flor Maranhão

Mediacija: Rodrigo Cezario

23.6.22 – Raznolikost in vključenost v sodobno modo

Sodobna moda je skušala absorbirati vprašanja, ki jih v 21. stoletju ni več mogoče odlagati Raznolikost etničnih skupin, teles in načinov bivanja ter vključevanje estetskih standardov onkraj evrocentričnih in normativnih. V tem pogovoru stilisti in blagovne znamke povedo, kako v svoje delo vključujejo raznolikost in vključevanje.

Gostje: Isaac Silva, Patrick Fortuna in Vinícius Santana

Posredovanje: Aldo Clécius

06/27/22 – Moda plus velikosti in revolucija telesa pozitivno gibanje

Plus Size je angleški izraz, ki se uporablja za opredelitev modnega segmenta, namenjenega ljudem, ki nosijo velikost, večjo od 44. Body positive je gibanje, ki ceni sprejemanje telesa, ne da bi se bilo treba prilegati vzorcu. V tem pogovoru bomo razpravljali o vidikih, ki vključujejo ta segment modne industrije, kot so reprezentacija, lepotni standardi in sramovanje telesa (sramovanje telesa) x samosprejemanje telesa.

Gostje: Flávia Durante in Silvia Neves

Mediacija: Rodrigo Cezario

29.6.22 – Nova vedenja modne produkcije in potrošnje

Zaradi svetovne skrbi glede okoljskih vprašanj je analiza novega vedenja potrošnikov nujna. Pogovor bo razpravljal o načinih vstavljanja mode, ki velja za kratkotrajno dejavnost in jo vodi potrošnja, v profil novega zavednega potrošnika v kontekstu trajnostnega razvoja.

Gosta: Jackson Araújo in Walter Rodrigues

Mediacija: Rodrigo Cezario

Dekolonizacija mode

Ob predpostavki, da se dekolonialno mišljenje odcepi od logike enega samega možnega sveta (logika kapitalistične modernosti) in se odpre množici glasov in poti, ta govor predlaga razpravo o osnovah razmišljanja o kreaciji in logiki modnega procesa. v drugih matrikah porabe, proizvodnje in logike odlaganja.

Gosta: Aldo Clécius in Sioduhi

Mediacija: Rodrigo Cezario

DELAVNICE

Kapsula in trajnostna omara z Aldom Cléciusom

Od 21. do 24. junija od 14.00 do 18.00

Ustvarjalna delavnica za ustvarjanje in organizacijo kapsule in trajnostne garderobe. Cilj je vprašati o naših modnih potrošniških navadah, kako to vpliva na našo rutino in vpliv na planet. Nato se naučite razmišljati trajnostno in na praktičen način ustvarite svoj vodnik, kako se trajnostno oblačiti skozi kapsulno garderobo.

Modna produkcija, z Rodrigom Cezáriom

Od 28. junija do 1. julija od 14.00 do 18.00

Na tej delavnici bo stilist, producent in svetovalec Rodrigo Cezário delil vse svoje znanje in izkušnje ter v praksi naučil izdelati modne podobe, ki bodo pokrivale vse faze procesa, kot so predprodukcija, produkcija fotografiranja in postprodukcija. .

About the author

moblessing

Leave a Comment