ANIMALS

Ajloun: Brezposelni mladi uspevajo pri vzpostavljanju turističnih projektov

Written by moblessing

Amer Khattaba
Ajloun – V luči upada zaposlitvenih možnosti za mlade v javnem in zasebnem sektorju se je mladina Ajlouna usmerila v samozavest z vzpostavitvijo lastnih turističnih projektov, pri čemer so izkoriščali elemente guvernerije na tem področju.
Uspeh teh eksperimentov je, kot pravijo lastniki, odvisen od višine podpore, nepovratnih sredstev in posojil na eni strani ter zagotavljanja vseh storitev in infrastrukture za njihove projekte, vključno z dobrimi cestami, elektriko in vodo, na drugi.
Hamza Al-Shwayyat, lastnik turističnega letovišča Al-Rous, ki se pripravlja na odprtje v povezavi z delovanjem projekta žičnice, pravi, da so turistični projekti v pokrajini Ajloun začeli sprejemati skupine turistov in pohodnikov med pričakovanja, da se bo ta dejavnost nadaljevala v poletnih mesecih, v upanju, da se bodo ceste, ki vodijo do sodobnih turističnih projektov, izboljšale in razvile različne vrste turizma.
Poudaril je, da so projekti načrtovani tako, da bodo številnim brezposelnim mladim zagotovili zaposlitvene možnosti, saj predstavljajo “dodano vrednost” za lokalno skupnost in aktivirajo nakupovalno gibanje, njihov nadaljnji uspeh pa je odvisen od razpoložljivosti asfaltiranih cest, vodovoda in elektrike. , in trajnost čistoče okolice projekta.
Nadzornik turističnega kampa Rasoun Imran Al-Shara pravi, da je zasedenost v turističnih projektih postala dobra in poudarja, da so si lastniki prizadevali za njihovo sanacijo za poletne mesece, z imenovanjem delavcev in pripravo restavracij in različnih objektov v priprava na sprejem turistov, katerih jate so začele prihajati, v pričakovanju, da se bo ta dejavnost nadaljevala več mesecev. Poletje je zmerno, žičnica pa bo obratovala predvidoma v začetku avgusta.
Po besedah ​​direktorja gozdnega rezervata Ajloun Othmana Al-Tawalbeha je stopnja zasedenosti lesenih koč – enega od turističnih projektov – dobra, pri čemer je opozoril, da lahko turist uživa v čudovitih pokrajinah, ki jih objame rezervat, in izkoristi prednosti turistični kampi, ki obiskovalcem omogočajo prenočevanje in uživanje v sijaju kraja.
Lastnik turističnega naselja Rajeb Ali Al-Fandi je povedal, da območje uživa v zelenju, krajih za pohodništvo, dolinah in slapovih, ki potrebujejo pozornost pristojnih organov, zagotavljajo zdravstvene ustanove in jih promovirajo na lokalni in mednarodni ravni. Turistična.
Predstavnika Firas Al-Qudah in Khaldoun Shwayat sta poudarila potrebo po vlaganju v primerjalne prednosti pokrajine Ajloun, ki je prejel pozornost, spremljanje in skrb s strani njegovega veličanstva kralja Abdulaha II. napovedal na obsežnem sestanku, ki ga je v pokrajini opravil minister za investicije v letu 2017. Udeležilo se ga je veliko število javnega in zasebnega sektorja.
Ti projekti, vredni približno 11,5 milijona dinarjev, vključujejo vzpostavitev salona in restavracije Ajloun, tovarne za proizvodnjo suhega sadja in rozin, tovarne za proizvodnjo in destilacijo zdravilnih in aromatičnih rastlin, koče Ajloun in stanovanjskih vil, projekt proizvodnje organskih gnojil, tovarne marmorja in tovarne sokov, turističnega izobraževalnega zavoda in letovišča.
Ministrstvo za turizem so pozvali, naj da poseben pomen turističnim projektom, ki izhajajo iz parkov, letovišč in gostinskih lokalov, saj bodo prispevali k zaposlovanju javnih rok, kar bo zmanjšalo brezposelnost in revščino, ter pozivajo k lažjemu sodelovanju med pristojnimi organi, zlasti javnih del, asfaltirati ceste, ki povezujejo te projekte z razumnimi specifikacijami, za katere je značilna fleksibilnost in poenostavitev postopka izdajanja dovoljenj, še posebej, ker so lastniki teh projektov mladi.
Predstavnika sta izrazila upanje, da bo projekt žičnice predstavljal odličen dodatek k turizmu v provinci, saj gre za prvi tovrstni projekt v Jordaniji, po odprtju pričakujeta povečanje števila obiskovalcev in turistov ter povečanje v gospodarski donos od projekta, še posebej, ker bo povezan z delovanjem žičnice velike turistične projekte, kot so hoteli, restavracije, turistična naselja in trgovske tržnice ter druge trgovine, ki prispevajo k kvalitativnemu preskoku turizma v pokrajine, revitalizacija notranjega turističnega gibanja in podaljšanje bivanja turista.
Poslanca sta ovrednotila dosežke ministrstva za turizem v pokrajini, kot so vzpostavitev integrirane stavbe Direktorata za turizem in centra za obiskovalce, napredek tretjega turističnega projekta v pokrajini, vzpostavitev 12 turističnih poti, ki ustrezajo potrebam turistov po turističnih vzorcih, in razporeditev enot turistične policije na turističnih in arheoloških najdiščih za zagotavljanje varnostnih služb za goste in obiskovalce turističnih krajev ter njihovo spremljanje. Zagotavljanje potrebnih pojasnil zanje, vzdrževanje in obnova starin in nekaterih objektov dediščine ter postavitev vodilnih plošč, ki prispevajo k služenju turistom.
Vodja pokrajinskega sveta Omar Al-Momani pa je dejal, da bodo v okviru službe in razvojnega načrta sveta namenjena sredstva za razvoj, ki lahko doseže 40 %, predvsem v turističnem sektorju, za vzpostavitev ustreznih projektov in objektov. sorazmerno z veliko udeležbo obiskovalcev in turistov v pokrajini, da bi pripomogli k podaljšanju njihovega bivanja in tako ustvarili zaposlitvene možnosti za zmanjšanje problemov revščine in brezposelnosti.
Župan občine Ajloun Greater Hamza Al-Zogoul je dejal, da si bo občina prizadevala za izboljšanje struktur, ki vodijo do turističnih območij in projektov v njeni pristojnosti, ter spremljal program skozi celotno turistično sezono za vsa območja občine za zbiranje odpadke ter spremljanje in nadzor javnih parkov in parkov.

About the author

moblessing

Leave a Comment