ANIMALS

Miloš .. otok obalnih jam in pisanih hiš

Written by moblessing

Grške otoke obožujejo turisti z vsega sveta, še posebej poleti, z vsemi čudovitimi možnostmi, ki jih ponujajo, ki so predstavljene v rekreacijskih zmogljivostih, čudoviti naravi ter obilici starin in civilizacij ter v ospredju teh otoka sta Santorini in Mykonos.

In če ne marate gneče, zakaj se ne bi odpravili stran od teh turističnih središč in se odpravili na miren otok Milos, ki dosega popolno ravnovesje med pustolovščino in neokrnjenimi naravnimi lepotami, in presenetljivo, njegova populacija ne presega 5 tisoč ljudi.

Otok v obliki podkve s površino 150 kvadratnih kilometrov, ki se nahaja med Pirejem in Kreto, je vzhajajoča zvezda te skupine otokov, ki so v zadnjem desetletju prejeli veliko zanimanje turistov.

In leto 2019 je bilo najboljše leto za ta čudoviti raj, preden ga je prizadela epidemija in preprečila turizem.

Ker pa je grška vlada prejšnji mesec odpravila vse zahteve za vstop, se otočani pripravljajo na sprejem nove skupine turistov, lačnih kristalnih voda, in si povrnejo izgubljeni status.

Miloševa vas

Miloš je uspel zaradi naravnega bogastva mineralov, iz katerih so v srednji kameni dobi izdelovali različna orodja in orožje.

Zdaj se Miloš trži kot otok za zaljubljence, mladoporočence in iskalce medenih tednov, ki si jih bodo zapomnili vse življenje.

Še več, na otoku so leta 1820 našli kip Venere, ki se je posvetil otoku romantike, a še vedno ohranja svoje čudovite tradicije.

Do otoka se lahko pripeljete s trajektom ali letalom iz Aten, pustolovščina pa se začne od trenutka, ko prispete na letališče, ko imate na izbiro, da se do cilja vozite s kombilimuzino, štirikolesnikom, skuterjem ali mopedom.

Turisti se običajno odločijo za potovanje s štirikolesniki do plaž in pečin, v skladu z divjo naravo nedotaknjenega otoka, ki je v popolnem nasprotju s slavnim otokom Mykonos, ki je destinacija za ugledne osebnosti, bogataše in zvezde.

Adamantas

Obalno mesto Adamantas služi kot priročno središče za številne trgovine in nastanitve, Miloševa turistična sezona pa se začne maja in traja do oktobra. Ampak, če zaupate domačinom, je junijska sladka točka otoka – zanesljivo sonce brez gneče.

Klima

Kljub temu, da v njej ne živi več kot 20 stalnih prebivalcev, je Klima pisana ribiška vasica, kot nobena druga.

Jejte sveže kozice in različne ribe v astacah in opazujte, kako prihajajo naravnost iz ribiških mrež v restavracijske peči. Za popolno zabavo najemite pisano hišo za bivanje po zelo ugodni ceni.

Plaža Sarakiniko

Znana kot “Moon Beach”, je sestavljena iz belih vulkanskih kamnin na severni strani Milosa.

Tukaj je obala, ki se je ne more primerjati z nobeno drugo in globlje ko jo boste raziskovali, bolj jo boste občudovali, od kristalno čiste vode, do neskončnosti čistoče in pokrajin kot skalnatih gričev, ki gledajo naravnost na morje. .

Plaža Kleftico

Imenujejo jo Plaža skrivnosti, ker je bilo skrivališče piratov, in je res najbolj slikovita lokacija na otoku, ki ponuja različne bele pečine in obalne jame.

About the author

moblessing

Leave a Comment