TOURISM

Vodnjak Barhout ali dno pekla.. Kaj je skrivnost skrivnostne luknje v Jemnu, ki je bila omenjena v preroškem hadisu? | Mednarodne zadeve

Written by moblessing

Približno 1300 km vzhodno od jemenske prestolnice Sane, blizu meje s sultanatom Oman, se v puščavi province Al-Mahra nahaja vodnjak Barhut, globina velikanske jame pa se giblje med 100 in 250 metri. in njegova širina je do 30 metrov.

Skozi stoletja so mnogi prenašali zgodbe, ki kažejo na prisotnost džinov v tem vodnjaku in verjeli so, da predstavlja nevarnost nad tlemi in da lahko pogoltne vse, kar se mu približa, tako da se mnogi zaradi strahu izogibajo niti pogovoru o tej skrivnostni luknji. da jim škodi.

dno pekla

Medtem ko doslej skrivnost obdaja “Vodnjak Barhut”, ki ga nekateri imenujejo tudi “dno pekla”, obstaja hadis, ki ga pripisujejo preroku Mohamedu – naj ga Bog blagoslovi in ​​daj v mir -, v katerem je bilo ime vodnjaka omenjeno, medtem ko so drugi navedli, da je to tisto, kar je mišljeno z “ustavljenim vodnjakom”, omenjenim v Kur’anu.

Hadis pravi: Po avtoriteti Ibn Abbasa, naj bo Bog zadovoljen z njim, je rekel: Božji poslanec, mir in blagoslovi z njim, je rekel: “Najboljša voda na obličju zemlje je voda Zamzam. vsebuje hrano od okusa in zdravilo za bolezni, in najhujša voda na zemlji je voda Barhuta, ostanek Hadramouta, kot kobilica iz škodljivcev. , postane tekoča in postane noč brez noči .”

Resnica vodnjaka

Šejk Muhammad Aida Shabiba, jemenski minister za obdarovanje in vodenje, je pojasnil, da je hadis preroka, naj ga Bog blagoslovi in ​​daj mir, o “Barhutovem vodnjaku” pripovedoval al-Tabarani v svojem velikem slovarju, nekateri učenjaki pa so npr. Imam al-Albani ga je sprejel v al-Sahihu.

Shabiba je dejal v izjavah za spletno stran “Cesta”“Okoli vodnjaka Barhout se govori, da je krater pekla in da v njem živijo duše nevernikov in hinavcev ter najbolj osovražen del zemlje do Boga, kot so pripovedovali nekateri šafiji, da ne mara se umiti z vodo v njej.”

Jemenski uradnik je zapisal, da je “po avtoriteti Alija bin Abija Taliba pripovedoval, da je rekel: Najbolj osovražen kraj za Boga je dolina Barhout v Hadhramautu s črno, smrdljivo vodo, ki ščiti duše nevernikov.”

Nadaljeval je, da je tudi rečeno, da se ta skrivnostna luknja omenja z verzom »in dolgoletnim vodnjakom« v Vsemogočnem reku: »Kje so torej vasi njihovih ljudi, in je zatiranje žene, tako to je dober človek.”

Poskusi raziskovanja vodnjaka

Shabiba je poudaril: »V preteklosti so mnogi poskušali raziskati vodnjak Barhout, nekateri pa so šli tja in se jezili nanj, ali je torej povezan z nečim iz sveta nevidnega? Bog ve”.

V okviru poskusov raziskovanja skrivnosti skrivnostnega vodnjaka Barhout je profesor Muhammad Al Kindi, geolog z nemške tehnološke univerze v Sultanatu Oman, ki je bil na čelu znanstvene ekipe, ki je sodelovala pri raziskovanju vodnjaka, je povedal, da se je 8 članov ekipe spustilo do vodnjaka navpično z uporabo vrvi, medtem ko sta ostala 2 njihova kolega blizu luknje zunaj in med usedlinami na dnu vodnjaka našla kače in mrtve živali.

slabe vonjave

Al-Kindi je dodal v izjavi za spletno stran “Cesta”da ni bilo najdenih nobenih dokazov o nečem nadnaravnem, in kar smo naredili, smo zbrali vzorce vode, kamnin in zemlje za laboratorijsko analizo.

Neprijetne vonjave, ki prihajajo iz vodnjaka Barhout, je geolog pripisal mrtvim živalim in pticam na dnu vodnjaka, saj meni, da je to naravna stvar in ne nekaj čudnega.

Kaj je v vodnjaku?

Al-Kindi je luknjo opisal kot “zelo globoko in velja za vrsto jame za raztapljanje, saj je za zgornjo plast luknje značilna tvorba abesinske tvorbe, ki sega v sodobnost in je sestavljena iz apnenca in apnenca podlaga iz blata.”

Poudaril je, da so v luknji apnenčaste tvorbe, ki jih zaradi zunanje oblike, ki spominjajo na bisere, imenujemo “jamski biseri”, v njej pa živi druga skupina živih bitij, kot so golobi, grabežljivci, pa tudi kače, žabe in številne žuželke, kot so hrošči.

Al-Kindi je dodal, da luknja vključuje 4 slapove, voda pa pronica v majhno luknjo, globoko 4 metre, nato pa se zoži, tako da do nje ni mogoče dostopati, vodnjak pa vsebuje različne jamske usedline in dolžino nekaj stalagmitov in kapniki v luknji dosežejo več kot 9 metrov.

Opozoril je, da je širina luknje na vrhu 30 metrov in ostane na tej širini do globine 65 metrov, nato pa se nenadoma razširi, da postane luknja v dolžini 116 metrov, dokler ne doseže globine 112 metrov.

Al-Kindi je poudaril, da “ta luknja v nasprotju z legendami in zgodbami nedvomno ni vodnjak Barhout, saj so njene vode sveže, ekipa pa med postopkom raziskovanja ni slišala nobenih zvokov in ni videla plenilcev ali kar je nenavadno.”

Glede razlogov, zakaj ljudje trdijo, da gre za vodnjak Barhut, je geolog potrdil, da se geografski obseg Hadramauta s časom spreminja, saj je bil v času prerokbe drugačen kot zdaj, pri čemer je opozoril, da je ta luknja, imenovana “Khusfit”. Fugit” luknja, ni tista, omenjena v preroških opisih.

Preberite tudi: Tekma s časom za zagotovitev zalog hrane za Jemen

About the author

moblessing

Leave a Comment